Путин реже заплатите в администрацията си с 1/10

Приходите в бюджета за 2015 г. най-лоши от 15 години
27 фев 2015 15:38, Елка Василева
193
Путин реже заплатите в администрацията си с 1/10
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин е решил да намали заплатите на служителите в своята администрация с 10 процента, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Разходите на руските министерства и ведомства през 2015 г. трябва да бъдат свити с 10 процента, призова министърът на финансите Антон Силуанов, цитиран от Интерфакс.

Според заместник-министъра на финансите Татяна Нестеренко бюджетните разходи за текущата година ще бъдат свити с 1,07 трилиона рубли чрез неиндексиране на заплатите и намаляване на инвестициите.

Без решения за намаляване на разходите бюджетният дефицит ще достигне 4,7 процента от брутния вътрешен продукт, допълни тя. Според нея сега се очаква бюджетният дефицит на Русия през 2015 година да бъде 3,7 процента от БВП.

Приходите в коригирания бюджет ще се равняват на 13,5 трлн. рубли или на 17 процента от БВП, което е "най-лошият показател от 15 години", допълни тя.

През текущата година министерството на финансите може да похарчи 3,2 трлн. рубли от Резервния фонд, каза Нестеренко.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
15
 
18
 
! Отговори
Путиновски преди 9 години
Доходите , товарищи се намаляват , но това не е заради завземането на Крим и поради спада рублата. Западняците са виновни. Товарищи, ние продължаваме войната в Украйна и доходите ще спаднат още, пак западняците са виновни. