Насилие във Венецуела при демонстрации на годишнината от кървавите протести

Протестиращи замеряха полицията с камъни и бомби
13 фев 2015 08:07,
7
Насилие във Венецуела при демонстрации на годишнината от кървавите протести
Снимка: Reuters

Сблъсъци между демонстранти и полиция избухнаха във Венецуела при отбелязване на годишнината от началото на кървавите протести в страната, при които в продължение на четири месеца миналата година загинаха 43 души, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

В град Сан Кристобал, който беше епицентър на размириците през 2014 г., служителите на реда използваха сълзотворен газ и сачми срещу антиправителствените демонстранти, които ги замеряха с камъни, запалителни бомби и други предмети.

При насилието бяха ранени петима служители на реда и трима демонстранти, арестувани бяха четирима студенти и бяха потрошени няколко магазина, заявиха властите и очевидци.

В Каракас маскирани младежи блокираха булевард с горящи отпадъци и хвърляха камъни по полицията, която отвърна със сачми. Около 25 младежи бяха арестувани, казаха хора, станали свидетели на стълкновението.

Преди това неколкостотин студенти се събраха на неразрешен от властите митинг в столицата.

В друга част на града имаше доста по-многочислена проява на поддръжници на президента Николас Мадуро, в която се включиха хиляди хора. Някои от участниците явно бяха държавни служители, докарани от властите, тъй като в началото на шествието можеха да се видят десетки правителствени автобуси.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Петя преди 9 години
Бих искала да подам оплакване от училището на моето дете - немско училище "Ерих Кестнер" в Люлин, където децата на по-богатите родители бият нормалните деца! От самото училище не правят абсолютно нищо за да ограничат това поведение от страх да не загубят платежоспособните родители.
4
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Атакистите, както винаги защитават най-изостаналите народи и се опитват да ги предпазят от просперитет!Болни мозъчета...
3
5
 
14
 
! Отговори
Ядрения преди 9 години
Дългата ръка на хамериканската демокрация пак се протяга за Венесуелския петрол..да ви прилича на едно друго място година по рано,протести,коктейли *** , запалени полицай...
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другият не откраднат петрол , освен руския.
1
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сценарият...Ранобудните венецуелски студенти....Смяна на властта...теглене на кредити до девето поколение...приватизация....оскотяване...