Доживотен затвор за медик, убивал пациенти в Германия

Мъжът признал, че извършил убийство, защото му било скучно
Обновена: 26 фев 2015 19:12 | 26 фев 2015 19:07, Красимир Ангелов
28
Доживотен затвор за медик, убивал пациенти в Германия
Снимка: Reuters

Бивш медицински работник беше осъден на доживотен затвор за убийството на двама пациенти в Германия. Мъжът обаче е заподозрян за още убийства, предаде „Франс прес“.

38-годишният Нилс Х., който вече излежава присъда от 7 години и половина заради предишен опит за убийство, беше признат за виновен за две убийства, извършени при утежняващи вината обстоятелства и два опита за убийство. Делото се гледаше в град Олденбург, Северна Германия.

На 19 февруари прокуратурата по делото определи престъпленията на Нилс Х. за ужасяващи и неразбираеми. Обвиненията срещу него бяха, че е инжектирал свръхдози медикаменти на няколко пациенти, намиращи се в интензивното отделение.

По време на процеса Нилс се извини на близките на жертвите си и каза, че наистина съжалява. По думите му инжекциите целели да доведат пациентите на прага на смъртта, за да може след това той да демонстрира способността си да ги съживи. В съдебната зала той каза също, че е действал, защото му било скучно.

Случаят датира от 2005 г. Нилс бил заловен от друг медицински работник да поставя инжекция на пациент, без да е нужно, в клиника в Делменхорст, Долна Саксония.

През 2008 г. той беше осъден за опит за убийство. Тогава обаче жена подава сигнал в полицията, че смъртта на майка й била съмнителна. В резултат на това няколко трупа са били ексхумирани и разследващите откриха следи от подозрителни субстанции в пет от тях. В три от случаите заключиха, че става дума за смърт, причинена от поставяне на инжекции със смъртоносна доза медикаменти.

Случаят обаче не свършва дотук. По данни на обвинението, пред съкилийник Нилс се е похвалил, че е убил петдесетина души и така се стигна до ново разследване през януари 2014 г. В хода на разследването Нилс Х. призна пред псхиатър за около 30 убийства и шейсетина опита за убийство.

Миналата седмица бяха ексхумирани осем нови трупа. Предвидени са още ексхумации. Група разследващи проучват обстоятелствата, при които са починали всички 200 пациенти в отделенията, в които е работил Нилс Х.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
8
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
Тоя доктор да вземат да го пуснат от пандиза и да го назначим в правителствена болница на безсрочен договор. Така хем ще се кефи на работата си човека, хем ще ни отърве от повечето *** дето се намърда в парламента и ни краде яко. Германците да го пускат и да ни го дадат на нас. Ние с радост ще го приемем да работи в България
19
2
 
9
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
КАНЦЛЕРКАТА ВМЕСТО ДА СЕ ЧЕПКА С РУСИЯ ДА ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ НА ПОДАНИЦИТЕ СИ, ЧЕ ТЕ МАЙ СА ПО СТРАШНИ ОТ РУСИЯ. ЩОМ ЕДИН УСПЯВА ДА УБИЕ 200 ДУШИ БЕЗ ОРЪЖИЕ КАКВО ОСТАВА АКО МУ ДАДАТ ОРЪЖИЕ.
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ZA SVOETO UDOVOLSTVIE MOGE DA NAPRAVI VSICKO--DALI SMARTNIKA SHTE UMRE DNES ILI UTRE VSE E EDNO.
17
0
 
1
 
! Отговори
Батко преди 9 години
Наскоро имаше една серия в Елементарно Уотсън един такъв тип :)
16
2
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
Почти като у нас само дето се мре от не бииене на медикаменти ако не си платиш
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убил е скуката.
14
0
 
6
 
! Отговори
Stefan преди 9 години
Ne e pravilno prevedena statiqta. Kasae se za medicinski brat ( Pfleger). Ne stava duma za lekar
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво стана с германсКата докторка която търгуваше с органи на военнопленници в Украйна?Нещо баба Меркел се прави на ощипана от Баму Мамата.
12
2
 
6
 
! Отговори
Lan преди 9 години
НЕ! Доктор Менгеле е чудовище, НО го е правил с научен интерес. Част от изследванията му се ползват от науката въпреки чудовищния им произход. А този ОТ СКУКА! Това е една степен по-гнусно и от чудовище!
11
2
 
9
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Хората тука пишат много глупости. Този е бивша мъжка мед. сестра. Явно не е съвсем нормален. Слагал е смътртоностни инжекции на много болни- както казвал от скука. Какво общо има обществото с това? Какво общо има Др. Менгеле с това? Какво изобщо се коментира тук? Един луд? Такива има и в България и навсякъде по света. И ще има.
10
2
 
3
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
Той е достоен наследник на доктора Менгеле, който "експериментира" в концентрационните лагери.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гурбетчийо, ти ли пишеш под 9 (защото писането само с големи букви е в твоя стил)?Ако е толкова лошо в Германия, какво търсиш там?!
8
0
 
1
 
! Отговори
знайко преди 9 години
поне да беше казал че иска да се родят по добри хора.
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този е сериен убиец. Увреден е в главата. Нищо чудно, по тази причина да му се размине доживотната ефективна присъда и да го пратят в лудница.Жалко за убитите, сигурно мнозина от тях са имали шансове да оздравеят.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, как Батката не е бил там на преглед и докторчето да го прати при Шефа! Тогава доктора щеше да е национален герой и да му кръстим улица за благодарност.
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За съжаление *** има всякакви, само не мога да разбера защо такива хора трябва да живеят и обществото да плаща.
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя "човек" е социопат. Такива може да се намерят навсякъде и за съжаление нямат проблем да минат за нормални години наред.
3
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЗНАМ ЧЕ ТАКИВА НЕ СТАВАТ.
2
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе *** червен, а в източната "цивилизация", знаеш ли какви неща стават? По-добре и изобщо да не знаеш!
1
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДОБРЕ ДОШЛИ В ЗАПАДНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ.