Кунева: Регионалното сътрудничество е ключово за борбата с екстремизма

Да се изпрати послание, че екстремизмът и ислямът не са със знак за равенство
20 фев 2015 12:09, Елка Василева
6
Кунева: Регионалното сътрудничество е ключово за борбата с екстремизма
Меглена Кунева. Снимка: архив, Булфото

Засилването на регионалното сътрудничество е ключово за успешната борба с тероризма и разрастващата се радикализация. Това заяви вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева след приключилата среща на високо равнище за противодействие на войнстващия екстремизъм, която се провежда във Вашингтон под егидата на Белия дом, съобщи правителствената пресслужба.

Още по темата

По думите на вицепремиера основното послание на форума е, че страните по света трябва и могат да си сътрудничат, за да спрат войнстващия екстремизъм. „Това е глобална заплаха и ни е необходим глобален отговор“, коментира Кунева.

Присъствалите на форума страни ще се съберат и в рамките на Генералната асамблея на ООН през септември, когато трябва да отбележат напредък по набелязаните цели.

Същевременно междудържавни работни групи ще работят за изготвянето на планове за действие в различни направления като възпиране на чуждестранните бойци и осуетяване на финансирането на терористични организации.

Кунева посочи още, че друга основна цел на форума е била да се изпрати ясно послание, че екстремизмът и ислямът не са със знак за равенство. Една трета от присъствалите на срещата държави са или изцяло мюсюлмански, или с големи мюсюлмански малцинства. Това беше и един от акцентите в речта на американския президент Барак Обама, който се обърна към участниците в срещата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
cc преди 9 години
куневице , я кажи плевенската фирма дет та спонсорира , от де взема толкова дърва за котела си ? над 100 кубика на месец
2
1
 
5
 
! Отговори
Костадин Перлезов преди 9 години
А НАЦИОНАЛНОТО НИ СЪТРУДНИЧЕСТВО, ПРИДРУЖЕНО С НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ И ПОЗНАВАНЕ НА ВЕЛИКАТА НИ ИСТОРИЯ Е КЛЮЧОВО В БОРБАТА С КУНЕВИЗМА.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ооооо,Куневице, какво лъжеш пак *** ?