Великобритания обвини: има руски ракети в Украйна

Външното министерство разпространи снимки като доказателство
Обновена: 19 фев 2015 08:10 | 19 фев 2015 08:08,
211
Великобритания обвини: има руски ракети в Украйна
Снимката, публикувана в Туитър. Снимка: Twitter

Великобритания разпространи вчера снимки, на които според нея се вижда как в Източна Украйна действа най-модерната руска зенитно-ракетна система, "Панцир S 1". Лондон окачестви това като поредното доказателство за руското военно участие в конфликта, прададе Ройтерс.

Британското министерство на външните работи публикува "инфографика", предоставяща подробности за мобилната зенитно-ракетна система "Панцир S-1" /известна още като SA-22 според натовската класификация/, както и снимки, публикувани от медии и консултантска фирма от сферата на отбраната. Както се посочва, фотоизображенията показват, че ситемата е действала в Източна Украйна през последните няколко седмици.

"Присъствието на SA-22 в Източна Украйна е само поредното доказателство за прякото руско военно участие в конфликта", каза британският постоянен представител в НАТО Адам Томсън при публикуването на снимките в Туитър и призова Русия да изпълнява изцяло задълженията си от Минск.

Русия отхвърли нееднократните обвинения на Запада, че е изпратила войници и големи количества тежко въоръжение в Източна Украйна.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза вчера, че "руски сили, артилерия и подразделения за противовъздушна отбрана, както и командно-контролни елементи са все още активни в Украйна", допълва Ройтерс.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
1
 
! Отговори
198 преди 9 години
хахах май филмът Терминатор си го гледал скоро аааахахахахах
154
0
 
1
 
! Отговори
до 198 преди 9 години
хахаха много филми гледаш ми се струва :D Смешен си поне си мълчи
153
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хахха "нах-модерна" и..някъв *** камион...ако това им е най-модерната система на русначките..малиии ако видят на япония и америка ще се подмокрят кат изкочат дронове и терминатори хах...чакаме русофилите да избухнат ся :)
152
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tova sa gluposti snimkite sa ot Gruziq 2009 i vseki go razbra samo nashite tupi *** povtarqt kato papagali,aide sprete se che shte vi sudqt za podvejdane na obshtestvenoto mnenie
151
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не разбрах само какво по-точно доказва, че снимките са от Украйно. Преди няколко дни подобни снимки на танкове дадени на американците преди доста време от украинска страна се оказа, че са фалшиви и просто са свалени от интернет. Как разбраха, че са оттам или е като с ламарината и паспортите. При толкова лъжи нима очакват вече някой да повярва без реално доказателство. Едва ли руснаците са се въздържали, ама според данните на У досега са изпратили десетки хиляди войници и стотици танкове.
150
1
 
7
 
! Отговори
Ха-Ха-Ха преди 9 години
...А относно руските ракети в Украйна... Какво да кажем за държавите, където има американски ракети..?
149
1
 
10
 
! Отговори
Ха-Ха-Ха преди 9 години
Абе, Британия много активна станала по сайтовете... Днес всички новони за Русия, идват от Британия
148
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До 191Уфф пак нищо не си разбрал. Първия Панцир стреля на 12 километра. После сменят ракетата и идва Панцир С1 (стандартен 1). След това Руснаците настояват да се подобри системата за да се отговори на новите предизвикателства. Радара за обзор от единичн става двоен като всяка срана работи в различен диапазон. Прицелния радар вече може да управлява повече от една ракета. Искат също така да вкарат нови режими за ракетите в момента ракетата има 2 режима и не може да стреля по балистични цели
147
1
 
13
 
! Отговори
Армата преди 9 години
Тия откриха топлата вода. Е много ясно че има руски ракети. Нали са с руско (съветско) въоръжение, но както е тръгнало ще го сменят с американско. За тези, който не знаят и ние сме с руско въоръжение и ракети имахме, но сега ни ракети ни самолети - само тояги.
146
5
 
8
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До 182Главата ти е от ***. За да може един подобен комплекс да работи ефективно то той трябва да се намира на няколко километра(5км) от охранявания обект. Защо защото има артилерийска част, а снарядите и се самоликвидират след 5 км полет или ако попаднат в целта.Второ тактиката на подобни комплекси е засади на противниковата авиация, но за това им е необходимо целеуказване от външен източник. Хайде покажете големите радари на Опълченците дето и са неподвижни които биха могли да целеуказват
145
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ivailo1403И по какво се разбира, че снимките са от източна Покрайна?----------По на *** сливата.
144
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До форумците:1. До сега от 2.2014 все за руски войски и прочие се говори в Украйна и все няма доказателства2. Поредните "Специалисти" пишат за ПВО комплекси и нищо не разбират. Но понеже са авторитетни издания хората им вярват. Абе идиотщина манипулиране на обществено мнение.Снимките - Няма геогравски координати - тоест снимани са където искаш и когато искаш - ТОВА НЕ Е ДОКАЗАТЕЛСТВО.Панцир С1 на централната снимка е ОТ ИЗЛОЖЕНИЕ ВИЖДА СЕ ДРУГ НЕГОВ ВАРИАНТ НА ЗАДЕН ПЛАН
143
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин да хванат в Украйна нашите червени *** ще отричат комунист признава само с БОЙ кожата му е тънка
142
8
 
8
 
! Отговори
до 170 преди 9 години
***, първата снимка е наистина от каталог за да се направи с равнение с другата установка скрита между жилищните блокове. Което всъщност се тълкува като военно престъпление от международните правни норми. Такива снимки на могат да се направят на улицата с телефон. Това е секретна военна техника, която излиза само по време на военни действия. И не е от Грузия. ВОЙНАТА В ГРУЗИЯ ЗАПОЧВА НА 8 АВГУСТ, а на тези снимки има сняг. Колкото и да се напъвате не можете да скриете прякото участие на ***.
141
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tva glyposti za kvo saim v ykraina ako sa operatovno takticheski raketi imat dostatachno resyrs da poraziavat celi v cqla evropa.
140
0
 
4
 
! Отговори
до Нед преди 9 години
Висшата лига на Англия наистина си е висша.Качествен футбол,пълни трибуни,надолу по вертикала -също.Втора,трета,четвърта група,пак със стадиони,пълни с публика.И въпреки това-след свековното 1966 г нямат голям успех.Причината-премного чужденци.Имало е мачове,когато на терена от двата отбора има 2-3 местни играчи.
139
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Реалистти лъжеш поне главната снимка е от каталога на фирмата производител в стремежа си да хвалиш раша вършиш МЕЧЕШКА УСЛУГА
138
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а какво може да кажем за английското военно присъствие в Ирландия
137
5
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
Споко - снимките са стари и са от Грузия - още преди два дни го пишеше - и във Великобритания лъжат кат брадясали ***...
136
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да ама камсамольската бивша секретарка не ги вижда, кьорава е, заслепена от газта и евро-рублите на Шрьодер!