Русия очаква да се спазва споразумението в Минск

Постигнатото е само "отправна точка", оцени Кремъл
69
Русия очаква да се спазва споразумението в Минск
Путин и Порошенко (в гръб). Снимка: Ройтерс

Русия очаква страните, подписали споразумението в Минск за прекратяване на конфликта в Украйна, да спазват неговите условия, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

"Този път споразумението бе подкрепено на най-високо равнище и ние се надяваме, че всички страни ще изпълнят своите ангажименти", каза той пред журналисти в Москва. Говорителят добави, че през нощта срещу неделя президентите на Русия Владимир Путин, на Украйна Петро Порошенко, на Франция Франсоа Оланд и канцлерът на Германия Ангела Меркел ще разговарят по телефона.

Вчера т.нар. нормандска четворка - Оланд, Меркел, Порошенко и Путин, се споразумя за примирие в Украйна, което трябва да влезе в сила на 15 февруари, неделя, в нула часа.

Песков подчерта, че споразуменията на Контактната група са били подкрепени от четиримата държавни лидери, но е необходимо всички да се "освободят от емоциите" в оценката на постигнатото, защото то е само "отправна точка".

Говорителят на Кремъл декларира, че Русия ще спазва стриктно минските споразумения при изпращането на хуманитарна помощ за източните райони на Украйна.

Дмитрий Песков предупреди, че според Москва украински военни части са обкръжени в района на Дебалцево, а това е заплаха за бъдещото примирие. Той предположи, че след началото на примирието тези части ще се опитат да се измъкнат от обкръжението, при което всъщност ще нарушат прекратяването на огъня.

Още по темата

Песков разказа, че в беларуската столица Путин е общувал в "съвършено различни формати" със събеседниците си, като е имал и разговори очи в очи с Порошенко. "Преговорите бяха много сложни, многоформатни, комплексни и много напрегнати", заключи говорителят на Кремъл.

Той отбеляза, че Москва не се съмнява в пълномощията на бившия украински президент Леонид Кучма, който в Контактната група представляваше Петро Порошенко.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
7
 
9
 
! Отговори
до 27 преди 9 години
Волен е представител на трезвомислещите националисти антиседерасти.
20
1
 
1
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
а пък аз очаквам да спечеля 6+3 oт лотарията.. или от тото-то май беше, което в случая е все едно. значи да направим разлики между двете неща. едното не зависи от моите желания, сили и стремежи, но и пулитиците със своите лобиисти не са спечелили както позициите си, така и парите си от тотото. значи да преформулирам: гледайте да спазвате онова що договорихте - за да не ви подгоним по преката! пък вие си правете сметките...
19
17
 
5
 
! Отговори
демократ до 24 преди 9 години
Я прочети руските медии какво пишат? Какъв е изменика Волен да говори от името на България? Президент ли е? Премиер ли е? Министър ли е ? или само отговаря за тоалетните в НС!Е нали Путин подписа да няма наемници от двете страни.Какво прави наемника Волен Сидеров с цялата банда в източна Украйна-Крим?
18
4
 
23
 
! Отговори
бг преди 9 години
Мой полубрат загина във войната, мамака ви натовци
17
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До демократ 21"Изменника" Сидеров, не говори от името на цяла България, за разлика от такива "демократи" като теб. Както и сам си копирал, Атака иска да се направи референдум по въпроса, тогава ще стане ясно какво ще каже България.
16
21
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
Бивши комунисти и бивши милиционери няма. На комунист-милиционер никой не вярва. Путин е лъгал не веднъж. Пак ще излъже.
15
10
 
10
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Изменика Сидеров говори от името на цяла България.КОЙ МУ ДАВА ПРАВО.СИМФЕРОПОЛЬ, 12 фев РИА Новости. Болгарская национальная партия "Атака" инициирует сбор подписей для проведения референдума по целесообразности пребывания Болгарии в североатлантическом альянсе (НАТО), сообщил лидер партии, депутат болгарского парламента Волен Сидеров журналистам во время официального визита в Крым.
14
0
 
