Украйна и сепаратистите размениха пленници

140 войници бяха освободени срещу 52 бунтовници
21 фев 2015 22:08,
54
Украйна и сепаратистите размениха пленници
Снимка: Архив Reuters

Украинските власти и проруските сепаратисти размениха днес пленници, предаде ТАСС, като се позова на украински източници. Новината бе потвърдена от украинския президент Петро Порошенко, цитиран от Асошиейтед прес.

"В близко време 140 от нашите герои ще бъдат свободни", написа Порошенко в Туитър.

Размяната се осъществи в един от бастионите на бунтовниците, Луганск. 52 сепаратисти бяха освободени срещу 140 бойци от силите на Киев. Повечето от пуснатите украински силовики, над 100, са били пленени в Дебалцево.

По-рано днес двете страни в конфликта се обвиниха взаимно за нарушения на прекратяването на огъня, влязло в сила преди седмица. Един украински войник е бил убит и 40 - ранени, при бунтовнически атаки през последните 24 часа, съобщи украинският военен говорител Андрий Лисенко.

Ръководителят на т. нар. Донецката народна република (ДНР)  Александър Захарченко междувременно подписа днес новия план за изтегляне на тежките оръжия от фронтовата линия, предаде ТАСС, като се позова на говорителя на министерството на отбраната на ДНР Едуард Басурин.

Вчера това вече направиха Игор Плотницки, лидерът на другото държавно формирование, провъзгласено от сепаратистите в Източна Украйна, Луганската народна република (ЛНР), и украински генерал.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
8
 
! Отговори
Илко преди 9 години
Демек една "бандера" не струва нищо!
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма предал се опълченец защото знаят, че ще им извадят очите и ще им отрежат езика, ръцете и краката, затова се бият до смърт. А тези 50 човека са обикновенни цивилни, за да излъжат и да си приберат фашагите обратно. Позор Украиньи!!!
17
13
 
0
 
! Отговори
1111111111 преди 9 години
ще има бити ***
16
2
 
29
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Гледах едно такова разменяне на сайта на RT половината от "бунтовниците" бяха съвсем обикновенни цивилни повечето даже жени отвлечен от нацистката хунта!ПОЗОР за Украiна!
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кучето си лае, кервана си върви...
14
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И едните и другите сте българи. Недостойно е да се въвличате в някакви спорове за някакви други държави.Украинците нищо не са ни направили. Някакви селски аграри са, нямат много култура.Руснаците пък, за тях в историята има моменти в които са идвали да ни колят и набиват на кол, после са ни освобождавали (пак е спорно, понеже логично - просто са искали да имат влияние над Проливите), после в две световни войни са против нас. Общо взето нито едните ги обичам, нито другите.
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !То и в България един инженер върши работа като 2-*** западноевропейски, ама има да се чудим защо българина не взима 3-4 пъти по-голяма заплата.
12
4
 
41
 
! Отговори
Доколкото знaм преди 9 години
Иво Инджев докaто учил в Москвa го опъвaли рaзни криминaлни елементи зaтовa мрaзи Русия !
11
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна и Русия размениха пленници.
10
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
52 човека за уж "бунтовници" ги насъбраха от мирното население в някакво село в Украйна. Лъжи-мижи далавера.
9
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вчера на митинга протие Русия бяха най големите критици на САЩ през годините като Иво Инджев.Навремето много хора вярваха на САЩ и Запада,лежаха по затворите.Защо САЩ не подпомагат тях,с тях да контактуват,а с бивши партийни агитатори като Огнян Минчев,Инджев,Кръстев и т.н.Защо работят с комунистите.Значи и те са ком.държава.Защо не подпомогнаха Илия Минев,30 г.лежал в лагерите заради тях,а умря в мизерия и забравен.
8
4
 
53
 
! Отговори
Андрейчо преди 9 години
Я-я-я,тия бунтовници били по-ценни от украинските воини щом ги разменят един сепаратист за двама,кажи го трима украинци?! Така само руснаците разменят:))))
7
4
 
16
 
! Отговори
gandi.daow преди 9 години
Тоя па, *** целия форум с дългите си майни.. Ай, кротни се бе, толуп!
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 18дебил
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна и сепаратиститеАз пък си мислех, че в Украйна няма сепаратисти, има само бодри опълченци и тук-таме някой кадьировски екстремист...Всичко си признахте бре, ше ви дръпат ушите от началството!
4
4
 
20
 
! Отговори
дезертирали преди 9 години
Педро Параченко, както винаги лъже. Всички украински войници, които са се предали при котела в Дебалцево, ще бъдат съдени от фашистката прокуратура на режима в Куев за дезертьорство. Заплашва ги до 7 години затвор.
3
8
 
28
 
! Отговори
от Източния фронт преди 9 години
Преди два дни, в предаването Панорама, по ARD, показаха, как 18-годишен германски неонацист, от украински произход, на име Дмитри, заминава за Източния фронт, с цел да застреля баща си, който воюва на страната на ДНР и на ЛНР! Дмитри е член на нацистки батальон. Дмитри заяви, че ще убие и баба си и дядо си, защото са против фашистката хунта в Куев.
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
,,Украйна и сепаратистите!'' - Благодаря за признанието, че ,,сепаратистите'' не са Украйна! Всичко ще си признаете вие.
1
0
 
8
 
! Отговори
Варна преди 9 години
Добро съотношение