Отстъпки за Донбас, но без суверенитет

Сепаратисти и Украйна размениха 2000 пленници
11 фев 2015 08:01, Александър Попов
66
Отстъпки за Донбас, но без суверенитет
Снимка: Reuters

Съветник на украинския президент Петро Порошенко заяви, че пред сепаратистите в Източна Украйна може да бъдат направени всякакви отстъпки освен да им бъде даден суверенитет, предаде ТАСС.
 
"Реалната ситуация е такава, че може да критикуваме сделките в Минск, но очевидно е, че те изиграха своята роля. Ние днес поставяме ударението върху тях. Разменихме около две хиляди пленници. Мисля, че можем да отидем на определени отстъпки. Мисля, че можем да се съгласим на определени отстъпки освен суверенитет", каза съветникът Куницин пред телевизионния канал "Украйна".

Като пример той посочи случаят с Крим в началото на 90-те години, когато слабата украинска власт даде на жителите на полуострова автономия, а после, като укрепна, постепенно я отне.

"Тогава половината от полицейските управления и на местните отделения на Украинската служба за сигурност бяха - един за Русия, друг за Украйна. Но ние запазихме суверенитета на Украйна над Крим благодарение на това, че дадохме на Крим автономен статут", каза той.

Според неназовани украински експерти преговорите в Минск са принудителен ход за администрацията на Порошенко. Те смятат, че при първа възможност украинското ръководство ще се опита да възстанови контрола си над югоизтока, посочва ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: украйнадонбас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тука един дето все нарича Путин "лилипутин" сто процента има малка пи*ка
45
3
 
12
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До: ,,Ха ха ха ха ха . Споко. Няма да се възстанови СССР и Източния Блок. И запомни - Русия не е Путин. Радвам се, че не отрече за това кой ти плаща. Може да са обезценени рубли, ама все пак е пара.''АКО МИ ПЛАЩАХА ЗА ТОВА ЧЕ ПИША ПО НЯКОЙ ПОСТ ТУК СПОРЕД УБЕЖДЕНИЯТА СИ ДОСЕГА ТРЯБВАШЕ ДА СЪМ ТРИЛИАРДЕР! ПРИ ТОВА НЕ САМО АЗ НО И ПОНЕ 80% ОТ КОМЕНТИРАЩИТЕ В ТОЗИ САЙТ.МАЙ НЕ МОЖЕ ДАЖЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИШ ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ОБИЧА И УВАЖАВА ДАДЕНА СТРАНА И БЕЗ ДА ПОЛУЧАВАШ В ЗАМЯНА $ И ?, А? В ГРЕШКА СИ!
44
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДНР и ЛНРКато им ''резне квитанциите'' и ще се овъргалят. Кой ги храни и им спасява задниците от войските на Киев.
43
2
 
13
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До Анонимен: ,,От НПО не са им платили, обаче от Руското посолство яко ви плащат за да бълвате предателска пропаганда в полза на диктаторския режим на Путин.''ЩЕ ВИ ПЛАТЯТ СКОРО, УСПОКОЙ ТОПКАТА! ОБАМА НАЛИ ВИ ОТДЕЛИ ОФИЦИАЛНО ЦЯЛ МИЛИАРД $ ЗА ТРОЛЕНЕ СРЕЩУ РУСИЯ ОНЗИ ДЕН ВСЕ НЯКОЯ ТРОХА ЩЕ ОСТАНЕ И ЗА ВАС! ВПРОЧЕМ РУСИЯ Я ПОДДЪРЖА ЦЕЛИЯТ СВЯТ СЪС ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА 32-33 АНГЛОСАКСКИ КОЛОНИИ СРЕД КОИТО ВСЕ ОЩЕ СПАДАМЕ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ И НИЕ В МОМЕНТА НО ТИ ГАРАНТИРАМ ЧЕ ТОВА НЯМА ДА Е ЗАДЪЛГО!
42
5
 
5
 
! Отговори
Добре, че ме сети преди 9 години
Трябва да отида до руското посолство, щото и аз отдавна бълвам предателска пропаганда, поне да взема някоя и друга рубла.
41
2
 
29
 
! Отговори
без компромис преди 9 години
Киев бил готов на всякакви отстъпки без една - да станат независими от Сащ.
40
3
 
17
 
! Отговори
даммм преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВ--С който и да съм говорил по света за ситуацията в Украйна,90% обвиняват САЩ и се присмиват на Европа.Явно американците омръзнаха на всички вече,а европейците показаха недалновидност и безхарактерност-също както ценностите им....
39
3
 
9
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До даммм: ,,Монголия--Оман--Русия--а сега нашите "лъвове" искат да бачкаме и Арктическият шелф на руснаците.Не ми се иска,щото е студ-50, ама руснака яко плаща и явно ще се навием с колегата.Та накратко,,,,Новорусия мачка ли хунтата?''СЪМНЯВАШ ЛИ СЕ В ТОВА? УКРОПИТЕ СА ЗАВЛАДЕЛИ НЯКОЛКО СЕЛА И ПАЛАНКИ КОИТО СА БИЛИ ,,НИЧИЯ ЗЕМЯ'' ТОВА ОТ ВЧЕРА ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ БОЙНИЯТ ИМ ДУХ ОТДАВНА Е ПРЕДАЛ БОГУ ДУХ / ЛЕКА ТАВТОЛОГИЯ/ И АКО МОЖЕМ ДА ГО ИЗМЕРИМ В ГРАДУСИ ЕДВА ЛИ Е ПО-ВИСОК ОТ СТУДЪТ ПРИ ТЕБ!
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Измекярската действа Украйна. Дай ся ще им дадем автономия, че са ни притиснали в ъгъла, а утре ще им я вземем.
37
4
 