0
 
! Отговори
evgobul преди 9 години
До Лидер : i mnogo tarpeliv...
13
4
 
11
 
! Отговори
Спас преди 9 години
Няма да гадаем дали ще спре войната или не. ЕДНО Е СИГУРНО, ГЛАДЪТ,СТУДЪТ, КРАХА НА ИКОНОМИКАТА, ФАШИЗМЪТ ЩЕ ПРИСЪЕДИНЯТ, РАНО ИЛИ КЪСНО УКРАЙНА КЪМ РФ!!!!! ДОРИ БЕЗ НАМЕСАТА НА ОСВОБОДИТЕЛИТЕ ОТ ДОНБАС И ЛУГАНСК!!!!!!
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВасилевНе дрънкай глупости! Изгледай видеото на Филипп 3козьянц. Ще прогледнеш.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХА-ХА-ХА !Приятелю, огромна част от руснаците правят разлика между *** и еврей. Много ценно видео по този въпрос сутринта помести Политикус. Гледай го задължително! Нарича сеО минских договоренностях или почему Россия "ЗА". Филипп 3козьянцВидеото го има и в Тубата
10
6
 
24
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Гърция е била против нвои санкции към Русия в Бррюксел и това е спряло да се въедат нови санкции към Русия . А това означава ,че Оланд и Меркел са знаели че примирие няма да има в Украйна след лицемерието което направиха в Минск -типа подписали договор за примирие . Русия казва .че Киев отново ще направи номера от преди и няма да има примирие .
9
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 10: "Цената на нефта и курса на рублата вървят вече втори ден нагоре"...добро основание Путин да продължи агресията в Украйна !!!
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цената на нефта и курса на рублата вървят вече втори ден нагоре.
7
6
 
30
 
! Отговори
искаме санкции преди 9 години
Англия, Полша и Литва торпедират мирния процес в Украйна, като доставят оръжие на проамериканските войски на хунтата в Куев. Искаме санкции против Англия, Полша и Литва!
6
7
 
28
 
! Отговори
бягат панически преди 9 години
Подразделенията на армията на ЛНР са влезли в Дебалцево. Проамериканските украински войски панически бягат. Като хитлеристите при Сталинград.
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очакваме отново в следващите дни дълга и обширна статия (от 5 изречения), в която ще пише, че Донецк е обстрелван, има цивилни жертви, но не се съобщава кой е извършил атаката над бунтовническия град... Предния път така стана, после бунтовниците отвърнаха на удара и веднага ги обвиниха, че са нарушили "примирието".
4
3
 
31
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Дори украинската армия да спре бойните действия, в Украйна ще продължат да действат фашистите от "Десен сектор".Днес Хитлер и Степан Бандера биха се обърнали в гроба, а вероятно и нашия ген. Луков, ако видят как неонацистите служат вярно на евреите и подпомагат Новия световен ред.Побъркана работа !Днес неонацистите воюват с Русия. Така те фактически воюват срещу първата и засега единствена голяма държава, която открито се обяви против Новия световен ред.Сиреч фашистите помагат на евреите !
3
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Литва и Полша въоръжават правителствените сили, САЩ планира военни доставки, Потрошенко поръчва бронирана техника на килограм, военните заводи са увеличили в пъти продукцията си, така че не виждам застъпниците за мир да изпълняват собствените си препоръки. Между другото и генералния секретар на ОССЕ заяви, че не е виждал руски войски в Украйна, за разлика от САЩ и украинските им марионетки, които твърдят, че Русия една ли не е вкарала цялата си армия и тежка техника там.
2
2
 
46
 
! Отговори
Лидер преди 9 години
Путин е неоспорван разумен и мъдър лидер. Не може да се сравнява с мършата Обама, още по-малко с наглите американски сенатори. Путин показва съвест и морал, което е непозната зона за хищниците от америка, за които силата е основен инструмент, а правото на по-силния още от времето на избиването на индианците - конституционен член.