Русия очаква да се спазва споразумението в Минск

Постигнатото е само "отправна точка", оцени Кремъл
69
Русия очаква да се спазва споразумението в Минск
Путин и Порошенко (в гръб). Снимка: Ройтерс

Русия очаква страните, подписали споразумението в Минск за прекратяване на конфликта в Украйна, да спазват неговите условия, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

"Този път споразумението бе подкрепено на най-високо равнище и ние се надяваме, че всички страни ще изпълнят своите ангажименти", каза той пред журналисти в Москва. Говорителят добави, че през нощта срещу неделя президентите на Русия Владимир Путин, на Украйна Петро Порошенко, на Франция Франсоа Оланд и канцлерът на Германия Ангела Меркел ще разговарят по телефона.

Вчера т.нар. нормандска четворка - Оланд, Меркел, Порошенко и Путин, се споразумя за примирие в Украйна, което трябва да влезе в сила на 15 февруари, неделя, в нула часа.

Песков подчерта, че споразуменията на Контактната група са били подкрепени от четиримата държавни лидери, но е необходимо всички да се "освободят от емоциите" в оценката на постигнатото, защото то е само "отправна точка".

Говорителят на Кремъл декларира, че Русия ще спазва стриктно минските споразумения при изпращането на хуманитарна помощ за източните райони на Украйна.

Дмитрий Песков предупреди, че според Москва украински военни части са обкръжени в района на Дебалцево, а това е заплаха за бъдещото примирие. Той предположи, че след началото на примирието тези части ще се опитат да се измъкнат от обкръжението, при което всъщност ще нарушат прекратяването на огъня.

Още по темата

Песков разказа, че в беларуската столица Путин е общувал в "съвършено различни формати" със събеседниците си, като е имал и разговори очи в очи с Порошенко. "Преговорите бяха много сложни, многоформатни, комплексни и много напрегнати", заключи говорителят на Кремъл.

Той отбеляза, че Москва не се съмнява в пълномощията на бившия украински президент Леонид Кучма, който в Контактната група представляваше Петро Порошенко.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
1
 
! Отговори
9384944 преди 9 години
По-добре да има смесване и разнообразие на религии,раси,етноси и т.н. Стига с тая омраза, с тоя негативизъм към останалите,другите,различните.Нали товае демокрацията?Всеки да си бъде такъв какъвто си иска,да си говори каквото си иска,да си пише каквото си иска и т.н.Не може да се отркат постиженията и на американците като цяло и на Западна Европа.Руснаците са друга тема.Е, ние като сме толкова велики били и т.н. сега какво представляваме?Вижте Запада колко са напред хората във всичко! А ние?
40
0
 
2
 
! Отговори
99379 преди 9 години
Стига бе пичове! Светът е бил винаги такъв,такъв ще си остане! Вечна борба за власт и пари,ресурси и т.н. Разберете,тук няма добър или лош,няма черно или бяло....има сиво...играта се играе заради самата игра...Няма значение какви са на власт никъде по света,няма значение леви,десни,жълти,червени,сини,американци,европейци,банкери или други народи! Всичко е вкоренено в човешката природа..това е истината! Не се ли промени начинът на мислене системата ще си е такава винаги.Но по-добре глобализация!
39
1
 
9
 
! Отговори
Войната продължава преди 9 години
Споразумението без Щатите е гола вода. Щатите изпращат 8 унищожителя на танкове, директно се намесват в Гражданската война. Сестрата на Ярош се бие на страната на Опълченците. Брат срещу сестра - нима това не е Гражданска война. Жалко за народите в Украйна, един срещу друг в полза на Щатите, на които само войните могат да поддържат долара да не се срине. Цената на петрола е вече 60 долара за барел и расте. Кладенци се закриват в Щатите - пред фалит са, Европа си изтегля златото от Щатите.
38
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кухи червени *** - и преди избивахте, и сега го правите. никой няма да ви прости - всяхте омраза.
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЦК на либерастите да ама ако десен сектор се финансира от русите и ярош е техен човек-тогава кво ще кажеш...щото май натам отиват енщата след като още е жив..
36
4
 
4
 
! Отговори
ЩУРОТИИ В ГЛАВИТЕ ВИ преди 9 години
До 9К51_Град-вече е ясно,че меркелица играе с путин и порошенко и варди германия...ако путин спре крана на северен поток-40% от немската икономика веднага в колапс...а швабитге от локомотив на европа стават последния раздрънкан вагон-това меркелица няма да допусне,защото и англия и италия и испания само това чакат..за ония отвъд океана да не говорим...дрънкате глупости..
35
2
 
2
 
! Отговори
9К51_Град преди 9 години
До брей .....уважавам чувството ти за хумор, но положението не е никак розово за ДНР и ЛНР! Прочети споразумението от 13 точки, има го в нета на руски и английски .... опълченците са прецакани много яко ... единственото им спасение е споразумението да не проработи !
34
2
 
