Киев призна, че сепаратистите са превзели част от Дебалцево

Група войници са попаднали в плен на бунтовниците
17 фев 2015 20:06,
251
Киев призна, че сепаратистите са превзели част от Дебалцево
Снимка: Архив Reuters

Украинското министерството на отбраната призна днес, че сепаратистите са превзели част от ключовия ж.п. възел Дебалцево в Източна Украйна и че в града се водят улични боеве въпреки примирието, предадоха Ройтерс и АП.

Още по темата
"Уличните боеве продължават, бунтовниците атакуват града с ударни групи, подкрепени от артилерия и бронирани машини. Част от града бе превзет от бандитите", са казва в онлайн съобщението.

Министерството съобщи още, че група правителствени войници са попаднали в плен на проруските бунтовници, като опроверга твърденията на руски медии за голям брой пленени.

Заместник-директорът на президентската администрация в Киев Валерий Чалий обяви междувременно, че Украйна се е обърнала към Франция и Германия, а също към страните от ЕС и НАТО с настояване да изразят "решителен протест" срещу нарушенията на примирието от страна на бунтовниците. Те искат да превземат Дебалцево и така разрушават възможностите за изпълняване на договореното в Минск, каза Чалий.

По данни на бунтовниците проруските сепаратисти контролират над 80 процента от транспортния възел Дебалцево.

"Армията на Донецката народна република контролира над 80 на сто от Дебалцево и продължава настъплението срещу украинската армия", каза сепаратисткият командир Едуард Басурин пред журналисти в Донецк.

По-рано бе съобщено, че лидерът на самообявилата се Донецка народна републик (ДНР) Александър Захарченко е бил ранен днес в сраженията при Дебалцево и е бил откаран в болница в Луганск.

Според агенция Интерфакс, позоваваща се на източник от военните структури на ДНР, Захарченко е леко ранен в крака от шрапнел. Състоянието му е стабилно, шрапнелът е изваден и той ще се върне "на работа" след три дни, заяви източникът.

Заради военни действия в Дебалцево евакуацията на жителите на града е отложена за утре, казаха от "министерството на транспорта" на ДНР.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
3
 
1
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До сепаратис-----------То и в Афганистан беше руската армия,ама накрая ги гледах как се влачат по един мост към Русия-бити,на*ни но със знамена и пееики.
123
0
 
7
 
! Отговори
Нещастни предатели преди 9 години
До сепаратисСпоред днешните разбирания (плюя и пикая на тях) ВАСИЛ ЛЕВСКИ (ПОКЛОН И ВЕЧНА МУ ПАМЕТ) е терорист , направо християнин джихадист. Аз питам (и отговор не чакам) ; Защо в учебниците по история за ВАСИЛ ЛЕВСКИ се споменава с няколко изречения господа управляващи (предишни , сегашни и бъдещи) ? На кой се кланяте *** продажни? С какви очи заставате пред паметника на апостола и поднасяте венци? ПОКЛОН ПРЕД ДЕЛОТО НА АПОСТОЛА ВАСИЛ ИВАНОВ КУНЧЕВ - ЛЕВСКИ
122
1
 
2
 
! Отговори
Ей плужек преди 9 години
До БожоГлупав , скочи от високо , залудо хабиш суровини.
121
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
слава Путин
120
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе тази новина я знаем от преди 3 дена,,,само в Киев на са я знаели ..тези нещастници ако не вдигнат бялото знаме ще има масов разстрел на западни наемници и невинни украински момчета които са изпратени на братоубийственна война
119
9
 
4
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Браво на ***, от утре Донбас вече ще бъде райска градина !!! Най-добре е , *** да освободи и балтийските републики с танкове , да освободи и Балканите и Пиренеите, и Апенините , защото без да ги освободи , те нямат бъдеще !!! Най-добре се "освобождава" с танкове, обаче и с "ГРАД" може !!! *** да освободи украйна от всички украинци, защото са бандеровци до последното пеленаче !!! И България *** трябва да освободи от българите, защото са неблагодарни и не му целуват сапогите !!! ГНУС!
118
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що не сте на протест пред парламента ***, изоставихте шепа православни братя да мръзнат, а вий на топло пред компютъра ?!?
117
3
 
