Рейтингът на Путин с исторически връх

74% подкрепят руския президент, сочи проучване
Обновена: 13 фев 2015 14:54 | 13 фев 2015 14:54,
293
Рейтингът на Путин с исторически връх
Владимир Путин. Снимка: БТА

Електоралният рейтинг на руския президент Владимир Путин е достигнал исторически максимум от 74 процента според публикувано днес проучване на общественото мнение на Фонд "Обществено мнение" (ФОМ), предаде ТАСС.

Близо три четвърти от участниците в анкетата, проведена на 7 и 8 февруари, са отговорили, че ще гласуват за Путин, ако следващите президентски избори в Русия се състоят следващата неделя.

Електоралната подкрепа за президента се е увеличила с 2% спрямо предишното подобно проучване, проведено седмица по-рано.

Подкрепата за останалите потенциални кандидати не е претърпяла промяна. За председателя на Либерално-демократическа партия на Русия Владимир Жириновски биха гласували 5 процента, за лидера на комунистите Генадий Зюганов - 4 процента, а за бившия ръководител на партия "Гражданска платформа", бизнесемена Михаил Прохоров - 1 процент.

Огромното мнозинство от руснаците, 84 процента, смятат, че руският президент се справя добре на поста. 44 процента изпитват безусловно доверие към Путин, а 41 процента по-скоро имат доверие в него.

Електоралната подкрепа за руския президент нараства устойчиво през последната година и по-конкретно след държавния преврат в Украйна миналия февруари и анексирането на Крим от Русия месец по-късно, отбелязаха от ФОМ. Той надхвърля 70 процента вече шест месеца.

Това означава, че при едни реални избори Путин би спечелил с близо 90 процента, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още по темата: Владимир Путинрейтинг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
2
 
2
 
! Отговори
умерен преди 9 години
Той и правешкият *** имаше 100 % одобрение ,докато беше на власт...руснаците се страхуват от ботокса и не смеят да си кажат мнението за него.Като падне *** тогава ще разберем истината....
159
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То и фюрера е имал висок рейтинг, и то без фалшификации...ама...
158
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дайте му нобел за мир!
157
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как от 110% отиде на 74% и пак е връх ?
156
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джудже е ***
155
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Партриот ,вероятно като онези от Десен сектор,дето им е кеф да трепят.Между другото има интересно съзвучие между случващото се в Украйна и думата Армагеддон.
154
2
 
1
 
! Отговори
МРАВКА преди 9 години
До СТРАНДЖАТАЗА ПЪРВИ ПЪТ ПИШЕШ СМИСЛЕН И ВЕРЕН КОМЕНТАР.
153
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това да не е сбирка на обожателите на В.В.Путин?? Идол на века хахахаха :D
152
3
 
37
 
! Отговори
мръсен циганин преди 9 години
Не мога да коментирам Путин или Обама и двамата са президенти на велики сили,но мога да коментирам действията им и в повечето случаи Путин печели защото той пое една разрушена държава и я възроди ,и обратно Обама пое една силна държава а сега тя е пред криза и към това да прибавим и кръвта на хората които САЩ убиха пряко или косвено просто мисля че идва времето в което САЩ ще си платят и то доста солено!!
151
2
 
13
 
! Отговори
SD преди 9 години
До СТРАНДЖАТАНищо лично , но винаги си бил ЗЪЛ !А ,злите хора , не се ДОБРИ !!!По-добре , би било баща ти да те е изхвърлил на ч;;;;.
150
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е велик! А ние както обикновено сбъркахме посоката. Когато трябваше да сме против Хитлер - бяхме с него, когато трябваше да сме против СССР бяхме с тях, , сега когато трябва да сме против САЩ за пореден път сме с грешните. Тая българска простотия ще ни изяде главата.
149
16
 
28
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До Анонимен"Путин е най-великият стратег в новата история. Политически гений. Всички останали световни лидери могат саму да му дъшат прахта, светлинни години са назад"...Позор... - само 74 процента подкрепа... - аз очаквах поне 125 процента...
148
6
 
47
 
! Отговори
пастор преди 9 години
Колкото повече САЩ иЕС се зъбят,толкова повече руснаците се обединяват и подкрепят Путин. Русия има манталитета на имперска държава и такава е била. Държава с огромен интелектуален потенциал в исторически аспект. Владяла е,но никога не е била владяна.
147
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
как няма да гласуват за него,вдигна ги на крака,напални им джобовете,руснаците имат самочуствие.за 10 години оправи държавата,а при нас 25 години ужас и безумие.
146
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как от 87% стигна връх от 74% ?Тея от ТАСС са журналисти колкото аз съм трамвай No5
145
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СМЕЙ ЛИ НЯКОЙ ДА Е ПРОТИВ ...........
144
31
 
8
 
! Отговори
гост преди 9 години
нацията на просещите ***
143
5
 
38
 
! Отговори
сова преди 9 години
Мен това не ме учудва. То и в щатите Путин има по голям рейтинг от Барака.
142
28
 
11
 
! Отговори
Громико преди 9 години
Този Срутин няма да се справи и ще берем ядове,големи ядове...знаем как се правят рейтинги в СССР.Не го бива това момче от Ленинград.Дядо му беше добър готвач/повар при Сталин но от повар до цар имо голяма разлика.
141
22
 
9
 
! Отговори
Алов преди 9 години
Руснаците не ги приляга свобода.Удри с камшика другарю Путин раята....заслужава си камшика.