Дебалцево е под контрола на Донецката народна република

Назначен е нов кмет на града
Обновена: 18 фев 2015 23:05 | 18 фев 2015 22:58,
177
Дебалцево е под контрола на Донецката народна република
Снимка: БТА

Дебалцево се намира изцяло под контрола на Донецката народна република, заяви представителят на самопровъзгласената република Едуард Басурин, цитиран от Интерфакс.

Още по темата
Басурин обеща да бъдат предадени на роднините им всички украински военни, които доброволно се предадат.

"Предлагаме на онези, които се предадат доброволно, да ги предадем веднага на роднините им при пристигането им в Донецк. Тези, които са на бойното поле, ще бъдат разменяни срещу наши хора", заяви той.

Главата на ДНР Александър Захарченко назначи нов кмет на града - Александър Афендиков. Съставена е работна група за възстановяването на инфраструктурата.

Министерството на външните работи на самопровъзгласената република обвини Киев в нарушение на международното хуманитарно право заради решението да спре плащанията за електроенергията в Донбас.

"Смятаме, че украинското правителство за пореден път се опитва да задълбочи сложната хуманитарна обстановка, с която всекидневно се сблъскват жителите на Донбас. Срещу нас е наложена икономическа и транспортна блокада, което фактически оставя хората без средства за съществуване, а сега ръководството на Украйна решава да ги лиши и от електроснабдяване", се казва в съобщението. ДНР призовава световната общност да "обърне внимание на катастрофалното положение на народа на Донбас".

Вчера премиерът Арсений Яценюк заяви, че Украйна временно ще спре да плаща за електроенергията, която се произвежда в зоната на военната операция. "Наредих да се прекратят всички финансови преводи за сектора на енергетиката, докато не разберем за какво плащаме: за електроенергия, която се доставя на терористите, или за електроенергия, която се доставя на гражданите, каза той.

Премиерът нареди да се плаща само за електроенергията, доставяна за територия, контролирана от украинската власт.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Слава Украйна-----------Путин може да всякакъв....ама Украина вече я няма........пък ти си викай слава...викай си....хаахххаха
94
40
 
9
 
! Отговори
песня путин ху ло преди 9 години
Хитлер така правеше(като *** сега): Завладява територии в чужда държава с руската армия сваля законно избран кмет и назначава васал на Кремъл който е против народа.
93
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде сте бе....евроатлантически пИдали....
92
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До пор-------само като ти чета ника,ми става ясно кой е долният и кой е ***.....
91
49
 
5
 
! Отговори
пор преди 9 години
До АнонименРусия е възможно най-долната страна, с най-долният народ. Руснака е уруд неземен.Смърт за Русия
90
2
 
24
 
! Отговори
141..142 преди 9 години
Ботокс или не--важното е че ПАК го тури Маймуняка..и пак четвъртит....
89
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 128 И ти ще викаш "Здраствуйте братушки", но ще ти е*ат майката на общо основание. А преди това ще ти изнесат сичко ценно от къщата.
88
17
 
4
 
! Отговори
кил дъ рашън преди 9 години
"Като пак влезе червената армия тука ще викаш -Ама аз обичам руснаците те са братя.... Обаче те рзпознават лъжците и оттам горко ти."А ако направо им кажа, че ги мразя, пак ли горко ми?Е, тогава ще има руски трупове, ама МНОГО, щото най-страшни са бойците дето нямат избор.
87
2
 
7
 
! Отговори
До 132 преди 9 години
Наместо да бяхтне отишли и да помогнете вие се пенявехте тука, сега градът паднал ами ще падне, правилно!
86
2
 
9
 
! Отговори
yan преди 9 години
Украйна след много кръв ще се разпадне и двете и части ще бъдат доволни. Но вижте в Блиц - Ислямска държава щяла да изпрати полови милион бежанци на лодки в Европа.Нострадамус ще познае.Слава Севрюкова беше казала - и в бъдеще живеещите в България - българи ще се наричат. Но не казва дали ще бъдат наши наследници, а премълчава. Амджикистанците идват, а нашите робски политици се дърлят помежду си.
85
2
 
8
 
! Отговори
До 120 преди 9 години
А на 9-ти май отново в Берлин:)
84
12
 
4
 
! Отговори
кътче преди 9 години
Още един град е под контрола на терористите.
83
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е, след като Одисей, Шоп и Странджа не отидоха да дават акъл там и да помогнат сега градът падна:)))
82
0
 
6
 
! Отговори
yan преди 9 години
До до А.Цанков 129Мъчно ми е за Одисейчо 1 - няма го. Той обикновено само под статии на *** се появява на икономическа тематика.
81
1
 
5
 
! Отговори
до А.Цанков преди 9 години
Я....Одисейчо,ти ли си бе............или се е появил още един душевно болен в форума тук.
80
2
 
8
 
! Отговори
до А.Цанков преди 9 години
Поредния балък който се кланя на запада. Като пак влезе червената армия тука ще викаш -Ама аз обичам руснаците те са братя.... Обаче те рзпознават лъжците и оттам горко ти.
79
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БългаринТи не плачи на чужди гробища ами си гледай в собствения двор, който е заприличал на авгиев обор и няма кой да го почисти. Русия е велика страна с много ресурси, с чудесен народ, не плачи за нея!
78
0
 
4
 
! Отговори
yan преди 9 години
До А.ЦАНКОВ-БГАбсолютно си прав, затова в източна Украйна скочиха срещу превратаджиите. Янукович беше избран с подкрепата на изтока, и онези се почувстваха заплашени и започна патакламата. И лошото е,че и двете страни се чувстват прави и за съжаление /според мене/ скоро нямя да спрат.
77
0
 
2
 
! Отговори
ЛЕКАРЯ С АК47 преди 9 години
МНОГО БОЛНИ ХОРА ВИЖДАМ ТУК ...АМА МНОГО...
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До А.ЦАНКОВ-БГ 118 Айде стига с тия лозунги бе,стига с този популизъм.Приличаш баш на комсомолски секретар,произнасящ реч пред пионерите бе.ЕЙййййй надминахте и *** вече ,оказа се че сте по-долни и от тях.