Путин: Русия ще отстоява националните си интереси

"Ние ще продължим битката с екстремизма, но духът от бутилката е пуснат"
Обновена: 15 фев 2015 14:02 | 15 фев 2015 14:00, Анисия Иванова
565
Путин: Русия ще отстоява националните си интереси
Снимка БТА

Русия ще продължава борбата с екстремизма и ще отстоява своите национални интереси в света, както го е правила и преди. Това заяви руският президент Владимир Путин на среща с представители на ветерански организации, състояла се по повод 26-ата годишнина от изтеглянето на съветските военни от Афганистан, предаде ТАСС.

За съжаление животът не става по-лесен и по-безопасен, каза Путин. Той припомни, че едно време в Афганистан съветските военни са се сблъсквали с онова, което днес се нарича политически ислям. Путин подчерта, че тогава са се зараждали екстремистки организации, които са били "изкуствено захранвани отвън".

После онези, които направиха това, сами пострадаха от стореното от тях, заяви Путин и припомни, че тежки събития са  споходили САЩ и много други страни, а съвсем неотдавна такива трагични събития е имало и в Европа.

Джинът е пуснат от бутилката и нищо не може да се направи по този въпрос. С него трябва да се борим и ще го направим, увери президентът.

Той припомни, че проблемът не са само ислямистките екстремисти, а това, че в света има достатъчно многото екстремисти.

Президентът отбеляза, че сега в света все още не е достигнатото проповядваното от Лев Толстой убеждение, че несъпротивлението на злите сили може да донесе на някого осезаеми плодове, особено на международната сцена.

За съжаление животът днес е много сложен и често ние се  сблъскваме с трудности, да не кажа и жестокости и се налага да се борим за своите интереси, заяви Путин. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


565
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
398
0
 
0
 
! Отговори
Волен преди 9 години
Така така другарю Путин ние сме с теб за защита на националните интереси на Русия даже и на територията на продажна България. Да живей Задунайская губерния!
397
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 520:Личи си че си много ограничено момче и че никога не си излизал от село,а само си слушъл приказките на баба си за войната!Отиди в Русия виж как живеят хората там,какъв стандарт имат и после ми говори тъпотий те си!Само за справка да ти кажа че за второ родено дете в Русия се дават 11000 евро,а в "европейска ''България 300лева!Не е срамно че не си ходил в Русия,но пионе чети!
396
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хахахахаха -Велик политик с гладуващ народ и жалка инфраструктура- липса на болници и пътища и на най-елементарни условия за живот в над 80% от Руската територия- само 8 000 000 от тези 144 000 000 имат международни паспорти- всичко друго живее като мишка - да вечно пияна но гладна мишка -това е руската действителност!
395
0
 
5
 
! Отговори
до 518 Соро от друг преди 9 години
Да не правиш банички на Красно село ?! защото там консумирам понякога.
394
7
 
2
 
! Отговори
Соро преди 9 години
до СПРАВЕДЛИВИмаш още какво да учиш болшевик, не знаеш как е устроен света...нямам време да ти пиша,трябва да работя за да можеш ТИ след това да консумираш трудът ми...
393
11
 
3
 
! Отговори
А тъй! преди 9 години
Путин е забравил да допълни, че Украйна и те трябва да отстояват националните интереси на Русия! А в бъдеще и други държави, може би...?!
392
16
 
3
 
! Отговори
Мдаа преди 9 години
Докъде я докарахме, 25 години след падането на комунизма един КГБ-еец да ни дава акъл за нещата от живота!?Явно на руснаците им трябват още 25 за да разберат, че те са губещите от тази политика!
391
0
 
11
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
До СПРАВЕДЛИВЕвропейците не са мързеливи, нито пък хората по останалите континенти. Просто в последните десетилетия връх взе лихварството!!! От там и изкривяване на традиционните ценности на обществото. Вярвам, че в обозримо бъдеще с това ще се приключи, но се очертава да е доста кърваво.
390
1
 
12
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
до 512И така трябва да бъде!Да седна и да се разберат!Щото днес освен интересите на САЩ и в частност лихварите, за други интереси е забранено да се говори!
389
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
511 Tozi pyk , демонстрираш тотална дезинформираност , типично з привържениците на Путин Одисей 1
388
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин: Русия ще отстоява националните си интереси-------Знаем го това, ама другите и те защитават националните си интереси...
387
5
 
0
 
! Отговори
до СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
Недей да плюеш и обиждаш, а отговаряй по същество. Като не отговаряш, показваш, че не знаеш какво да отговориш, т.е. признаваш, че съм прав. Което ти доказах многократно с аргументи. Друг въпрос дали си ги разбрал добре, защото познанията ти особено по икономика са изключително слаби.
386
1
 
8
 
! Отговори
Аз обаче Не съм плат преди 9 години
Уважаеми говоря от мое име....нито Г-н Сорос ми плаща....нито Г-н Путин.....няма да откажа де.....но четете повече история....истинска....и тогава говорете .....вие имате кумири и идоли и от Изток и от Запад....предлагам да си гледаме Нашата България и да я развиваме.....на тези от Изток...апетитите са им от времето на Петър Велики....тези от Запад ни изсипаха десетки самолети с бомби....така че Обичайте се....Уважавайте се...и бъдете задружни!!!!
385
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Владо, снимките изкарай
384
7
 
11
 
! Отговори
prokurora преди 9 години
Путин е велик държавник, съмнение няма, но най-велик си остава Сталин. При тази ситуация съветският флаг щеше да се вее в Берлин, а ЕС щеше да плаща репарации, че са помислили да отделят Украйна от орбитата на влияние на Русия.
383
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия я пишете фалирала до 2016г.
382
1
 
13
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
Като чета коментарите тук и все се сещам за онзи виц за робота барман :)! Влиза човек в бара - добре облечен и поздравява възпитано. Роботът веднага - заповядайте господине, малко уиски или коняк? А за последните спорове около шумерската цивилизация? Влиза втори - средна ръка, ама казва добър ден и т.н. Роботът - господине, водка или джин? А как ви се стори новия филм на Камерън? Влиза трети - с анцуг! Роботът веднага - здрасти, пич - една пещерска, нали! как е мача, а и ще гласуваме за ГЕРБ :)
381
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До украинецРусия няма да се разпадне. Обществото в нея е по-консолидирано от всякога. За сметка на това разпадът на Украйна тече с пълна сила. За какво връщане на Крим става дума, като той винаги си е бил руски. Путин просто поправи едно недоразумение от времето на Хрушчов.
380
15
 
4
 
! Отговори
Митко Бомбата преди 9 години
Има една прослойка която не може дори и да напсуваш тъй като тях майка не ги е раждала. Те си тананикат под нос " Нас червеното знаме роди ни ......"
379
6
 
3
 
! Отговори
До 493 преди 9 години
Волене, това ти ли си бе?