Проруски сепаратисти атакуват с миномети край Мариупол

ОССЕ ще обсъжда международна мироопазваща мисия в Украйна
Обновена: 19 фев 2015 15:13 | 19 фев 2015 15:10, Елка Василева
157
Проруски сепаратисти атакуват с миномети край Мариупол
Снимка: архив, Reuters

Проруски сепаратисти предприеха минометна атака срещу правителствени позиции край Мариупол и струпват войски там. Това съобщи по телефона за Ройтерс говорител на местното командване на армията.

"В момента има минометни атаки срещу село Широкино", каза говорителят. Селото е на около 30 км източно от Мариупол, също на брега на Азовско море.

Според представителя на военните засега бунтовниците не опитват да превземат позициите на правителствените сили, но докарват подкрепления, съобщи Ройтерс.

Още по темата

Председателят на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ПА на ОССЕ) Илка Канерва постави днес на заседание на асамблеята въпроса за изпращането на международна мироопазваща мисия в Украйна, предаде ТАСС.

"След събитията в Дебалцево аз съм длъжен да предложа за разглеждане въпроса за международна мироопазваща мисия в Украйна" каза той на заседанието във Виена.

Канерва подчерта, че не поставя под съмнение работата на наблюдателите на ОССЕ. "Специалната наблюдателска мисия на ОССЕ играе ключова роля в наблюдаването дали се спазват Минските документи", каза той.

Говорителят на мисията Майкъл Бочуркив заяви междувременно в Киев, че тя не може да коментира събитията в Дебелцево, защото нейните наблюдателите не са били там. По думите му те не са могли да достигнат там вчера, след като са получили писмо от "опълченците", че не могат да им гарантират сигурността.

Бочуркив добави, че мониторингът не може да потвърди, че има някакво изтегляне на тежки оръжия в зоната на конфликта в Източна Украйна, съобщи ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: украйнаОССЕМариупол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
17
 
6
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
В този форум се толерират само червените с деменцията и издуханите атакисти.На цивилизованите хора, коментарите моментално се трият.DNES. Bg е станал DNES.ru
87
4
 
15
 
! Отговори
До 110 преди 9 години
Да, справедлив, прав си, няма по-жалко зрелище от такава ***. Човеконенавистна и злобна. А па да спориш с тях, не само че е безмислено, даже е противопоказно. Слушай, вчера гледах много интересен филм за "революцията" шистов газ. Какъв ужас, хиляди кв.км продупчени и после зарязани.Като изядена от молци земя. И отровена, естественно. Но най-интересното, изчисляват че "бума" на този газ ще залезе след около 10-15 години.И какво ще правят после краварчетата? Правилно,затова бързат сега с войните
86
3
 
16
 
! Отговори
aha преди 9 години
До юбералесАха 25 убити ,ама дедовия Убитите укрианци са около 3000 И останалите 2475 евакуирани Ако слушате на Поршенко ,Яйценук,Аваков и т.н. простотиите,то досега да са изтрепали цялата руска армия .Дето са казали,че имат укрите само 25 убити ,са същите ,дето казват ,че ги е прегазил танк,са оцелели,върнал се е пак и пак ги е стъпкал и пак са оцелели и накрая с юмрюк са му пробили бронята и са убили всички сепари в него Такива фантасмагории приказват от Киев,че чак Лукас им завижда
85
3
 
10
 
! Отговори
До 106 преди 9 години
Това еуропката разчита на слаба памен. То тяхната вече въобще изчезна, гони ги един Алцхаймер от прибалтика до лондон. Щом поляка изтърси глупостите за концлагерите и победителите във втората световна война - всичко искат да изкарат наопъки. Или викаш не е слабоумие? Да, според мен е въобще липса на всякакъв ум.
84
8
 
2
 
! Отговори
от Боливуд преди 9 години
До 108Е кво праите ви бе ,от 2000 *** снаперисти от Алабама да спипате по "случаност" един от тях?Излагате се ние очаквахме да спипате Джими Хенрикс със снайпер,а вие само Смахнатия професор Еди мърфи и то с кремаклийка !
83
1
 
