Белгийски принцове учат арабски език

Принц Лоран отрича да е приел исляма
20 фев 2015 13:10, Елка Василева
11
Белгийски принцове учат арабски език
Принц Лоран с един от синовете си. Снимка: архив, Reuters

Белгийският принц Лоран, брат на крал Филип, както и неговите три деца, изучават арабски език. Това съобщава в интервю за вестник "Дерниер йор" принц Лоран, който отрича слуховете, че е приел исляма.

В интервюто Лоран пояснява, че е запленен от арабския език, който чете, но не говори и не разбира. Той добавя, че е чел Свещения Коран.

Принцът допълва, че е настоял децата му да посещават курсове по арабски, както и че у дома гостуват деца от арабски произход. Лоран обяснявал на децата си, че ученето на арабски помага да разберат начина на мислене на арабите, докато онези, които говорят френски, не са в състояние да вникнат в мисленето на френскоезичните.

Принцът съобщава, че е бил силно привлечен от жена мюсюлманка.

Няма език, който да е с предимство пред останалите, просто казвам, че в Белгия моите деца, ако се запитат защо трябва да учат езици, отговарям, че арабският е очарователен и ще им помогне да разберат културата на говорещите арабски. Докато за холандския (фламандския) обяснявам, че имаме тук шест милиона души, които го използват, затова и те следва да го говорят, казва Лоран.

В обществото принц Лоран е известен с постоянните противоречиви ситуации, в които изпада. Неотдавна той се претърколи на червения килим на сватбата на престолонаследника на Монако, паркира неправилно при друго посещение в чужбина, изпадна в тежка депресия и бе поставен временно в изкуствена кома от страдание, че е подценяван в семейството и дори призна, че в детството си се е съмнявал, че е наистина наследник на своите родители заради тяхното отношение.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: белгияпринц Лоран
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правилно се е ориентирал.Докато се занимават с Украйна европейците,няма и да усетят как се превръщат в халифат или джамахирия.
5
0
 
7
 
! Отговори
Невен преди 9 години
"който чете, но не говори и не разбира. Той добавя, че е чел Свещения Коран". Значи четеш нещо, което е примерно 500 страници (нямам идея колко са реално), но не го разбираш. Интересно.
4
3
 
4
 
! Отговори
мда преди 9 години
В европа да учат арабски, а тук ще трябва да учим турски и ***. Това е грозната реалност.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До НИКОЛАЙ2DA SAGLASEN SAM
2
15
 
5
 
! Отговори
До НИКОЛАЙ преди 9 години
Защо? Защото вместо Руски, учи арабски ли? Абе дай да пратим всички различни в Белена , какво ще кажеш? Който не знае руски или е ходил на запад (без да е бил там по партийна линия) да го пратиме в Белена, Ловеч, Скравена....
1
5
 
24
 
! Отговори
НИКОЛАЙ преди 9 години
ДА ГО ДУХАТ БЕЛГИЙСКИТЕ ПРИНЦОВЕ!