Проруски сепаратисти атакуват с миномети край Мариупол

ОССЕ ще обсъжда международна мироопазваща мисия в Украйна
Обновена: 19 фев 2015 15:13 | 19 фев 2015 15:10, Елка Василева
157
Проруски сепаратисти атакуват с миномети край Мариупол
Снимка: архив, Reuters

Проруски сепаратисти предприеха минометна атака срещу правителствени позиции край Мариупол и струпват войски там. Това съобщи по телефона за Ройтерс говорител на местното командване на армията.

"В момента има минометни атаки срещу село Широкино", каза говорителят. Селото е на около 30 км източно от Мариупол, също на брега на Азовско море.

Според представителя на военните засега бунтовниците не опитват да превземат позициите на правителствените сили, но докарват подкрепления, съобщи Ройтерс.

Още по темата

Председателят на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ПА на ОССЕ) Илка Канерва постави днес на заседание на асамблеята въпроса за изпращането на международна мироопазваща мисия в Украйна, предаде ТАСС.

"След събитията в Дебалцево аз съм длъжен да предложа за разглеждане въпроса за международна мироопазваща мисия в Украйна" каза той на заседанието във Виена.

Канерва подчерта, че не поставя под съмнение работата на наблюдателите на ОССЕ. "Специалната наблюдателска мисия на ОССЕ играе ключова роля в наблюдаването дали се спазват Минските документи", каза той.

Говорителят на мисията Майкъл Бочуркив заяви междувременно в Киев, че тя не може да коментира събитията в Дебелцево, защото нейните наблюдателите не са били там. По думите му те не са могли да достигнат там вчера, след като са получили писмо от "опълченците", че не могат да им гарантират сигурността.

Бочуркив добави, че мониторингът не може да потвърди, че има някакво изтегляне на тежки оръжия в зоната на конфликта в Източна Украйна, съобщи ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: УкрайнаОССЕМариупол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До маниак 2010 се включват 52 хомосексуални спортисти от Русия. Повечето не се познават, тъй като са пределно недоверчиви. "Върнахме се с друго самочувствие и основахме руската спортна федерация на лесбийките, гейовете, би- и транссексуалните LGBT", разказва кънкьорът Констатин Яблоцкий. Оттогава досега са организирани 50 състезания за 900-те членове на федерацията, повечето от които се провеждат в Москва и Санкт Петербург.
67
0
 
1
 
! Отговори
погр ебален агент преди 9 години
До козакпогледни в BuzzFeedпредупреждавам, снимките не са за хора със слаби нерви
66
6
 
1
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До Анонимен 84Това да не ти е North Korea, ейййй ама много си ***.
65
0
 
12
 
! Отговори
' преди 9 години
Престъпленията на Киев достигат границата на безумието,жестокостта и показват предателството към украинския народ,разполагайки специални части -rt/news/226831-ukraine-barrier-troops-donetsk/ ,които да стрелят срещу отстъпващи украински войници изпратени с насилствена мобилизация да се бият срещу етническото руско население.
64
1
 
6
 
! Отговори
кафе Кимбо преди 9 години
Моля ,стар бакса прави реклама на това кафе -моля блокирайте го ако не си плаща за реклама .)Нищо ,че ми харесва стар бакс ,но той плаща ли си за реклама !?
63
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Mr.STARBUCKSКато гледам така, май ще е достатъчно да се забранят коментарите от чужнина.
62
11
 
3
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
Моля ,направете форумите в този сайт платени, та да се отървем от червените полекаджии и издухани атакисти.thank you.
61
3
 
11
 
! Отговори
поименен списък преди 9 години
Моля, публикувайте поименен списък на проруските сепаратисти, като доказателство, че са атакували, с миномети, край Мариупол, проамериканските войски на фашистката хунта в Куев.
60
5
 
3
 
! Отговори
козак преди 9 години
До до 40И къде са тези хиляди трупове и още толкоз хиляди осакатени. Защо няма снимки на труповете, или и те са излязли от котела незнайно как.
59
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***, стига чете и превежда от Униан, че за смях станахте. То бива, бива политкоректност, ама вашата мина всички граници!
58
3
 
13
 
! Отговори
маниак преди 9 години
Американските войници стават все по-импотентни. Миналата година, само за Виагра, Пентагонът е платил 41 милиона долара. Общо са платени 84 милиона долара за лекарства срещу импотентност. От 2011 до сега, са разходвани около 300 милиона долара в битката срещу импотентността. Толкова струват 4 бойни самолета от тип Ф-35.
57
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мирът е кошмар за кремълските джуджета
56
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След разпада на Съветския съюз, трябваще да има разпад на изкуствените държави, създадени от болшевиките и комунистите. Комунизмът си отива, разпадат се създадените от него изкуствени държави.
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Свърши евтиният газ и неплащането за украинските тарикати. Американчета станаха. Натовчета. Ще си посвият чергата.
54
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинските герои били освободили Освиенцим, а сега не могат да защитят уж тяхната територия. Тя не е тяхна, а подарена им от болшевиките и Ленин. Ще им я вземат обратно. Русия си прибира територията.
53
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Sharana Putin e nalapal kukata ( troika) I otturvane nyama.
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Prodavam Lada "Samara" - zapazena.
51
3
 
2
 
! Отговори
голям майтап преди 9 години
Вижте видеото на издигането на знамето на Новорусия в Дебалцево. Единия войник е..........чукча.
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дотам сте се докарали, че само като видиш заглавието и прочетеш кой е "писал" статията, ти е ясно и не си правиш труда да я четеш въобще. Слугите са си слуги и докрай такива ще си останат!
49
0
 
4
 
! Отговори
yan преди 9 години
До :Х 64И от двете страни са руснаци.