Украйна все още е далеч от мира

Порошенко: Няма гаранции за изпълнението на постигнатите договорки
Обновена: 13 фев 2015 15:25 | 13 фев 2015 15:25,
111
Украйна все още е далеч от мира
Украинският президент Петро Порошенко. Снимка: БТА

Украинският президент Петро Порошенко призна, че страната му все още е далеч от мира, предаде Ройтерс. Това стана само ден след сключването на новото споразумение за прекратяване на огъня.

"Не искам никой да има каквито и да било илюзии и аз не съм виждал толкова наивен човек: все още сме на много дълъг път от мира", подчерта Порошенко. Той отбеляза, че никой не вярва, че клаузите на споразумението, подписано в Минск, ще бъдат спазвани стриктно.

Според него няма никакви гаранции за изпълнението на постигнатите договорки. Украинската страна ще изпълни своите ангажименти по споразумението, никой не се съмнява в това, увери Порошенко.

Той направи това изявление по време на посещение в учебния център на Националната гвардия в Киевска област.

Украйна има за цел да си върне контрола над Донецка и Луганска област, каза премиерът Арсений Яценюк, цитиран от ТАСС.

Още по темата
Украинският министър-председател подчерта, че правителството и президентът няма да направят никакви отстъпки, които биха подкопали суверенитета, териториалната цялост и независимостта на страната.

Яценюк наблегна и на важното значение на възстановяването на контрола на украинските власти над цялата граница с Русия, което определи като ключово условие от минското споразумение.

На фона на тези изявления, броят на жертвите в конфликта в Източна Украйна продължи да нараства. Над 20 души бяха убити след подписването на споразумението за прекратяване на огъня, въпреки че е предвидено то да влезе в сила в неделя.

11 украински войници са загинали и 40 са били ранени в сражения през последните 24 часа, съобщи военният говорител Андрий Лисенко, цитиран от Ройтерс. На дневния си брифинг Лисенко обвини проруските сепаратисти, че не спират да укрепват позициите си в ключовите райони.

"Противникът продължава да струпва сили в главните зони на въоръжения конфликт", каза той.

Двама цивилни загинали и шестима били ранени, след като артилерийски снаряди улучили кафене в контролирания от силите на Киев град Счастие, близо до бунтовническия бастион Луганск, посочва Ройтерс. Двете страни в конфликта се обвиниха взаимно за нападението.

Снаряди са паднали на много места в Счастие. Топлоподаването е прекъснато, а електро- и водоснабдителната мрежа са понесли щети, разказа представител на лоялната на Киев администрация.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ,Великобритания и самият режим в Киев ръководен от тях не желаят спиране на войната.Отпуснатите 1 милиард долара за военна техника и инструктори чакат реализация.И най-важното,само част от украинските военни са под контрола на президента Порошенко.Има много военни формирования от екстремисти на десен сектор,които подкрепяни от чуждестранни наемници,са решени да се бият до край и не признават никакви международни споразумения.
73
0
 
9
 
! Отговори
болгар преди 9 години
Създава се Български батальон опълченци да помага на братският Руски народ в Донецк и Луганск. Доброволците са готови да се сражават срещу украйнските бандероси и американските наемници! Който иска да се запише доброволец адреса е гр Бургас ул.Александровска 21 на вратат пише Българско опъчение за Русия
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех, Петя, Петя!
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯсмешник
70
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин ще бягат в Северна Корея. Чакаме.
69
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мисля, че в Дебалцово ще има кървава баня. Кървава баня за убийците на деца, майки и старци, за хладнокръвните и нечовешки обстрели на детски градини , жилищви блокове и болници.. Никакви оландовци, лркеловци и и тям подобни чиновници нямат значение когато говори кръвната разплата. Уви, духът е пуснат от бутилката. В Библията е казано "Ооко за ок-зъб за зъб". Мисля, че оттам ще излезат малко живи и то те ще полудеят след това. Като ам.войници във виетнам и руските в афганистан.
68
3
 
5
 
! Отговори
Дебалцева в момента преди 9 години
Украинские отражают атаки, однако очевидно, что в результате переброски из России и с других участков фронта дополнительных подразделений россияне сосредоточили в районе Дебальцево силы, которые как минимум не уступают нашей группировке по численности и огневой мощи. Это воюет российская регулярная армия. Похоже, Путин решил продемонстрировать, что ему плевать на мнение Запада и на Минские соглашения, и он будет вести войну любой ценой. Это не мир - это полномасштабная настоящая война.
67
5
 
