Проруски сепаратисти атакуват с миномети край Мариупол

ОССЕ ще обсъжда международна мироопазваща мисия в Украйна
Обновена: 19 фев 2015 15:13 | 19 фев 2015 15:10, Елка Василева
157
Проруски сепаратисти атакуват с миномети край Мариупол
Снимка: архив, Reuters

Проруски сепаратисти предприеха минометна атака срещу правителствени позиции край Мариупол и струпват войски там. Това съобщи по телефона за Ройтерс говорител на местното командване на армията.

"В момента има минометни атаки срещу село Широкино", каза говорителят. Селото е на около 30 км източно от Мариупол, също на брега на Азовско море.

Според представителя на военните засега бунтовниците не опитват да превземат позициите на правителствените сили, но докарват подкрепления, съобщи Ройтерс.

Още по темата

Председателят на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ПА на ОССЕ) Илка Канерва постави днес на заседание на асамблеята въпроса за изпращането на международна мироопазваща мисия в Украйна, предаде ТАСС.

"След събитията в Дебалцево аз съм длъжен да предложа за разглеждане въпроса за международна мироопазваща мисия в Украйна" каза той на заседанието във Виена.

Канерва подчерта, че не поставя под съмнение работата на наблюдателите на ОССЕ. "Специалната наблюдателска мисия на ОССЕ играе ключова роля в наблюдаването дали се спазват Минските документи", каза той.

Говорителят на мисията Майкъл Бочуркив заяви междувременно в Киев, че тя не може да коментира събитията в Дебелцево, защото нейните наблюдателите не са били там. По думите му те не са могли да достигнат там вчера, след като са получили писмо от "опълченците", че не могат да им гарантират сигурността.

Бочуркив добави, че мониторингът не може да потвърди, че има някакво изтегляне на тежки оръжия в зоната на конфликта в Източна Украйна, съобщи ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: УкрайнаОССЕМариупол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва им коридор до КРИМ .... СЛЕДВА Мариопул, Бердянск.....
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Което си е МОЕ .....мое си е
6
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябват памперси....МНОГО памперси
5
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Източна и Западна Украйна нямат нищо общо помежду си. Нито като нации, нито като език и религия. Изкуствено създадена държава.
4
0
 
12
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Единствения шанс на Украйна е ако обединява ЕС и Русия в противовес на тезата на САЖД ибританците да служи за разединение.
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дадената дума преди всичко е въпрос на чест. Ако я имаш !
2
42
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато Путин е на власт за Украйна мир няма да има!
1
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО 3-ТА СВЕТОВНА НАДАЛИ ЩЕ СЕ СТИГНЕ НО УКРАЙНА ЩЕ Я РАЗКЪСАТ ОТ ЕДНА СТРАНА ПУТИН А ОТ ДРУГА НАТО, ЕС И САЩ!