16
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
АКО ОТВОРИШ ,,ЛАЙФ НЮЗ'' РУСКИЯТ ВАРИАНТ ЩЕ РАЗБЕРЕШ ОЩЕ ОТ ВЧЕРА ГО ПИСАХА НАЙ-НАКРАЯ КАТО ЦИТИРАТ УКРОПСКИ ИЗТОЧНИК ЧЕ ВЕЧЕ И УКРАИНСКИ ГЕНЕРАЛИ БЯГАТ ОТ КОТЕЛА В ДЕБАЛЦЕВО А И ВЪОБЩЕ ОТ ЗОНАТА НА АТО!ВЪВ ,,ВЗГЛЯД'' ПЪК ПИСАХА ЗА ТОЗИ КОМАНДИР НА МВД БАТАЛЬОНА ,,ЛВОВ''-ИГОР ВОЛСКИЙ КОЙТО СЕ НАТЪКНАЛ СЪС ДЖИПА СИ НА ИЗЛИЗАНЕ ОТ КОТЕЛА НА СОБСТВЕНА МИНА И Е УБИТ.ОТДЕЛНО ДВАМА УКРОПСКИ ПОЛКОВНИКА СА РАЗСТРЕЛЯНИ КАТО КУЧЕТА ОПИТВАЙКИ СЕ ДА СЕ ИЗМЪКНАТ ПАК ОТ ДЕБАЛЦЕВО В ЦИВИЛНО ОБЛЕКЛО ВЧЕРА.
36
2
 
4
 
! Отговори
358 преди 9 години
Нищо от това твърдение не е вярно :"Сепаратисти и Украйна размениха 2000 пленници". Ще спреме да ви отваряме рекламния бюлетин, както стана с Дневник .
35
1
 
4
 
! Отговори
даммм преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВ--.....+
34
3
 
8
 
! Отговори
даммм преди 9 години
Монголия--Оман--Русия--а сега нашите "лъвове" искат да бачкаме и Арктическият шелф на руснаците.Не ми се иска,щото е студ-50, ама руснака яко плаща и явно ще се навием с колегата.Та накратко,,,,Новорусия мачка ли хунтата?
33
3
 
15
 
! Отговори
сос преди 9 години
Без суверенитет!? Да бе да! 7000 са в чувала "Дебелцово"!? Промяна на конституцията от широка автономия до федерализация иначе НОВОРОСИЯ от Мариопул до Харков
32
1
 
2
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
СТАВА ВЪПРОС ЗА КОМЕНТИ ПОД СТАТИЯТА ОТ СНОЩИ: ОБАМА ЗОВЕ ПУТИН: ВЪЗПОЛЗВАЙ СЕ ОТ ШАНСА ЗА МИР В УКРАЙНА'' НА ТОЗИ САЙТ!
31
2
 
3
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До даммм: ,,Как е Тоше,нещо малко евроатлантически "експерти" тук...скучно е....Нчкакви новини от Новорусия...че съм на път последните няколко дни и изпуснах нишката на събитията?,,?''ЗДРАВЕЙ, НЕ СА ИМ ПЛАТИЛИ ОТ НПО-ТО ОЩЕ НА НАШИТЕ ПРОЗАПАДНИ ОПОНЕНТИ.НОВИНИТЕ ОТ СНОЩИ СЕ ВЪРНИ ДВЕ СТРАНИЦИ НАЗАД И ВИЖ КОМЕНТИ 276 И ТОЗИ ПРЕД НЕГО.ВЧЕРА СУТРИН КЪСНО ТЕ ВИДЯХ ЧЕ СИ МИ ПИСАЛ,ИЗВИНЯВАЙ! ВЪПРЕКИ ТОВА ТИ ОТГОВОРИХ СЛЕД ОКОЛО ЧАС.ИНТЕРЕСНОТО СЕ ОЧАКВА ДА Е ДНЕС В НОВОРОСИЯ А ТИ НАКЪДЕ ПАК?
30
0
 
3
 
! Отговори
даммм преди 9 години
Как е Тоше,нещо малко евроатлантически "експерти" тук...скучно е....Нчкакви новини от Новорусия...че съм на път последните няколко дни и изпуснах нишката на сабитията?,,?
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 8:Леко "вмятам":Виждал ли си снимки на градовете в Чеченската автономна република скоро? Грозни прилича на Дубай, строят училища, пътища, супер модерни болници и т.н., А сега виж в нета снимки на Либия, Ирак, Сирия и там другите "освободени" от НАТО и Америка... Е..м ти и свободата!
28
0
 
15
 
! Отговори
до истината-защо лъж преди 9 години
До истината---Чечня направи своя избор през 2007 година-78% са за оставане в Русия-------какво повече искате......Между другото в Косово е нямало референдум--нищо че Обама излъга че е имало.....
27
0
 
16
 
! Отговори
fsb преди 9 години
Кво се хвалиш колко пари взимаш бе, тва за америка е средна заплата, особено ако нямаш собствено жилище си жив зиан с тези пари, емигранте. Живял съм и в щатите и в Русия, навсякъде си е тежка чужбина.... тръгнал да се хвали комплексара новоамериканец..