Путин реже заплатите в администрацията си с 1/10

Приходите в бюджета за 2015 г. най-лоши от 15 години
27 фев 2015 15:38, Елка Василева
193
Путин реже заплатите в администрацията си с 1/10
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин е решил да намали заплатите на служителите в своята администрация с 10 процента, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Разходите на руските министерства и ведомства през 2015 г. трябва да бъдат свити с 10 процента, призова министърът на финансите Антон Силуанов, цитиран от Интерфакс.

Според заместник-министъра на финансите Татяна Нестеренко бюджетните разходи за текущата година ще бъдат свити с 1,07 трилиона рубли чрез неиндексиране на заплатите и намаляване на инвестициите.

Без решения за намаляване на разходите бюджетният дефицит ще достигне 4,7 процента от брутния вътрешен продукт, допълни тя. Според нея сега се очаква бюджетният дефицит на Русия през 2015 година да бъде 3,7 процента от БВП.

Приходите в коригирания бюджет ще се равняват на 13,5 трлн. рубли или на 17 процента от БВП, което е "най-лошият показател от 15 години", допълни тя.

През текущата година министерството на финансите може да похарчи 3,2 трлн. рубли от Резервния фонд, каза Нестеренко.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
0
 
! Отговори
ХРИСТОС СТАВРАКИС преди 9 години
ТА СЪЩИЯТ Д-Р АТАНАС ТАШЕВ -УПРАВИТЕЛ НА МБАЛ-ВЕЛИНГРАД се изживява като Путин или наи малкото като бате Боико.За отмъщение към инакомислещите тои готви смяна на началниците на Хирургично , Ортопедично и Неврологично отделения.Има човек -има проблем/за Ташев/ Няма човек -няма проблем.Чудно ни е кои в Обс и Кметската власт поддържа този самозабравил се велможа и крадец .Днес Би ти ВИ излизе със съобщение ,че в Детското селище по европеиска програма са откраднати пари. Болницата на д-р Ташев е
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 149:***,ако имаш малко акъл сам ще схванеш че губим пари и работни места от тези проекти!Или такива работи като транзитни такси,работни места,данъци не си чувал!Ама на село на мегдано не говорите ли и по -умни неща,от това на кой кравата му е родила!
82
2
 
0
 
! Отговори
за 140 обективен преди 9 години
До ОбективенОбективен, рашисткия спецназ намери ли обект Вега? Предполагам че знаеш, защото твърдиш че си обективен. Май все още не знаят дори кой е похитителят на свръхсекретния руски обект, камо ли да го намерят. Путин вече разжалва 12 генерали, защото който взе този обект вече знае и долните *** на руснаците. Разузнамателните руски дронове стават лесна плячка на врага. Врага знае всяка твоя дума, всичко що се управлява по радиото може да се манипулира или да стане собственост на врага.
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путинн е реформатор. Десен реформатор, прави реформи с администрацията. А деформаторите са леваци.
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 138:Абе не спряхме ли всички енергиини проекти,не дадохме ли базата си в Ново Село на САЩ,не сме ли членове на НАТО,не подкрепихме ли санкциите срещу Русия,нашия *** не дрънка ли всекидневно срещу Русия,аиде вземи малко се поогледии,почети вестници и ми говори че не скачаме срещу Русия и не водиме анти руска политика!
79
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 143Кой подписа подписа последните цени за газ бе тикво ?
78
1
 
0
 
! Отговори
ХРИСТОС СТАВАРАКИС преди 9 години
ТА СЪЩИЯТ Д-Р ТАШЕВ-Управител на МБАЛ-Велинград днес даде 70 процента от заплатите на своите служители ,опровдаваики се със НЗОК и РЗОК.Този *** ежденевно пие с подбарана компания от верни клакьори ,както и подбрани общински съветници. Къде ли. Ами в бараката на болницата почти ежедневно по-често в петък ,а в понеделник в кръчмата на Зоя в Кв. Каменица.Сега част от сметките на болницата са запорирани , а други предстоят дап се запорират и хората няма да получат заплати в скоро време.
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Одисей:Таме работата пич че ниеи бизнес не правин,не си гледаме икономическата изгода без значение от къде идва от Изток,запад или от Марс!Спряхме сумати енергиини проекти,койтоосвенмного работниместа щяха да донесат и свежи парички за бюджата,оттранзитни такси,данъци и тнт!А сега ББ та да закърпи бюджета тегли едни милиарди в несвяст дето ще ни ги връщат и пра пра внуците!
76
0
 
3
 
! Отговори
до 133 преди 9 години
Пич, до кога смяташ да ти" дават" ?Какъв робски манталитет имаш ? Затова сме зле защото сме научени само да ни дават !
75
5
 
2
 
! Отговори
до 138 преди 9 години
Кой води антируска политика бе? Всички страни в ЕС осъдиха агресията на Путин в Украйна и анексията на Крим с изключение на проруска България. Тукашните медии нито веднъж не са написали или казали нещо срещу Русия и Путин, това което е било укорително срещу Русия винаги са били някакви материали препечатани от западни медии и то така преведени, че в крайна сметка, вместо да предадт истинския смисъл на материала, четящия остава с впечатлението че Путин е най-великия човек на всички времена.
74
1
 
