Проруски сепаратисти атакуват с миномети край Мариупол

ОССЕ ще обсъжда международна мироопазваща мисия в Украйна
Обновена: 19 фев 2015 15:13 | 19 фев 2015 15:10, Елка Василева
157
Проруски сепаратисти атакуват с миномети край Мариупол
Снимка: архив, Reuters

Проруски сепаратисти предприеха минометна атака срещу правителствени позиции край Мариупол и струпват войски там. Това съобщи по телефона за Ройтерс говорител на местното командване на армията.

"В момента има минометни атаки срещу село Широкино", каза говорителят. Селото е на около 30 км източно от Мариупол, също на брега на Азовско море.

Според представителя на военните засега бунтовниците не опитват да превземат позициите на правителствените сили, но докарват подкрепления, съобщи Ройтерс.

Още по темата

Председателят на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ПА на ОССЕ) Илка Канерва постави днес на заседание на асамблеята въпроса за изпращането на международна мироопазваща мисия в Украйна, предаде ТАСС.

"След събитията в Дебалцево аз съм длъжен да предложа за разглеждане въпроса за международна мироопазваща мисия в Украйна" каза той на заседанието във Виена.

Канерва подчерта, че не поставя под съмнение работата на наблюдателите на ОССЕ. "Специалната наблюдателска мисия на ОССЕ играе ключова роля в наблюдаването дали се спазват Минските документи", каза той.

Говорителят на мисията Майкъл Бочуркив заяви междувременно в Киев, че тя не може да коментира събитията в Дебелцево, защото нейните наблюдателите не са били там. По думите му те не са могли да достигнат там вчера, след като са получили писмо от "опълченците", че не могат да им гарантират сигурността.

Бочуркив добави, че мониторингът не може да потвърди, че има някакво изтегляне на тежки оръжия в зоната на конфликта в Източна Украйна, съобщи ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: УкрайнаОССЕМариупол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 139В Грузия, имаше редовна руска войска от елитен тип. Взязоха точно за 3 дена и излязоха - делово, плътно натоварени на същите камиони с които влязоха - има го документирано!Взеха само трофейни американски оръжия, плюс един Хамер, за който Хилари Клинтон вдигна голям шум и гневно изискваше да им го върнат. Хамерите им са пъкани с електроника и са подвижни командни центрове с директна връзка с Пентагона - затова американците се притесниха тогава.
107
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Покъщнината на хората грабеха руските наемници в Грузия.
106
0
 
1
 
! Отговори
ruseborn преди 9 години
До Веско Натовецаhttps://youtube/watch?v=lShxKVxSSOc
105
3
 
9
 
! Отговори
село Широкино преди 9 години
В "Наемники в батальоне Азов грабят и убивают" на youtube именно от село Широкино - разказ на оцеляла жена. Всичко е било спокойно докато в селото е имало опълченци, чуствали са се в безопасност, понеже армията не са смеели да стрелят ВЪОБЩЕ, страх ги е било, казва тя.СЛЕД като са излезли на някаква височина, украинските войски са влезли и започнали да мародерстват, избиват и товарят камиони с покъщнината на хората. Преди да заминат са хвърляли гранати в къщите. Тя ясно е чула И реч добна на английска, когато са товарели ранен.
104
12
 
9
 
! Отговори
Веско преди 9 години
И ако не знаеш ние сме членове на НАТО и на ЕС. Ако не ти оттърва чантата и мигача у лево!
103
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде отвори си очите.Справедливецо! Без значение какви са статиите. От значение е какво набиват ! Ама вие пица знаете да набивате. Като ти плаща оная ПГ където се имат за националисти и си им фен я кажи какъв ден е днес? А знаеш ли? Знаеш ли, че има 10 статии за русия в 6 от които в заглавието им присъства Путин. Знаеш ли колко са статиите за Апостола на свободата? А ? Само две. Ходи ся чичко Болен да ти купи пица и после да чупите прозорците на джамиите.
102
4
 
10
 
! Отговори
Веско преди 9 години
Айде де. Нито съм русифил нито русофоб. Аз съм българин. Като ще се пише да се пише обективно,а не съченения разсъждения. Панимаеш?
101
13
 
5
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
До Веско 127Абсолютно си прав. Допускат се само хвалебствени слова за Путин и проклятия за целия цивилизован Свят, който тук с презрение е наречен Запада.
100
1
 
1
 
! Отговори
Веско преди 9 години
Чаткаш ли а?
99
2
 
9
 
! Отговори
Веско преди 9 години
И да кажеш, че е една тема на ден ами то те заливат с измишльотини. Къде са ви репортерите на място а?? Няма нито един български репортер в точката на събитието. Ама кво да се ядосвам. Аз дори не чета и вече какво пише, защото знам че *** го е писала. А тя единствените 6-ци в училище на съченение разсъждение свободен текст ги е получавала. R.I.P. dnea.ru!
98
3
 
5
 
! Отговори
Веско преди 9 години
Да всичко се пише съченение расщзсъждение в про руска посока. Трябва да ти липсва ум за да не го проумееш. Ето как стават нещата тук. Слагаш заглавие което ще грабне погледа пишеш два реда еди кой си какво казал и след това 4 клас съченение разсъждение. Четеш руските сайтове и копираш.. Цитираш ройтерс но не слагаш линк както подобава, чакаш и гледаш сеира. Ако има някой коментар който не е в посоката която искаш триеш. Тук журналисти няма, няма обективност. Всичко съченение разсъждение.
97
7
 
0
 
! Отговори
анкета преди 9 години
ХОХЪЛ ли сте ???ДА +НЕ -
96
0
 
0
 
! Отговори
razsmq me преди 9 години
До Анонимен 123 ahahahah
95
1
 
1
 
! Отговори
таг преди 9 години
До СПРАВЕДЛИВ 119Уши човека ти казва не за статиите/публикациите,а за триенето и банването ,там има пристрастие,но точно това му е сладкото,да ходиш по тънкия модераторски лед и дадразниш мечока в електронната му бърлога..е сте за изпускане и вие !
94
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин знае мнаго добре, че с "Дебальцево" приключи границата на търпението на Запада !
93
1
 
4
 
! Отговори
Emigrant преди 9 години
Илка Канерва i Майкъл Бочуркив - sladuri... ednoto mai finlansdko, drugoto hoholsko.
92
3
 
17
 
! Отговори
Павел преди 9 години
*** Василева, а ти невероятна писателко защо не напишеш и за другата страна на тази война как армията на Порошенко стреля по жилищни блокове ?! АМАН от писатели в България!!!
91
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно за дъртата фашага Путинчо трябва чепата тояга.
90
14
 
4
 
! Отговори
тв преди 9 години
До 114сам ли се хвалиш,по добре гледай господа-товарищи !Сланцовия газ ще избуши Бензиностанцията и шейховете и колкото и да шумите не може да спрете развитието на технологиите.А ти виждал ли си като дупчат и вадят нефт или газ вРФкакви гробища се получават,какви разливи на нефт сред природата или в северните морета !
89
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мачкай укрите , с нашите *** сами ще се оправим