5
 
! Отговори
9К51_Град преди 9 години
Точно за Русия едва ли е голям кяр да се спазва това споразумение ... Путин под натиска на олигархическото лоби предаде интересите на ДНР и ЛНР, Плотницки и Захарченко бяха като попарени след срещата .. всичко отиде на вятъра, защо загинаха хиляди опълченци !? Трябва да се изтеглят от завоюваните с кръв територии, анулират се проведените избори и накрая "разоръжение на незаконните формирования" .. разбирай на опълченците .... каква ирония на съдбата ... ако разбира се се спазва споразумението.
33
2
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
До русофил 41 Ха хахахахаха. Наистина ме разсмя.Голям оборот е паднал - няколко милиона кафенца. Те само чашките Чистотата нямаше как да измете. Виж, когато ДПС и БСП докараха няколко хиляди *** на Орлов Мост за да видят как Местан и Съселът се целуват, след тях остана наистина ***.Оставям те.
32
0
 
7
 
! Отговори
Яна преди 9 години
Някой би ли погледнал България, без русофили и русофоби.Нещо от което ние да имаме полза а не вреда, както се получава последните 125години.Нека да гледаме нашата държава, другите майната му...
31
8
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До до 27Волен е представител на трезвомислещите националисти антиседерасти.----------------- Когато става въпрос за бъдещето на децата, няма начин Волен да е по-трезвомислещ от родителите им. Аз лично не бих доверил бъдещето на децата си на едно зло бездетно джудженце и любовницата му травестит - Деница Гаджева. Кой знае дали не им мислят лошото от завист...
30
1
 
7
 
! Отговори
русофил преди 9 години
Кога,кога онези дето пиха безплатното кафе ли!? Че то тва си беше платена любов, наемна! ***! За 30-40 кинта на ден всеки може да изкара голям брой труженички да протестират.
29
6
 
2
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
До русофилХа ха ха ха ха . Повече от година по улиците на София бяхме от няколко хиляди до 200 000. Хайде у лево.
28
2
 
4
 
! Отговори
АНАЛИЗАТОР преди 9 години
ЧЕТА АНАЛИЗИ НА АМЕРИКАНСКИ КОЛЕГИ И СЕ ЧУДЯ КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА НЕ СЕ ОРИЕНТИРАТ ПРАВИЛНО В СЪБИТИЯТА...КАК И ЗАЩО НЕ ДОПУСНАХА,ЧЕ ПРЕДИ ДА СЕ ДОВЕРЯТ И ЗАЛОЖАТ НА ПОРОШЕНКО,ТОЙ ВЕЧЕ СЕ Е КЛЕЛ ДРУГАДЕ...ЯЗЪК ИМ ЗА ПРЕТЕНЦИИТЕ,ЯЗЪК ИМ ЗА ПАРИТЕ..В КРАЙНА СМЕТНКА ЖАЛКО ЗА НЕВИННИТЕ ЗАГИНАЛИ ХОРА...
27
3
 
4
 
! Отговори
русофил преди 9 години
Спонги,Неможеш събра и полвината от тези 500 ,дето да са контра. Така че се...
26
14
 
7
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
Онзи ден противниците на НАТО от София се преброиха - около 500 души от 2 милиона. Утре пак ще се преброяват и са ангажирали още няколкостотин безбожници от страната, които не почитат покойниците от рода си на Задушница. Иначе се бият в гърдите, че били православни. Аз православен комунист досега не съм срещал. България е член на НАТО и няма да излиза от Алианса. Опитайте се да го проумеете.Безбожници са и терористите на Путин, завладяли украинска територия.
25
3
 
9
 
! Отговори
русофил преди 9 години
От десен сектор казаха, че за тях Минск няма и продължават да се бият с оппълченците! За фашистките екстремисти и паравоенните групировки от главорези този Прошенко е един г-н НИКОЙ и не ги е ** какво е подписал! Така ,че мир скоро няма да има ... който не вярва да го види Яроша какви ги говори в блица!
24
1
 
1
 
! Отговори
Smurf преди 9 години
въпроса въобще не е какво се надяват руснаците да правят другите , а кога ще пратят пак зелените човечета
23
1
 
2
 
! Отговори
КАТО ЧЕТА преди 9 години
КОМЕНТАРИТЕ И ВИЖДАМ,ЧЕ БОЛШИНСТВОТО БЪЛГАРИ НЕ СГРЯВАТ,ЧЕ ТОВАРИШЧИТЕ ИГРАЯТ ХИТРА И ТЪНКА ПО ЛЕДА ИГРА,КОЯТО В КРАЙНА СМЕТКА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ПОБЕДА ЗА МАТУШКАТА МИ СТАВА ТЪЖНО...ТОЛКОВА ЛИ СА ЕЛЕМЕНТАРНИ ХОРАТА ЗА ДА НЕ ПРОУМЕЯТ ЧЕ ПОРОШЕНКО Е СКРИТ КОЗ НА ПОДПОЛКОВНИКА ПРИНУДЕН ДА ИГРАЕ СПОРЕД ЕДНА СИТУАЦИЯ И СЪБИТИЯ ГОТВЕНИ ВЕЧЕ 20 ГОДИНИ...СЕГА СТАВА ЯСНО,ЧЕ И МЕРКЕЛИЦА Е С ТЯХ...В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ СТРАНАТА Й СТАВА ОТ ЛОКОМОТИВ В ПОСЛЕДНИЯ ТОВАРЕН РАЗДРЪНКАН ВАГОН НА ЕВРОПА..
22
2
 
4
 
! Отговори
до 28 преди 9 години
колега, той е кацнал 1989 година. Но от тогава до сега в клуба на соросойдите ги държат в наркоза та са неадекватни на реалността.