14
 
! Отговори
сепаратис преди 9 години
И УКРАИНЕЦО (пиши на кирилица), да знаеш, ако Путин с армията беше в украйна - отдавна вече да беше приключило всичко
116
0
 
6
 
! Отговори
сепаратис преди 9 години
Господа, каквото и да напишете не е от значение - налице е прилагагане на двойни стандарти: - нашите борци за свобода са герой ( и е така)- чуждите са сепаратистиИстината е че това (последното) така отърва на управляващите (не визирам политиците - по скоро банкерите)
115
11
 
3
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До сепаратис-------------А ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ АПОСТОЛА-ЛЕВСКИ Е ОБЕСЕН ПО НАСТОЯВАНЕ НА ГРАФ ИГНАТИЕВ-РУСКИЯ ПОСЛАННИК В ОСМ. ИМПЕРИЯ ЗАЩОТО СЕ Е БОРИЛ И СРЕЩУ РУСИЯ ?Турците са искали само да го заточат в Диарбекир !
114
8
 
4
 
! Отговори
До 163 преди 9 години
До сепаратисКато на всеки путинист, логиката ти е тотално сбъркана.Че и Левски набърка.Не слагай Левски редом до името на джуджето и зелените човечета.
113
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЯЦЕНЮК Е ЕДНО МРЪСНО ЕВРЕЙЧЕ
112
2
 
30
 
! Отговори
wq2 преди 9 години
защо БГ медиите се позовават само на уркаински, US и западни източници ????? Защо не се отразява цялата истина и не се показва другата гледна точка - на сепаратистите? Защо не се отразява пресконференцията на В.Орбан и В.Путин в Будапеща???????? Не разрешава Генерал-губернаторката????? Никога не е била така манипулирана истината в тези 25 години от БГ медиитеКойто иска може да научи истината например от тук:https://youtube/watch?v=yL34z0J8GZw&feature=youtu.be
111
2
 
7
 
! Отговори
ruseborn преди 9 години
Бандит от Дебалцево!Ние откраднахме и хазната на обкръжения Паулус. Сега ще им откраднем и портмонетата...
110
0
 
2
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До до украинец--------------https://vk/public62043361-----ДЕСЕН СЕКТОР
109
1
 
4
 
! Отговори
до украинец преди 9 години
Дай го тоя сайт на десен сектор или група във фейсбук имат ли ? : )
108
2
 
23
 
! Отговори
сепаратис преди 9 години
То беше ясно че, въпреки опита на Европата, Дебалцево е обречено. Сега наред е Мариопул. Помежду другото напомням е утре България трябва да отбележи една трагична дата в историята си - обесването на Левски. Питам медиите дали ще дадат квалификация на Апостола "сепаратис" - отговор не ми е необходим!
107
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ukrainecС моя минус станахме 17 трола до момента, май в повечко ви идваме, а?Щатите да дават оръжия, Киев точно това чака, да ги препродаде някъде. Хунтата си има в излишък, не и трябва. Акъл им трябва не оръжия. Но той от къде да се вземе, като го няма...
106
32
 
1
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Ico-----------------------------Голям майтап---отидете в сайта на Десен Сектор : Онзи путински *** Захарченко прави обръщение към Укроармията близо до Дебалцево обграден от путиноидни журналисти и свои бандюги като приканва уж обкръжените да се предадат.В това време в ефир украински снайпер гръмна двама бандюги зад него и те се свлякоха кат чували с оборска тор.Журналистите се опикаха а *** Захарченко го издърпаха набързо.Май се беше усрал.Бааааахти майтапа !!!
105
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смърт на фашизма свобода на народа. Скоро и Яценюк ще бъде топло заграден. Като не искаш мира идва знаеш какво....