16
 
! Отговори
До 103 преди 9 години
Тях вече фашистите си ги взеха. Нали си спомняш върволицата от автобуси уж за някакво си "евакуиране на мирни жители"! Боже какъв цинизъм! Те вече 8 месеца поливат гладовете на Донбас с миномети,, фосфорни и касетни бомби и никой не помисли за един мирен жител! Сега, виждаш ли, изведнъж се загрижиха за точно това селце!!! Корабче да плува???? А ако се вярва на новините, днес са гепили някакъв американски снайпер. Поживем, увидим.
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Mr.STARBUCKS 105а защо биете *** ?и сте пуснали печатницата нон стоп ?
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До юбералес 103е ти пък записки ли си водиш?ушанките разчитат на слабата памет,днес вече се пускат новипартенки,а ти питаш за старите !Криели пленените,защото щели да ги пуснат ей така към Киев и можело нещо да им направятот Десен Сектор.Имало 10 000 пленници укри,и 2311 пленени *** от Алабама,ще ги карат с чартъри директно в Тенеси !
80
5
 
2
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До Анонимен 104Ако случайно са в ерекция , и са затиснали женичките си в кревата, им прощавам :))
79
6
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
Къде са *** от Дебалцево? Как излязоха всички украинци невредими от ''котела''? Къде са 2000-те натовци? Къде са 8000-те обещани пленени или унищожени укри?Защо има само 25 убити, 90 пленени, 2475 евакуирани?
78
0
 
4
 
! Отговори
До 97-99 преди 9 години
За какво сме ти? Ти и така сам си ръсиш глупости и смешки и сам си се смееш на тях! То с луди разговаря ли се? Оставяш го да плямпа и спокойно си гледаш работата. То нещата си е казано как ще се наредят. Има си господ, той забавя, но не забравя. И правосъдие раздава. Споко, и ти ще останеш без работа. Макар че такива гнили душички все още намират препитание, светът не се е освободил от цялата гнилоч.
77
0
 
3
 
! Отговори
Някъв от България преди 9 години
Тази снимка съм я виждал и преди!
76
8
 
2
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
Абе ,какво става бе.Къде изчезнаха червените писачи.Гледам ,часът е малко след 6 късен следобед.Изглежда по това време , се сменят памперсите.
75
6
 
3
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До кафе КимбоКимбо Кимбооооо, не аз плащам, а на мен ми плащат .Ама ти къде прочете.... Starbucks coffee ?
74
6
 
4
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До Ну погодиПоетому, совсем скоро будитье кушать только лед :)
73
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чета, че при отстъпленията си, украинските части унищожават инфраструктурата , шахтите , спират газ о ток, каквото се сетите. Това ми напомня наедно друго отстъпление - пак там.И всичкото това - в името на мирното население.
72
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
поредното доказателство, че с терористи не се прегоавря, особенно ако те са руснаци
71
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До точност/прецизност 54"Бомбардировката над Хамбург и Дрезден е извършена по молба лично на Сталин към съюзниците му !Къде видя тук Запада"АЗ видях Запада в Уикипедия - Вечерта на 13 февруари 796 бомбардировачи Avro Lancaster и 9 De Havilland Mosquito долитат над Дрезден на две вълни, хвърляйки 1478 тона фугасни и 1182 тона запалителни бомби. Първата атака е проведена от 5-та група на Кралските ВВС
70
3
 
11
 
! Отговори
Ну погоди преди 9 години
Хрушчов дал Крим, Путин взел Крим, тавариши. Ето все. Никакое чрезвичайное дела.
69
0
 
12
 
! Отговори
по мия преди 9 години
Старбрукс е една асоциална и мошеническа компания, която не плаща данъци. Името Старбрукс е откраднато от Моби Дик, на Херман Мелвил. Да не говорим за това, че кафето им е помия.