Сепаратистите в Луганск вече изтеглят тежкото си оръжие

Това съобщи лидерът им Игор Плотницки
Обновена: 17 фев 2015 14:04 | 17 фев 2015 14:04, Елка Василева
68
Сепаратистите в Луганск вече изтеглят тежкото си оръжие
Снимка: БТА

Лидерът на самопровъзгласилата се Луганска народна република (ЛНР) Игор Плотницки заяви, че силите му спазват споразумението за изтегляне на тежкото въоръжение от фронтовата линия в Източна Украйна, предаде ТАСС.

"Снощи бях на фронтовата линия и нашите танкове и артилерия се изтеглят. Всъщност започнахме да изпълняваме ангажиментите си още снощи", каза Плотницки и подчерта, че очаква и украинските сили да направят същото.

Ако властите в Киев не изпълнят Минските споразумения, отговорността за това ще е на президента Петро Порошенко, заяви Плотницки.

Още по темата

"Порошенко и останалите президенти (руският президент Владимир Путин, френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел) ни гарантираха изпълняването на Минските договорености. Затова ако то не се изпълни, отговорността за това няма да е на Луганската народна република, нито на Донецката народна република, а на Украйна, в частност на Пьотър Алексеевич (Порошенко)", отбеляза лидерът на сепаратистите в ЛНР.

Властите на ЛНР са готови да извършат размяна на пленници с властите в Киев по формулата "всички за всички" в съответствие с постигнатите в Минск договорености, заяви Плотницки. Той подчерта, че сепаратистите от ЛНР държат пленниците си в цивилизовани условия.

Плотницки разказа, че при вчерашното си посещение на фронтовата линия е попаднал под обстрел от украинските сили. "Както знаете, Зоринск вчера бе обстрелван, има ранени и убити. И други райони бяха обстрелвани. Вчера и аз попаднах под обстрел", каза Плотницки.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинците чакат доставка на оръжие от Полша и САЩ до пролетта.
3
28
 
10
 
! Отговори
Мужик преди 9 години
Лъже кучето нагло!
2
4
 
38
 
! Отговори
макето преди 9 години
в дебалцево е издадена заповед украинските войници да хвърлят пушките и да се предават
1
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Договор без доверие няма да остане дълго време договор.