Отстъпки за Донбас, но без суверенитет

Сепаратисти и Украйна размениха 2000 пленници
11 фев 2015 08:01, Александър Попов
66
Отстъпки за Донбас, но без суверенитет
Снимка: Reuters

Съветник на украинския президент Петро Порошенко заяви, че пред сепаратистите в Източна Украйна може да бъдат направени всякакви отстъпки освен да им бъде даден суверенитет, предаде ТАСС.
 
"Реалната ситуация е такава, че може да критикуваме сделките в Минск, но очевидно е, че те изиграха своята роля. Ние днес поставяме ударението върху тях. Разменихме около две хиляди пленници. Мисля, че можем да отидем на определени отстъпки. Мисля, че можем да се съгласим на определени отстъпки освен суверенитет", каза съветникът Куницин пред телевизионния канал "Украйна".

Като пример той посочи случаят с Крим в началото на 90-те години, когато слабата украинска власт даде на жителите на полуострова автономия, а после, като укрепна, постепенно я отне.

"Тогава половината от полицейските управления и на местните отделения на Украинската служба за сигурност бяха - един за Русия, друг за Украйна. Но ние запазихме суверенитета на Украйна над Крим благодарение на това, че дадохме на Крим автономен статут", каза той.

Според неназовани украински експерти преговорите в Минск са принудителен ход за администрацията на Порошенко. Те смятат, че при първа възможност украинското ръководство ще се опита да възстанови контрола си над югоизтока, посочва ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: Украйнадонбас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
14
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До УПсссссссс: ,,НАЙ после и укро-фашист да го каже на нашите евротролове---КРИМ преди референдума за откъсване от Украйна ----------- е бил със статус--АВТОНОМИЯ----Това за големият "професор" тук-Одисей и другите "умници".'''''ДА НИ Е ЖИВ И ЗДРАВ ,,ОДИ-СЕЙ'', НО МНОГО ДА ВНИМАВА КАКВО ПИШЕ И ДА НЕ МЕ БЛОКИРА ПОСТОЯННО КОГАТО ИЗНЕСА НЕУДОБНА ЗА НЕГО ИНФОРМАЦИЯ ЗАЩОТО ОТ ПРОРУСКАТА ГРУПИРОВКА НАЙ-НАКРАЯ МОЖЕ ДА НИ КИПНЕ И ДА ГО УДАВИМ В ЕНИСЕЙ!
5
1
 
17
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
Как може да има автономия в рамките на Украйна,,,след като тя не е федеративна държава---айде мисли малко.В устава на ООН е записано--всяка автономия има право сама да избира принадлежността си чрез референдум......схвана ли???? по-просто няма как да ти го обясня
4
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Източните райони са украински и проруските главорези, щом не им харесва, да заминават за Сибир!Но май всички бягат към Украйна?
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Холандия обнародва десетки силно редактирани документи от разследването на катастрофата на МН-17.
2
4
 
28
 
! Отговори
УПсссссссс преди 9 години
НАЙ после и укро-фашист да го каже на нашите евротролове---КРИМ преди референдума за откъсване от Украйна ----------- е бил със статус--АВТОНОМИЯ----Това за големият "професор" тук-Одисей и другите "умници"
1
9
 
29
 
! Отговори
zeus преди 9 години
До Воленко СидерастаГледам тези дни са се навъдили нови сорсоидни ***, а старите познати никове Одисей, Странджа, Украинец и т.н. липсват. Усетихте се, че никой ни ви чете глупостите и директно ви праскат минуси или минавате в нелегалност предвид обстановката?