Сепаратистите в Луганск вече изтеглят тежкото си оръжие

Това съобщи лидерът им Игор Плотницки
Обновена: 17 фев 2015 14:04 | 17 фев 2015 14:04, Елка Василева
68
Сепаратистите в Луганск вече изтеглят тежкото си оръжие
Снимка: БТА

Лидерът на самопровъзгласилата се Луганска народна република (ЛНР) Игор Плотницки заяви, че силите му спазват споразумението за изтегляне на тежкото въоръжение от фронтовата линия в Източна Украйна, предаде ТАСС.

"Снощи бях на фронтовата линия и нашите танкове и артилерия се изтеглят. Всъщност започнахме да изпълняваме ангажиментите си още снощи", каза Плотницки и подчерта, че очаква и украинските сили да направят същото.

Ако властите в Киев не изпълнят Минските споразумения, отговорността за това ще е на президента Петро Порошенко, заяви Плотницки.

Още по темата

"Порошенко и останалите президенти (руският президент Владимир Путин, френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел) ни гарантираха изпълняването на Минските договорености. Затова ако то не се изпълни, отговорността за това няма да е на Луганската народна република, нито на Донецката народна република, а на Украйна, в частност на Пьотър Алексеевич (Порошенко)", отбеляза лидерът на сепаратистите в ЛНР.

Властите на ЛНР са готови да извършат размяна на пленници с властите в Киев по формулата "всички за всички" в съответствие с постигнатите в Минск договорености, заяви Плотницки. Той подчерта, че сепаратистите от ЛНР държат пленниците си в цивилизовани условия.

Плотницки разказа, че при вчерашното си посещение на фронтовата линия е попаднал под обстрел от украинските сили. "Както знаете, Зоринск вчера бе обстрелван, има ранени и убити. И други райони бяха обстрелвани. Вчера и аз попаднах под обстрел", каза Плотницки.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега на предалите се фашисти да им се сложат по едни пранги и да ходят да разчистват и възстановяват разрушенията които сами причиниха в Луганск и Донецк.
23
2
 
11
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Киев каза ,че не вижда да се отегля тежкото оръжие от ЛНР както и те не си изтеглят оръжието тежкото .300 човека се предадоха засега в Дебалцово .
22
4
 
14
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
към 10 000 украинци са дезертирали от войната в ДОНБАС -това са данни на Киев ,към 5700 -5800 човека са заведен дела за нарушения .... !
21
6
 
9
 
! Отговори
Интерсено преди 9 години
До 15 до 17Мислех, че въпроса е до въоръжението? Но, щом попита и аз ще отговоря с въпрос. И в България вероятно имаше хора, които не им харесаха събитията от 1989 или се почувстваха заплашени от новата власт. Но никой не си отцепи територия, в знак на несъгласие със свалянето/оттеглянето на марионетното правителство. И да фен съм на принципа, че само гражданите имат право сам да си решават съдбата. Подчертвам граждани, не негови единици поотделно.
20
0
 
6
 
! Отговори
Sid Mayers преди 9 години
Има една игра от преди много години , цивилизация, и там като водиш война имаш опцията да се подкупи някоя военна единица или град , съвсем като в Украйна
19
21
 
11
 
! Отговори
Соро преди 9 години
Само като прочета Луганска и Донецка НАРОДНА република и веднага се питам, народът на тези републики ,знае ли че са техни ?
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И Порошеко вече изтегли "тежкото се оръжие" !
17
7
 
23
 
! Отговори
:) преди 9 години
Сега ще лъсне лъжата на режима в Украйна и ще стане ясно кой е агресора и кой се защитава. Дано украинците разберат, че предателите в Киев ги лъжат и защитават чужди интереси.
16
4
 
16
 
! Отговори
А бе те изтеглят ама преди 9 години
Прасенко държи своите на позиция, по нареждане на Обанго!
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
изтеглят го ..... в посока Киев :)))))
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до Интересно 15Ама не се пали, че не съм фен на твоя отбор. Зададох логичен въпрос а ти явно си много добре информиран. Просто аз не знаех, че оставеното от украинските войници е поне 51% от общото им въоръжение.
13
4
 
15
 
! Отговори
за 24 часа преди 9 години
За последните 24 часа, укропите са загубили: два танка, 7 броя БМП/БТР, 5 артилерийски системи, 6 автомобила, 60 убити.
12
3
 
19
 
! Отговори
много як капан преди 9 години
Педро Параченко скрои много як капан на 8-те хиляди украинските войници в Дебалцево. Ако не се предадат, ще бъдат унищожени от армиите на ДНР и на ЛНР. Ако се предадат, след това ще бъдат съдени от фашистката прокуратура на режима в Куев за дезертьорство. Заплашва ги до 7 години затвор.
11
14
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Изтегляне да не значи ,че си го прибират в Русия ,откъдето е дошло.
10
7
 
19
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
Ти за руската армия във фейсбука ли прочете?
9
8
 
9
 
! Отговори
1234 преди 9 години
До 7: Така ли ви инструктират да пишете, дано някой ви повярва ?
8
7
 
18
 
! Отговори
Интерсено преди 9 години
Кога произведоха това, което изтеглят. Или украинците при отстъпление са им оставили цели батареи и танкови полкове в комплект с танкистите?
7
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1234 това са хора на които се плаща за да създават безредици...биха били герои ако не са подкрепени от Путин с едничката цел да покаже,че Украйна не може без Русия..
6
14
 
42
 
! Отговори
1234 преди 9 години
Няма сепаратисти, има хора, които защищават домовете и земята си и не искат да са в една държава с фашисти.
5
14
 
40
 
! Отговори
Сега е време преди 9 години
Сега е момента ЦРУ да свалят още един пътнечески самолет.