0
 
! Отговори
ХРИСТОС СТАВРАКИС преди 9 години
Извън темата. В Общинската болница на Велинград се случват странни неща .1. Управителят д-р Ташев спира договора с един мобилен оператир три месеца след изтичането му и сключва договор с Виваком. Неустоиката по договора с първия оператор е 30 000лева. Плаща ги болницата от джоба на своите служители -лекари и меди. сестри. За благодарност д-р Ташев получава подрък -нов модерен телефон и процент. 2. Д-р Ташев доведе МБАЛ-Велинград до задължения от 1 760 000 лева при заварени преди 6 години-780 000
73
4
 
4
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 9 години
До Анонимен.ТЕЗИ ДРАСКАЧИ СА БЪЛГАРИ КОИТО ИМ БОЛИ ДУШАТА ЧЕ СЕ РАЗДЕЛИ БЪЛГАРИЯ ОТ РУСИЯ.НЕ ЗАБРАВЯИТЕ РУСИЯ ВИ ОСВОБОДИ ОТ РОБСТВО И МНОГО НАПРАВИ ЗА БЪЛГАРИЯВСИЧКИ ЗАВОДИ ИМАХЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСИЯ ЕС НИРАЗВАЛИ ИКОНОМИКАТА ПО НАТИСКА НА САЩ.КАКТО ГО НАПРАВИХА И СЪС УКРАЙНА.ИСТЧНА УКРАЙНА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ДЕЛИ ОТ РУСИЯ
72
2
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 9 години
До Анонимен 128:Държавата ни е разсипаха сегашните американски марионетки,дето ги командват от вън и разпродадоха цялата държава на безценица!Не защитават националния интерес,гледат си личното благосъстояние и каквото наредят от Вашингтон!За това сега имаме една обезлюдена северозападна България и два истребителя летящи!Ама тия дето ни ползват базата в Ново селоне подаряват нищо,за разлика от Русия едновреме!
71
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 128:За високата газ ние сме си виновни,през последните 20 години не спряхме да водим анти руска политика,каквото ни каже американския посланик това правим!Всъщност и Чърчил го е казал навремето за нас-"Българите са неблагодарен народ,щом скачат срещу освободителя си"!Това обяснява и сегашната ситуация!
70
5
 
2
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 9 години
Г-ДА БЪЛГАРИ ТОВА Е ЗАРАДИ САНКЦИИТЕ ВСИЧКО ПОСКЪПЯ ВЪВ РУСИЯ НО НАРОДА ПОДЪРЖА СВОЯТ ПРЕЗИДЕНТ.И ПРЕЗИДЕНТА Е ЗА ПРИМЕР.НАРОДА КАЗВА ПРОЖИЕМ.БУДЕМ ТЯНУТ РЕЗИНУ.ВЪВ БЪЛГАРИЯ СЕ КРАДЕ И СЕ МЪЛЧИ ГЛУПАВИТЕ ДРАСКАЧИ ГИ ПОДЪРЖАТ.ЗА *** НАРОД КРАДЛИВО ПРАВИТЕЛСТВО..*** ИЗЛЕЗОХА ПО УМНИ ОТ ВАС ЗАМИНАХА НА ЗАПАД ДЕЦАТА ИМ УЧАТ АНГЛИИСКИ ФРЕНСКИ НЕМСКИ.СЛЕД ДЕСЕТИНА ГОДИНИ ЩЕ ВЛЯЗАТ В БЪЛГАРИЯ ДА ВИ СПАСЯТ. ОТКОРУПЦИЯТА И ГЛАДА И ВИЕ *** ЩЕ ГИ ПОДЪРЖАТЕ.ЗАЩОТО СТЕ ВЪВ НАТО И ЕС.
69
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 128:Абе пич,ако не беше Русия надали и България щеше да я има,най-малко заради освобождението ни трябва да има благодарност към този народ!Да и Русия си е преследвала интересите,ама ни даваха газ и петрол без пари,купуваха ни продукцията,вървеше икономиката,подаряваха ни танкове и самолети!Имаше си истинска дружба,а сега от САЩ никаква файда,един танк не са ни дали!
68
0
 
4
 
! Отговори
danni преди 9 години
Не мога да разбера радостта от това намаление - колко готин бил Путин! А знаете ли, че заплатите са по 240 000 рубли което е 60 000 долара на година? При около 250 долара средна заплата в регионите??? Егати бюрокрацията!
67
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В "бедна" Русия за второ родено дете се дават 11 000 евро!А в просперираща и европейска България 300 лева!Да ни е честит Евросъюза и тоталното ограбване на държавата ни!
66
4
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 9 години
Най-важното не намалят братушките,а дори и ги увеличават с 30 процента,а именно парите за армията и въоръжението,запазват се и социалните придобивки в пълен размер,другото е пропаганда!
65
1
 
7
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Путин намалява заплати съкращава щатове. В България да се чули да има такова нещо. При нас се казва ,,ходи купи бюра че ще има съкращения".