Полша и Литва въоръжавали Киев

Положението в Украйна е плачевно, констатира ОССЕ
12 фев 2015 11:10,
38
Полша и Литва въоръжавали Киев
Снимка: Reuters, архив

Полша и Литва са предоставяли военна помощ на Украйна. Това съобщи днес за финландския в. "Кескисуомалайнен" Илка Канерва, председателят на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, информира ТАСС.

"Полша и Литва вече са доставили оръжия в Украйна", каза той. Двете страни са членки на НАТО и са изразявали по-рано готовност да подпомагат украинската армия, посочва агенцията.

Според председателя на ПА на ОССЕ, положението в Украйна днес наистина е плачевно. "Ситуацията ескалира. Кризата се разширява", констатира той.

Канерва добави, че Финландия би могла да изпраща в Украйна хуманитарна помощ, и заяви, че "не подкрепя евентуално военно участие". Според него, финландците биха могли да доставят в Източна Украйна главно медикаменти.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПОЛША И ЛИТВА СЕ ОКАЗАХА СЪУЧАСТНИЦИ НА ПРЕСТЪПНИЯ АМЕРИКАНСКИ ФАШИЗЪМ .НОВОЙНАТА ЩЕ ПОПАРИ И ТЯХ СИГУРНО Е.ВСЯКО ЗЛО ПРИЧИНЕНО НЯКОМУ СЕ ВРЪЩА
7
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жечпосполита, нищо че Бандера е трепал поляци на конвейр.
6
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И защо Полша и Литва се месят в гражданската война в Украйна, при това на страната на узурпаторския режим? Все се приказва, че Русия била вкарвала оръжие на страната на народното опълчение, но доказателства за това и досега няма. За сметка на това все излизат доказателства за обратното - че страни, които са американски ***, вкарват оръжие за режима в Киев......
5
2
 
20
 
! Отговори
Пушилин преди 9 години
Нека въоръжават. Лошо нема. И да дават малко по-модерно оръжие. Имаме нужда.
4
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тОВА СЕ ЗНАЕ ОТДАВНА--И пОЛША И лИТВА СА КУ.ВИТЕ НА САЩ В ЕВРОПА//////////
3
0
 
38
 
! Отговори
НАТО преди 9 години
НАТО е окупационната войска на САЩ в Европа. Полша доставя американски снайпери и ракети на Украйна. Само да не стане така, че с тези оръжия укрифашистите да тръгнат към Лвов. На *** решения сме се нагледали в историята на Европа.
2
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Та НАТО стояло и гледало отстрани а?
1
3
 
37
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ПАК ПУТИН ВИНОВЕН.