Проруските сепаратисти влязоха в Дебалцево

Водят се сражения с украинската армия
Обновена: 17 фев 2015 14:02 | 17 фев 2015 12:45, Елка Василева
179
Проруските сепаратисти влязоха в Дебалцево
Снимка: Reuters

Проруските сепаратисти влязоха в източния украински град Дебалцево, където сега се сражават с украинската армия, която се опитва да запази контрола върху този стратегически железопътен възел, предаде Франс прес, като се позовава на двама украински представители и на един сепаратист.

Сраженията се преместиха във вътрешността на града.

Още по темата

Бунтовниците използват миномети, гранатомети и огнестрелни оръжия, заяви пред Франс прес заместник-началникът на областната милиция Олександър Кива. Украински военен говорител, чието име не се съобщава, потвърди думите на Кива.

Проруски сепаратистки източник заяви, че сепаратистите вече са превзели по-голямата част от града, който беше под тяхна обсада от няколко седмици, допълва Франс прес.

Украинските военни обаче казаха, че проруските сепаратисти не контролират нищо в стратегическия град Дебалцево, предаде Ройтерс. "Сепаратистите не контролират нищо там. Те се опитват да вземат контрола върху железопътната гара. Води се сражение, както и битка за контрола върху предградията на града", заяви украинският военен говорител Андрий Лисенко.

Министерството на отбраната на самопровъзгласилата се Донецка народна република съобщи по-рано, че бойци на ДНР, както и на Луганската народна република контролират железопътната гара в Дебалцево, както и източното предградие на града, предаде ТАСС.

"В Дебалцево отдавна има наши военни подразделения, основно от ЛНР, но има и бойци на ДНР. Ние контролираме железопътната гара и източното предградие на града. Но това съвсем не е голяма част от града", заяви представител на Донецката новинарска агенция в отговор на твърдението, че бунтовниците контролирали голяма част от Дебалцево, пише БТА.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: УкрайнаДебалцево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
1
 
! Отговори
ДАН преди 9 години
РУСИ -РУСНАЦИ................А ,НЕ НЕГРАМОТНИ....ПРОРУСИ...
118
1
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Чакаме ги да влязат и в Киев
117
0
 
2
 
! Отговори
Toi преди 9 години
До ТяI po tozi nachin Putin sytvori edna nova dyrzava - UKRAINA.
116
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинската редовна армия, подкрепяна от надрусани бандеровци-доброволци, с милиарди помощ от запада, с амрикански съветници и частни наеминици, с тежко оръжие и авиация не може да се справи с няколко хиляди опълченци, които до вчера са били учители, лекари и работници, въоръжени само с пленено украинско оръжие... Не може да се справи, защото опълченците нямат какво да губят - те защитават езика си, домовете и семействата си, а бандеровците са движени само от американските долари и неистовата си злоба към руснаците.. Браво!
115
26
 
2
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Анонимен---------------------Пробитите *** според немски източници са вече над 20 000 и още ще има.Скоро ще се въведе военно положение и скоро Славната Украинска Армия ще получи адекватно оръжие от Щатите. Слава на Украина !!!
114
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на руските "сепаратисти"!!!
113
1
 
20
 
! Отговори
Тя преди 9 години
До украинецУкраински народ като еднородна единица не съществува и никога не е съществувал. На територията на Украйна живеят различни народи: руснаци, българи, татари, поляци, казаци и още много други по етнически произход. Украйна не е съществувала достатъчно дълго като самостоятелна държава, за да може да се обособи еднородна нация.
112
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЛЕДВАЩИЯ СЛЕД ДЕБАЛЦЕВО Е ХАРКОВ,А НА ЮГ ЗАПОЧВАТ С МАРИОПУЛ ЗА ДА ОТВОРЯТ ПЪТЯ КЪМ ОДЕСА.КОЙ С РУСНАКА СЕ Е ЗАЯЛ ВСЕ БОЙ Е ЯЛ.
111
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде . И днес света намаля с няколкостотин окраински плъха.
110
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До украинец"Руския народ е азиатски а Украинския е европейски"Точно така! А американският народ е американски ! И за това е велик. А също така и японският народ е азиатски и затова не е велик. А най-велик е украинският европейски народ! Кога станахте европейци ,,кога почнахте да разбирате ... :)
109
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Запад от р. Случ да вървят където искат. Останалото е Русия!
108
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напред братушки, до пълна победа над фашизма ! Завъртете и към Бг. Тук нашите са 2000 само, преброихме ги при 300 дневнато разхождане
107
30
 
4
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Анонимен----------Много бъркаш---Руския и Украинския народ са два съвсем различни народа събрани насила от комунистите в една ***-СССР !-Руския народ е азиатски а Украинския е европейски и оттам идват проблемите.
106
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами това е един народ разделен от комунистите както разделят българи и македонци а всъщност са един народ сега някои искат да изкарат че има и шопска нация същото е с Украйна и Русия
105
2
 
14
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
Те са в Д,, ебалцево" от три седмици, сега просто са в центара.
104
16
 
5
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Юсуф-------------Юсуфчо,Киевска Рус-това е Украина.А Русия има толкова общо с Киевска Рус,колкото морското свинче има с морето.
103
0
 
14
 
! Отговори
до 123 преди 9 години
Нормално! Ако им кажат, че има примирие, кой е луд да стои в обкръжение, а и тези които трябва да им кажат за примирието са офейкали.
102
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Захарченко е ранен при Дебалцево. Уж ръководител, а се вре сред куршумите.
101
3
 
36
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Украинските войски въобще са пълна трагедия! Гледах запис с едни пленени войничета - те даже не знаели, че имало мирни преговори и примирие. Командирите им избягали и те останали без храна и муниции, докато ги пленили. Личи си, че евреите управряват в Киев...
100
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 777gledah, na jivo ot tam, prokopite ili ukrainskite voinici dori ne sa znaeli che ima primirie a ot kiev sa gi lugali che pechelqt voinata i prosto ntrqbva da si sedqt tam, e da ama ne predadoha se momchetata i pro ruskite ili mestnite gi nahraniha i stopliha