Дебалцево е под контрола на Донецката народна република

Назначен е нов кмет на града
Обновена: 18 фев 2015 23:05 | 18 фев 2015 22:58,
177
Дебалцево е под контрола на Донецката народна република
Снимка: БТА

Дебалцево се намира изцяло под контрола на Донецката народна република, заяви представителят на самопровъзгласената република Едуард Басурин, цитиран от Интерфакс.

Още по темата
Басурин обеща да бъдат предадени на роднините им всички украински военни, които доброволно се предадат.

"Предлагаме на онези, които се предадат доброволно, да ги предадем веднага на роднините им при пристигането им в Донецк. Тези, които са на бойното поле, ще бъдат разменяни срещу наши хора", заяви той.

Главата на ДНР Александър Захарченко назначи нов кмет на града - Александър Афендиков. Съставена е работна група за възстановяването на инфраструктурата.

Министерството на външните работи на самопровъзгласената република обвини Киев в нарушение на международното хуманитарно право заради решението да спре плащанията за електроенергията в Донбас.

"Смятаме, че украинското правителство за пореден път се опитва да задълбочи сложната хуманитарна обстановка, с която всекидневно се сблъскват жителите на Донбас. Срещу нас е наложена икономическа и транспортна блокада, което фактически оставя хората без средства за съществуване, а сега ръководството на Украйна решава да ги лиши и от електроснабдяване", се казва в съобщението. ДНР призовава световната общност да "обърне внимание на катастрофалното положение на народа на Донбас".

Вчера премиерът Арсений Яценюк заяви, че Украйна временно ще спре да плаща за електроенергията, която се произвежда в зоната на военната операция. "Наредих да се прекратят всички финансови преводи за сектора на енергетиката, докато не разберем за какво плащаме: за електроенергия, която се доставя на терористите, или за електроенергия, която се доставя на гражданите, каза той.

Премиерът нареди да се плаща само за електроенергията, доставяна за територия, контролирана от украинската власт.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
7
 
! Отговори
до 85 преди 9 години
Говориш колкото да не заспиш, много ти се иска така да станат нещата, но уви Русия няма да стои в международна изолация, тя в момента не е, няма и да бъде занапред.
54
2
 
13
 
! Отговори
Поп Грую преди 9 години
Квичене на *** проникнат *** - МУЗИКА ЗА УШИТЕ!
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 74Какво право. Нали са отделни държави. Не искат да са в Украйна. Обясни, че не разбирам. Какви са тези простотии.
52
5
 
5
 
! Отговори
WTF преди 9 години
Хайде бе, никой ли не може да ми обясни, защо властта в Киев е фашистка и как управляват фашисти там. Моля ви обяснете ми, защото аз съм дезинформиран ***. Някой да ми обясни моля. Арсений Яценюк бил евреин и Петро Порошенко също бил евреин и те съставят фашистко правителство. Жалки сте... Просто сте мнооого смешни...
51
12
 
5
 
! Отговори
Българин преди 9 години
До дo 70Войната няма да се реши от тази битка. Това ще е война на изтощението. И повярвай Русия ще е я изгуби. Жалко за стотици хилядите хора които ще пострадат. Според мен опита да се постави пред свършен факт Запада ще изиграе лоша шега на Путин. Сега могат спокойно да затегнат обръча със санкции. Жалко за хората. Това което е досега е бледо копие на какво са способни при икономическа война. На Русия ще се наложи да изхарчи милиарди и ще остане в изолация. Можеше преди Дебалцово, но сега...
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пораженко, пак ли ти сритаха *** бе?
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Срещу нас е наложена икономическа и транспортна блокада, което фактически оставя хората без средства за съществуване, а сега ръководството на Украйна решава да ги лиши и от електроснабдяванеЛишава ги от електроснабдяване, като не им плаща? Четене му е майката, верно.
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Велики анализи за един град, който е нечовешки важен за всъщност двата по-големи града на Новорусия, която е една доста малка част от 600 000 кв. км Украйна.
47
1
 
6
 
! Отговори
yan преди 9 години
Постове 51, 61, 67, 70 - писани само от един изпаднал в делириум, мъчещ се да създаде илюзия за масово присъствие на ***. Спри се, не сме толкова ***.
46
3
 
8
 
! Отговори
една преди 9 години
Чудя се на някои коментиращи -- защо преди да коментират не четат!?! НЕ Донецк иска да му дават ток, а Киев ОТКАЗВА да плати получения от Донецк ток. Като не дочюла баба, че го насосала!! Електроцентралите са при опълченците. Киев няма нищо.В западна Украйна няма никакви солидни производствени мощности. Четете. Четене му е майката. Не съм комунист, но не Русия наруши споразумението за разпадане на СИВ и Варшавския договор, а Европа под натиска на САЩ.
45
2
 
8
 
! Отговори
дo 70 преди 9 години
В Дебалцево е ЖП участъка между Донецк и Луганск, Потрошенко хвърли сумати ресурс в продължение на месеци за да се опита да поеме контрола именно над това "село", което е с от ключово значение. Знам, че боли и място не можеш да си намериш, но не е нужно да спамиш едно и също вече няколко пъти. Намери отдушник на отрицателната си енергия. :D
44
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добра сделка - едните вземат тотално порутеното Дебалцево, другите се изтеглят спокойно и така и двете страни твърдят, че са удържали победа.Интересното обаче тепърва предстои.
43
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДНР е самостотелна държава-да се оправят.До вчера Киев били ,......такива,онакива...лоши...ААаааа днес плачат за ток.Ток другари ще търсите при Захарченко и Путин.Нали сте отделна дъжава...оправяйте се
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най големия капацитет е 58_ТТТ....по всичко личи че е получил полюция:-) :-)
41
5
 
7
 
! Отговори
Моше преди 9 години
Шалом, Яценюк, пестим от тока, а гиди дърти мошенико?
40
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да им е честита на ДНР новата придобивка-село Дебайцево:-) .Голяма ,,победа,,-егати смеха...Цялата нова ,,държава,,ДНР.-е в руини,без индустрия,банки, и без млади работоспособни хора/те избягаха/.Без контакти със света.Да им е честита ..:-) :-) Путин да Плати Сметката ... И веднага да пусне там Работници в ,,отпуск,, да я ,,възтановяват,,:-) :-) :-)
39
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мухахахх Поразенко пак се издъни.
38
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 60-по руската показаха новия им кмет---имаше интервю с него,,прям ефир,,--пълен смях:-) :-) :-) Тоя въобще не рабра какво го питат от Москва,Грам не вдява:-) :-) ,явно ще му трябва помощник.А за визията му...много ми прилича на Чеченец...Да им е Честит
37
7
 
8
 
! Отговори
Българин преди 9 години
И добре сега на нас газа ще ни стане по-евтин, Русия ще ни налее милиарди, на обикновеният руснак ще му поевтинеят стоките и стандарта ще му се повиши, Белене няма да не струва 15 милиарда и ще ни го подарят и Русия ще стане по миролюбива. Ех прости чугунени тикви, че вие обичате България по-малко. Където е стъпил руски ботуш нищо не е прокопсало. И не пробутвайте приказките, че съм *** и фашист. Не обожавам САЩ. Но обичам България, а вие ще си останете *** на *** на Путин.
36
0
 
5
 
! Отговори
WTF преди 9 години
До #$&Ахаа викаш в случая е възможно евреин на е фашист, а иначе не. Я ми го обясни малко по-добре, че аз понеже съм *** и не мога да го разбера.Да наричаш евреин фашист си е висша форма на олигофрения.