Киев призна, че сепаратистите са превзели част от Дебалцево

Група войници са попаднали в плен на бунтовниците
17 фев 2015 20:06,
251
Киев призна, че сепаратистите са превзели част от Дебалцево
Снимка: Архив Reuters

Украинското министерството на отбраната призна днес, че сепаратистите са превзели част от ключовия ж.п. възел Дебалцево в Източна Украйна и че в града се водят улични боеве въпреки примирието, предадоха Ройтерс и АП.

Още по темата
"Уличните боеве продължават, бунтовниците атакуват града с ударни групи, подкрепени от артилерия и бронирани машини. Част от града бе превзет от бандитите", са казва в онлайн съобщението.

Министерството съобщи още, че група правителствени войници са попаднали в плен на проруските бунтовници, като опроверга твърденията на руски медии за голям брой пленени.

Заместник-директорът на президентската администрация в Киев Валерий Чалий обяви междувременно, че Украйна се е обърнала към Франция и Германия, а също към страните от ЕС и НАТО с настояване да изразят "решителен протест" срещу нарушенията на примирието от страна на бунтовниците. Те искат да превземат Дебалцево и така разрушават възможностите за изпълняване на договореното в Минск, каза Чалий.

По данни на бунтовниците проруските сепаратисти контролират над 80 процента от транспортния възел Дебалцево.

"Армията на Донецката народна република контролира над 80 на сто от Дебалцево и продължава настъплението срещу украинската армия", каза сепаратисткият командир Едуард Басурин пред журналисти в Донецк.

По-рано бе съобщено, че лидерът на самообявилата се Донецка народна републик (ДНР) Александър Захарченко е бил ранен днес в сраженията при Дебалцево и е бил откаран в болница в Луганск.

Според агенция Интерфакс, позоваваща се на източник от военните структури на ДНР, Захарченко е леко ранен в крака от шрапнел. Състоянието му е стабилно, шрапнелът е изваден и той ще се върне "на работа" след три дни, заяви източникът.

Заради военни действия в Дебалцево евакуацията на жителите на града е отложена за утре, казаха от "министерството на транспорта" на ДНР.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
22
 
! Отговори
до 41 преди 9 години
Откъде!? Разбира се, че от Русия! Кво!? Да не искаш да оставят *** от киевската хунта, която нацистите бандеровци от Десен Сектор и Свобода помогнаха да дойде на власт, да вкарат Украйна в НАТО.
43
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинска и македонска нация няма това са нации измислени от враговете на православието!
42
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мир по руски, а?
41
2
 
38
 
! Отговори
Историята го показва преди 9 години
Управниците на Майдана са същите като управниците на Жълтите павета - не им пука за собствените си хора. Майданяците мислят единствено, колко повече да откраднат за себе си. Една армия, която е принудена да воюва за нечия алчност на чуждоземна територия, а няма и кауза ...
40
14
 
6
 
! Отговори
40-тия преди 9 години
То ако питате руснаците,те съюзниците през войната са им само ръкопляскали де :)))))))Нямам намерение да дискутирам с "коне с капаци" :)))))))
39
2
 
10
 
! Отговори
до 35 преди 9 години
Нацистите от Десен Сектор И Свобода ще се обърнат с/у Порошенко заради Минск. Ще отцепят Западна Украйна и Галичина. Те са неконтрулируеми. Скоро и руснаците и американците ще ги подгонят и трепят.
38
1
 
15
 
! Отговори
Az преди 9 години
До Василев 50 - Няма какво да се обяснява. Явно ти се губи цяла година, плътно наситена със събития. Залягай над интернета, всичкото инфо за отоговора на въпроса ти е там. Тук няма как да искаш обяснение с няколко изречение, освен ако не провокираш и разсейваш темата, разбира се.
37
0
 
26
 
! Отговори
456 преди 9 години
До До 33 що за глупост си сътворил?? През 41г,англичани и американци доволно потриват ръце и чакат Хитлер да унищожи омразния СССР!Включват се чак когато виждат дебелия край и че руснаците почват контраофанзива!Танкът Т 34 все още е в топ 10 на света ,гледай поне американските класации:)))))))))А бомбандировачите и изтребителите ЛА /от Лавочкин/ и ЯК/от Яковлев/ са правени в движение щото сталин е бил убеден че Хитлер няма да го нападне!
36
2
 
16
 
! Отговори
wer преди 9 години
Poroshenko is Nazi
35
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прасенко се надяваше опълченците да се хванат като при Иловайск. Но този път не се получи!Няма зелен коридор и ОБСЕ не може да прикрие изтеглянето защото обкръжението е вътрешна територия а не контролирана фронтова линия.
34
2
 
31
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Победа наша !
33
3
 
36
 
! Отговори
До 40 до 33 преди 9 години
Абе *** американците и англичаните ли им дадоха Т-34 и Катюшите егати задръстения ***.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВенелинНе са само в Дебалцево. По последните обявени данни са 17 батальона. Въоръжени и не изпълняват команди на украинската армия, а се подчиняват на техните си командири. Един батальон може да има и 1000 войници, зависи от структурата предназначението и държавата. Дори да се състои от 500, което е близо до долната граница на военната единица това пак прави 8500. В Дебалцево май бяха два от тези батальони, при Мариупол също, има и на север от летището.
31
3
 
35
 
! Отговори
нн преди 9 години
Сблъсъкът САЩ - Русия излиза на яве. Тайно в обръжените в Дебалцево правителствени войници има американци и други от НАТО, а от другата страна има руснаци. Затова Киев *** до бога да има кордон да се измъкнат, но напразно. Руснаците няма да изпуснат възможността да докажат участието на НАТО в конфликта. Скоро ще видим за какво става дума.
30
21
 
6
 
! Отговори
до 41 преди 9 години
....Добре,че американците и англичаните снабдяват руснаците с модерно оръжие 41-ва година.Щото иначе знаеш ли га щяха да се опънат на вермахта?!?*** ако питаш мене,на такива като тебе им е по лесно да вярват на легендата за геройските съветски победи тааа,както и да е де :))))))............Поредната опорна точка тъпня.Имах по високо мнение за НПО-тата.Като гледам какви кадри наемат,нещо работата на НПО-тата не върви добре,въпреки огромните им бюджети,
29
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 40 Я обясни ка американците правят и снабдяват руснаците със Т34 - по 200 на ден?
28
0
 
1
 
! Отговори
....до 31 преди 9 години
....а не до 33-ти бяха писанията ми де.....!
27
1
 
39
 
! Отговори
Одисей 2 преди 9 години
Утре вече ще 100 % превзет, и опълченците ще обърнат внимание на Мариупол.
26
33
 
6
 
! Отговори
До 33 преди 9 години
....Добре,че американците и англичаните снабдяват руснаците с модерно оръжие 41-ва година.Щото иначе знаеш ли га щяха да се опънат на вермахта?!?*** ако питаш мене,на такива като тебе им е по лесно да вярват на легендата за геройските съветски победи тааа,както и да е де :))))))
25
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На всеки предал се украинец опълченците са обещали бонбонка Рошен!