Минималната заплата в Украйна е по-ниска от тази в Гана

Работници взимат по 42,6 долара на месец
25 фев 2015 07:23,
71
Минималната заплата в Украйна е по-ниска от тази в Гана
Снимка: БТА

След силното обезценяване на националната валута - гривната, минималната заплата в Украйна е по-ниска от тази в бедните  африкански и азиатски държави, съобщи ДПА, цитирайки украинска  телевизия. 

Работник в Украйна получава равностойността на 42,6 долара (1218 гривни) месечно. За сравнение в Бангладеш, Гана или Замбия заплатата се равнява на 46,6 долара месечно. 

В Украйна, втората по големина европейска държава, бушува гражданска война, но според мнозина за тежкото икономическо състояние допринасят също така корупцията и буксуващите реформи.

От свалянето на президента Виктор Янукович след прозападни масови протести преди година националната валута загуби над 70 процента от стойността си. По времето на СССР Украйна бе сред най-богатите региони на страната, център на машиностроенето и зърнопроизводството, припомня ДПА, цитирана от БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ес и америка така ще ви оправят че 10$ ще ви стане заплатата.
45
1
 
3
 
! Отговори
Наркотерор правят преди 9 години
Това е трети много тежък удар срещу нашите братушки охраняващи с живота и смърта огромен регион от вселената от тази територия..Първия бе нанесен от диверсионни спец служби на САЩ 1991 година. Втория по Време на отравянето със спец отрови за имитация на "Оранжевата революция' и сег а отново същите мръсни гадини с по нови психотронно психотропни оръжия ...АМАН вероятно ще ги ликвидират ...
44
0
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
Резултатът от годините про-руска(1991-2014) власт. Да пожелаем на украинците да изравнят доходите си с тези на поляците, с които бяха равни през 1990г.
43
1
 
9
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Така процедират нашите приятели от САЩ и ЕС.. Скоро ще започнат да 'спасяват' горката Украйна добрите стари МВФ и световната банка, след това идват ангажименти и реформи, които допълнително ще засегнат примката до положение, в което страната няма да може да взима каквито и да било самостоятелни решения.. И ако са послушни ще ги пуснат в ЕС, за да забърсват дупето на дъртата Европа, свободни и щастливи.. Чакам и това да изтриете!
42
1
 
8
 
! Отговори
Пак ли? преди 9 години
Почистили сте ми коментарите виждам.. Явно свободата на словото не се зачита особено тук! Нищо, аз съм *** и упорит:-) ще продължа да поствам истината, колкото и да е неудобна..
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"От свалянето на президента Виктор Янукович след прозападни масови протести"! И защо така бе, не спазвате "опорните" точки? Краварите казват, че Янукович сам е избягал. А колкото до "прозападните протести", да, може, ама нали подписаха споразумение за нови избори? Защо СТАНА ПРЕВРАТА ТОГАВА? ЗАЩО БЯХА УБИТИТЕ НА МАЙДАНА? Нали, не им трябваше МИРНА СМЯНА НА ВЛАСТА, ТРЯБВАШЕ ИМ ПРЕВРАТ И ВОЙНА!!! ТОЛКОВА Е ЕЛЕМЕНТАРНИ И НЕ ЗНАМ ЗАЩО ОЩЕ НЯКОЙ ВЪОБЩЕ СЕ ЧУДИ.
40
3
 
10
 
! Отговори
До 50 преди 9 години
Абе умнико, я ми кажи, след като сме се така "стабилизирали", защо сега искат 16 милиарда? Иначе фалираме? И каква стана тя? Миналата година за 1 млрд. скочихте като луди, а сега? КЪДЕ СА ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ, КРАСИВИТЕ И УМНИТЕ? А приХватизацията добре ни оправи, крадци станаха богаташчета и си прибраха предприятията и богатствата; изнесоха ги в офшорките и сега няма пари и за пенсии!
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, да им е честито, нали за това скачаха на майдана! О, и още по-зле ще е, защото страната се напълни с оръжие и стрелбата тръгна. Досега се отделиха Крим, Донбас, процеса тръгна. Тия откачалки от запада да не мислят, че това сме ние, преклонените главички? О, тия нацисти ще плъзнат в еуропката, ако не им дадът това което искат. Това е, краварията иска да подпали войната, защото доларчето иначе загива и твърдо върви по този път. Ама ние?! Ние какво правим?
38
2
 
15
 
! Отговори
МАЙКАТАСИТРАКА преди 9 години
До До 50И после *** от Драгалевци като направи ,,ПРИВАТИЗАЦИЯ,, , та цъфнахме и вързахме !!!
37
1
 
14
 
! Отговори
МУТРАГЕНИО преди 9 години
Да им е ЧЕСТИТО !!! Да бяха питали нас....
36
3
 
2
 
! Отговори
sr преди 9 години
S tskiva narodi tolkova.
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименПри Виденов нямаше новинарски сайтове и *** така че дори 5$ няма как да си вземал. Колкото до прословутите 5$ въпросната хиперинфлация продължи около 3 седмици.
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ами5 те долара доход се "случват" навсякъде по света при всеки опит за някакъв макар и плах опит за връщане на националния суверенитет. След инсталация на "правилно" правителство "хиперинфлацията" спира а мишките в лабораторията са програмирани като със сигнална лампа: приватизация може, национална икономика - не ($5 на месец - опасност). Толкова години след Виденов още има дресирани мишки поднасящи ни тези свои лабораторни "спомени".
33
8
 
3
 
! Отговори
555 преди 9 години
Няма значение колко е минималната заплата, а средната за страната!
32
3
 
16
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Е ми нека да продължават с тая безсмислена война, дирижирана от САЩ и олигофреничното правителство в Киев. Вместо да идат и да ги избият тях, те се избиват помежду си. Що ли се учудвам, нали и там има нещо българско!!!
31
3
 
19
 
! Отговори
666 преди 9 години
А пък в Гана минималната е по-висока от България
30
3
 
7
 
! Отговори
ами преди 9 години
при Виденов вземахме по 5$ в България максимум!!!!
29
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре,де ---все пак сега по-добре ли живеят руснаците?-Ами има два пъти по-високи доходи от българите.
28
6
 
9
 
! Отговори
И ПАК преди 9 години
Добре,де ---все пак сега по-добре ли живеят руснаците?
27
3
 
20
 
! Отговори
Това ... преди 9 години
... не е нещо ново! Така е от години. Украйна се "управлява" от олигарси. Сегашният прозападен олигарх приватизира, докато страната се реши. Сегашният олигарх крепи властта си в/у фашисти и фанатици от Десен Сектор и Свобода.