Руснаците убедени във външна военна заплаха

Половината искат да видят свой роднина в редиците на армията
Обновена: 20 фев 2015 14:08 | 20 фев 2015 12:16, Елка Василева
186
Руснаците убедени във външна военна заплаха
Снимка: архив, Reuters

Външната военна заплаха изглежда по-реална за хората в Русия, отколкото преди - две трети от запитаните твърдят, че тя е налице, показва проучване на социологическия център ВЦИОМ, чиито данни цитира Интерфакс.

Русия е застрашена от външни сили според 68 на сто от участниците в анкета от средата на месеца. Преди година така са смятали 52 процента от хората в страната, а през 2000 г. - 49 на сто, пояснява агенцията.

Съмнения в съществуването на външна заплаха за Русия изразяват 28 процента от отговорилите срещу 42 на сто през 2014 г.

Нараснал е делът на положителните оценки за състоянието на руската армия: 49 на сто срещу 24 процента преди година и 14 процента през 2009 г. Съответно са намалели отрицателните - 6 на сто срещу 14 процента миналата година.

Няма единно мнение дали трябва да бъде увеличен личният състав на въоръжените сили. За по-голяма войска се обявяват 40 на сто от жителите на Русия при 30 на сто през 2014 г. - най-висок процент, откакто се правят подобни проучвания, отбелязват социолозите.

Четиридесет и двама на всеки сто участници обаче смятат, че няма нужда от разрастване на армията. Едва 7 на сто смятат, че са необходими съществени съкращения.

Близо половината хора в Русия (47 на сто) биха желали да видят свой син, брат, съпруг или друг роднина в редиците на въоръжените сили. Също толкова жители на федерацията напротив - не искат техни близки роднини да служат във войската. Шест на сто не дават отговор.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още по темата: Русиявоенна заплаха
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво,никой руски политик не успя така добре да сплоти Русия както САЩ и техните санкции!Путин трябвада изпрати голям подарък на Обама,руският народ никога не е бил толкова задружен и мобилизиран!Ама така е братя американци,опитахте се да разклатите Русия и сега ще се сблъскате с нация която е убедена вече напълно че сте враг и снация която до сега никой не е успял да победи!
118
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудя се как цели 28% от руснаците се съмняват, че има заплаха спрямо страната им. А може би са прави да се съмняват, сигурно мотива им е, че тези който заплашват Русия, вече са обули *** ***. Защо кафяви ли:)
117
1
 
6
 
! Отговори
То по гурбет-логика преди 9 години
САЩ трябва да са настъхнали 24ч/365дни в годината! Там да видиш що е омраза още от индианските години, за по света да не говорим!
116
0
 
4
 
! Отговори
А ПЪК преди 9 години
ГУРБЕТЧИИТЕ СА КАТ ПОМАЦИТЕ - НИКЪДЕ НЕ СА ПРИ СВОИТЕ. ЗА ТВА ТОЛКОВА ДОБРЕ РАЗБИРАТ ОМРАЗАТА!
115
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
nai moshnata strana RYSIA - nai xybavia narot rysnacite
114
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кой пък ги нападаше руснаците преди Украйна... кой пък ги напада и СЕГА?!?! *** заблудения путар...ще си избие хората за нищо !!!
113
2
 
6
 
! Отговори
Ха-Ха-Ха преди 9 години
Егати идиотското заглавие. И това да го напишеш по време на война с/у Русия, трябва да си много ***. Чуваш ли ***, много ***!
112
8
 
23
 
! Отговори
Спас преди 9 години
Южните покрайнини на Русия, наричани Окраина или Новорусия са си исконни руски земи!!!!!Рано или късно ще се влеят в РФ!!!! Дано да се лее по-малко кръв!!!! Тя вода не става!!!!
111
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия неможе дасе отърве вече е обградена.И нямат като Американските противозаштитни системи.Някоя сутрин 6тесе залее новината че Русия е капитолирала.Земята 6те отдъхне.
110
9
 
32
 
! Отговори
емо преди 9 години
руснаците както винаги са прави;АКО ИСКАШ МИР ГОТВИ СЕ ЗА ВОЙНА .ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ
109
6
 
20
 
! Отговори
Спас преди 9 години
Е, сега сте по-прилични! Сменяте имената по-често за да не бие на очи!:)))) Кат Русия няма вторатъй МОГЪЩА НА СВЕТА..........................:)))))))))
108
8
 
13
 
! Отговори
рф преди 9 години
най-голямата заплаха за Русия е Китай и то не в момента
107
7
 
12
 
! Отговори
рф преди 9 години
манипулацията е тотална, някой и да е луд едва ли ще тръгне първи пряко точно срещу Русия, но народа им е свикнал да е манипулиран
106
19
 
12
 
! Отговори
Москва преди 9 години
до 132Средния руснак баце нищо няма, средния руснак живее вкомуналк,която във 2/3 от сучайте е държавна или общинска собственост, ако е късметлия може да са му дали и някой поземлен участък около града, в който живее, ама той си мисли че е много добре, щото му говорят как в Гърция хората умират от студ и глад) ама като им кажеш че в Гърция никой не умира от студ и глад, щото зимата Гърция е като в Русия септември месец и безработния получава по минимум 700 евро на месец, те обявяват за соросо
105
30
 
19
 
! Отговори
демонът путин преди 9 години
Хем заплашват останалия свят, хем ги е страх от света. Путин успешно промива мозъците им и ще ги управлява дълго. Чувството, че са заплашени, ги прави още по-лесно манипулируеми.
104
3
 
9
 
! Отговори
до -10 преди 9 години
"Много си далече от понятието среден руснак"Нима признаваш ,че дори и средната класа им е по-богата на тези гладуващи руснаци ?!
103
3
 
4
 
! Отговори
Спас преди 9 години
Ало-10Много си продуктивен? Да не си на смяна:))))))))))))))))Премери си температурата и бегом в леглото!:)))))) Не ставай смешен!:)))))))))
102
6
 
14
 
! Отговори
Спас преди 9 години
До -10Моля?:)))))))) Воювал той:))))))))))))))))))) Охрана на летище, без един изстрел?:))) Това да не ти е Ирак? Макар, че и там бяхме за парлама и да дадем няколко жертви. Там загубихме 1 500 000 000 $ подпомагайки "братския хамерикански народ"!:))))))......а те се нагушиха като ПЕЛИКАНИ!!!!!!!!!!!!
101
11
 
14
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Средният руснак има имоти в България, над 500 хиляди. А средният българин има имоти на село. А средният американец има ипотека.---------Много си далече от понятието среден руснак!
100
11
 
12
 
! Отговори
-10 преди 9 години
А ти върви да се биеш срещу руснаците, щом го вадиш голям. Ама бързо ще те приберат с товар 200. Нали затова ви тласкат да водите война с Русия, защото сте много евтин материал за НАТО.--------Опорните точки замъгляват мозъка! Никой, никога не е казал, че смята да воюва с Русия. Русия в момента напада и анексира други суверенни държави. Икономическата блоката е много по-добра от войната и Русия много добре го знае това, щом се опитва да разгори война!