Близо 180 украински войници са убити в битката за Дебалцево

Тези сражения са най-смъртоносните за силите на Киев
21 фев 2015 18:01,
89
Близо 180 украински войници са убити в битката за Дебалцево
Снимка: Архив Reuters

Близо 180 украински войници са били убити за един месец в битката за Дебалцево, а над 80 остават в неизвестност, съобщи днес съветник на президента Петро Порошенко, цитиран от Франс прес.

179 украински военнослужещи са загинали в сраженията за невралгичния железопътен възел в източната част на страната от 18 януари до 18 февруари, написа на страницата си във Фейсбук Юрий Бирюков.

110 войници са били пленени от проруските сепаратисти, а съдбата на 81 все още не е изяснена.

Това прави битката за Дебалцево най-смъртоносната за силите на Киев от избухването на конфликта в Източна Украйна през април. Украинските сили се изтеглиха от града в сряда.

Близо 5700 души са били убити общо в конфликта за 10 месеца сражения.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Кисулька Ля Мур преди 9 години
The Sunday Times: Половина бойцов ВСУ погибла от огня сослуживцев
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Към анонимникаказва се нахъсени, а не нахъсАни.
51
0
 
7
 
! Отговори
Към анонимника преди 9 години
Анонимнико, 3500 Донбаски войници бяха обкръжили над 8000 украински войници в Дебалцево. Личи си, че не си бил войник. Донбасците са опитни войници, докато украинците са насила мобилизирани млади момчета. Хората на Ярош, предвидливо не са в чувала, а са нахъсани, без военен опит. Ако 10 хиляди, такива като тебе ги хвърлят в сражение, 1000 пенсионера, ще ви направят на кайма. Числото има значение, но опита и знанията много повече. Запомни: Руснаци, германци, японци, са най-добрите войници
50
0
 
7
 
! Отговори
Тотален разгром преди 9 години
След преброяването на убитите украинци, тяхното число е 3500. Навсякъде из окопите е пълно с убити украински войници.1000 са успелите да избягат. Пленените са над 2000. Тъй като Дебалцевския чувал бе разсечен на две - останалите украински войници са в чувал, който все още не е унищожен напълно. Украйна претърпя тотално поражение. Това самите Щатски специалисти признаха. Очаква се създаването на Украинско правителство в изгнание..
49
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще лежат на съвестта на Потрошенко, нарочно ги остави обградени там да ***.
48
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Румбо А ти наясно ли си, че всичко това се случва след подписано примирие и руснаците се опитват да завземат територии, след като са обещали да не правят точно това?
47
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До болгар В какво обкръжение са били украинците? Украинците си стоят в град Дебалцево и спазват примирието. Отвънка руските идьоти атакуват като дрогирани и дават 3000 жертви. Накрая с постоянни обстрели и танкови атаки ги принудиха да напуснат града. Никой никого не е набутвал в обкръжение, просто руските *** пак показаха въпи'щ пример на безочие и подлост.
46
5
 
32
 
! Отговори
Златно правило №1 преди 9 години
Когато оркаинците говорят за загубите си, смело умножавайте по 10. А когато говорят за загубите на противника, разделете на 10.
45
1
 
18
 
! Отговори
:-) преди 9 години
180, ама в час искате да кажете, нали?
44
6
 
38
 
! Отговори
болгар преди 9 години
Видяхме великите американски командири как набутаха украйнските бандероси в обкръжение големи тактици едни опълченци им разказаха играта ! Недай боже да се срещнат Великата Руска Армия през глава ще бягат насраните американчета
43
0
 
13
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До Анонимендо 46 и 47 Тези учебници дето пише,че съотношението за атака трябва да е 3:1 съм ги чел когато вие сте били в топките на бащите си!По принцип си е вярно.Но не и когато от едната страна е силно мотивирана и опитна сила,а от другата повечето са шайка мародери!Все пак идеята на опълченците беше да отрежат пътя за снабдяване и след като укросите изразходят боеприпасите да атакуват!Което е съвсем разумен и реалистичен подход.Ако обкръжените не бяха отстъпили,до 2 дена щяха да се предадат
42
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моторола урките колко пъти го "убиваха"?Трябва вече да го прекръстят на "МакЛауд" щотот явно е безсмъртен!
41
2
 
31
 
! Отговори
Маршал Сергеев преди 9 години
До анонимен 31 Както посочих по долу данните на Руските и тези на ДНР както и френски и немски източници доказват 5000 души убити от опълченците украински войници и още 600 души от Мвр на Украйна . Няма как ВДВ на Русия да е в Новорусия както руското така и немското Външно министерство чрез разузнавателни данни от тяхните служби го заявяват. Всички опълченци са офицери от украинската армия които заедно с Украинските части командвани от тях и разположени в Донецк провъзгласиха Новорусия преди 1 година . Така че Порошенко е бит а скоро може и убит от укр армия да е.
40
3
 
20
 
! Отговори
aha преди 9 години
До Анонимен 51 Тука си в огромна грешка Е нашия хан Тервел е нападнал около 200 000 арабска армия с 60 000 своя армия,така че такива неща са когато противниците са равностоини като умения А укрите и опълченците се показа че НЕ са Инак укропите така са бягали,че зарязаното количество от тях муниции стига за половин година боеве Бягали са като на*рани ,като англичаните през 1915 при Криволак и 1940 при Дюнкерк
39
1
 
13
 
! Отговори
Спас преди 9 години
До Анонимен51Ти си ***, защото пътят за отстъпление е преграден и осеян с оръдия, танкове и малко пехота!!!! Там не се атакува, а се чака на ГЮМЕ и после следва КАСАПНИЦА!!!!.............И 179 ЖЕРТВИ!!!!:)))))))))))))))))))))))))
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали, без да споменаваме, че освен тези 8000 отстрани стоят още 10 000 с артилерия и РСЗО, които помагат на 8-те хиляди.
37
0
 
16
 
! Отговори
Василий Мошеников(бр преди 9 години
Василия, а стига де:))))))))) Това сигурно е станало след плановото тактическо, стратегическото отстъпление на по- добри позиции? Машалах!!! Ще станеш велик журналист!!!! :))))))))))))
36
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Румбо10 000 са били Ти си ***, защото отношението трябва да е 1:3 в полза на нападащите.
35
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РумбоВервай си, че 3000 човека могат да обградят 8000. Във всеки военен учебник с дебели букви пише, че атакуващите трябва да са поне 3 пъти повече от отбраняващите се, за да има успех.
34
3
 
27
 
! Отговори
Маршал Сергеев преди 9 години
До анонимен 33 в пълна лъжа си товарищ. Украинците са унищожени масово от руските опълченци. Въздушнодесантна дивизия на Русия няма в Новорусия. Ако влезе няма да остане и остатъка от украинската армия. Руските опълченци са унищожили над 5 хил войници от украинската армия и още 600 души от службите на МВР на Украйна по данни на руското разузнаване и това на ДНР. Министъра на отбраната на Украйна заяви че Украинските войски няма да издържат.