4
 
! Отговори
Минск-2 вече работи преди 9 години
Сражение на дебальцевском плацдарме прямо сейчас достигло небывалого накала.. Российские регулярные войска ведут массированный артиллерийский и минометный обстрел украинских позиций. Под прикрытием огня российские отряды штурмуют наши опорные пункты, пытаются прорвать оборонительный периметр. Мирные соглашения в Минске пока привели не к снижению напряженности, а наоборот - к эскалации.
66
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това с тези договори от Минск нищо няма да излезе. Ако си спомяте какво стана в Либия преди няколко години. Европейците поискаха от САЩ да елиминира ПВО-то на Кадафи и след това те щели сами да се разправят с него. САЩ унищожиха либийското ПВО, а Великобритания и Франция погнаха Кадафи с авиацията си и какво се случи? След 2 дни пропищяха че им свършили ракетите и поискаха САЩ да им даде ракети. Покрай Украйна става същото Европа се напъна сама да решава проблема и естествено нищо няма да реши.
65
0
 
19
 
! Отговори
Тодор преди 9 години
Голям *** тоя порошенко, на всички снимки все един такъв умислен, а в действителност в кукла на конци. Поне му изписвайте правилно името на ПОРЪЧАНКО, та всички да знаят какъв е :)
64
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...тъй като Украйна беше 25 години в руската орбита, там също разграбването на ресурсите не можеше да протече пълноценно, поради което запада опря до организирането на гражданска война, за да може властта да бъде заменена с марионетна. И кой е на власт в Украйна- олигархът Порошенко, как кой.
63
2
 
2
 
! Отговори
до 64 преди 9 години
Те пък щото Захарченко и изПушилин много ще го спазват.
62
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България, Русия и Украйна си приличат по едно и то е, че след разпада на СССР, планът на запада беше да се докопа до всичко ценно, а с обезкостяването бяха натоварени местните олигарси. У нас успяха, затова сме на това дередже, а за награда престъпленията на олигарсите бяха опростени с приемането ни в ЕС, в Русия процесът беше започнал по времето на Елцин, но Путин и хората зад него предотвратиха това затова сега го сатанизират, Ходорковски лежа 10 години а останалите олигарси избягаха от Русия
61
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Никакво примирие----"Навремето направих едно чудесно пътуване до Русия по случай погребението на Брежнев-с удоволствие бих посетил пак Русия-стига да има повод. Джордж Буш-старшиКат гледам как намаляват доходите на ГГБ 0-йската мафия-май ще има повод.
60
0
 
2
 
! Отговори
Нефтогазов шамар преди 9 години
Инженеры компании Tesla Motors работают над созданием потребительского аккумуляторного блока для дома. По словам руководителя компании Илона Маска, разработка первичного источника питания завершена и серийное производство может начаться в ближайшие полгода.
59
0
 
10
 
! Отговори
Х преди 9 години
Днес, напишете и че американското посолство е против Луковия марш утре -защо не пишете за това или пък за Ярош ,че се отказва да изпълнява договора от Минск .
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе русия не беше ли нефто-газова държава? Нещо американците пак и гласят номер.Эра господства нефти неумолимо уходит в прошлое. В компании Tesla Motors огласили планы по производству энергобатарей, способных обеспечивать здания энергией на срок до 6 месяцев.Зареждаш си батериите лятото докато има слънце и цяла зима се топлиш без пари.
57
8
 
4
 
! Отговори
uкраинец преди 9 години
До сова----------Имаш право-тръгне ли руснака-спиране няма,независимо назад или напред.Хитлер като ги подхвана 1941-тръгнаха на заден ход ушанките та чак до Москва.Че по пътя 3 милиона се и предадоха на Хитлер-нямаха спиране !
56
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поросенко няма да миряса докато не изпрати цялото население за пушечно месо и докато не взриви всички жилищни квартали в Донецк и Луганск... или докато не го отстрелят. Открива се Поросенковия сезон!
55
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С този алкохолизиран *** за президент и шайката от обществени ***, неудачници и безмозъчни гамени във властта, няма гаранции за мир.