Ситуацията в Украйна няма да се уреди по военен път, смятат САЩ

Вашингтон се въздържа от доставка на оръжия
Обновена: 19 фев 2015 08:35 | 19 фев 2015 08:35, Елка Василева
14
Ситуацията в Украйна няма да се уреди по военен път, смятат САЩ
Снимка: Reuters

САЩ не са променили позицията си по повод предоставянето на военна помощ на Украйна - те изпращат на Киев само несмъртоносно оборудване, а не оръжейни системи. Това заяви пред журналисти прессекретарят на Пентагона Джон Кърби, цитиран от ТАСС.

Кърби съобщи, че "дискусиите за друг вид помощ за Украйна продължават", като в американското министерство на отбраната разглеждат различни запитвания от Киев. Той обаче подчерта, че "в Пентагона признават, че този въпрос не може да се реши с помощта на американските военни".

Още по темата

По време не пресконференцията си Кърби посочи също, че не трябва да има военно решение на ситуацията в Украйна. Според САЩ пътят към мир в региона минава през осъществяването на споразуменията от Минск. Но според Пентагона тези договорености не се изпълняват от Русия.

Кърби отбеляза, че в тези условия САЩ възнамеряват да продължат да укрепват военните връзки със своите съюзници от НАТО в Източна Европа, в това число учения и "патрулиране на въздушното пространство над Балтика", а също така и да запазят присъствието на американски войски в този регион на ротационен принцип.

Русия и действащите в Югоизточна Украйна "опълченци" на този етап не изпълняват споразуменията от Минск, заяви на редовния си брифинг за журналисти прессекретарят на Белия дом Джошуа Ърнест, цитиран от ТАСС.

"Ако откажат да направят това, те рискуват да платят още по-висока цена. Трябва да имат предвид това, когато вземат решения за по-нататъшните си ходове", отбеляза Ърнест. Той също заяви, че Вашингтон "продължава да смята, че пътят за уреждане на сегашната ситуация е масата за преговори".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: украйнаСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нема по-нагло същество от краварят! Не стига, че те организираха тази братоубийствена война, а и се правят на невинни. Русия им била виновна, те никога не са виновни!!!
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И нека лицемерието започне сега. Нато се н.раха като видяха, че наемниците им станаха на пушечно месо и сега изведнъж ,,заобичаха" мира. Това да не са ви бушмените от Африка, който да бомбите с уран
8
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 9каква територия на Мечката в Украйна?Едно време след ВСВ Мечката се разхождаше из Цяла Източна Европа ,но Злия Сам я прибра в новата и по тясна бърлога,ще се справи исега Чичо Сам ..оставил е Мечока да вилнее в некакви незначителни 500 кв.км .докатосе изтощи иизгладнее,лошото е че Бърлогата след това упражнение може да се свиеоще повече!
7
18
 
3
 
! Отговори
n преди 9 години
Ситуацията е много тегава. *** не зачита никакви споразумения на хартия, лъже и нарушава безогледно всякакви примирия. От друга страна не може да бъде заставен да кротува, с помощта на военна сила, защото има ядрени бомби, хлопа му дъската, а и не дава пукната пара за човешките животи. Дано Западът успее да измисли някаква стратегия! Най-вероятно трябва да се засилят икономическите санкции, така че руснаците да се разбунтуват от глад и да свалят ***.
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И защо се отказаxа да пращат оръжие? До вчера всяка втора приказка веше, че ще пращат. Но смятали да провеждат учения в Източна Европа. С други думи утре могат да ни дойдат тука 5000 военни и да си провеждат учението. И това ако не е окупация, не знам как се нарича.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Само такаДокато се подготвят......няма как да стане,нали до сега се бяха подготвили.зРуската мечка се е събудила и тежко на американската крава,която наруши територията на мечката,трябва да си седи в обора..
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 1и колко от нашите се изтрепаха бре Ушанков?Изтрепахте се вие да тролите за Жужин!
3
0
 
20
 
! Отговори
'!' преди 9 години
А чиститу ! Сега ли разбра ? Ти събуди мечката от бърлогата и а после...
2
12
 
3
 
! Отговори
Само така преди 9 години
приспивайте Жужин,че няма да пращате ,а вие си знаете работата!както Жужин изпраща нелегално изведнъж вкарайте оръжия легално..за това се изисква време и затова тупкайтетопката и величайте Шефа на Бензиностанцията,докато всичко се подготви и го изненадатенеприятно !
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако им изпращат от тези парашути, които изпратиха и на нас, значи искат да ги изтрепят. Защото не работеха.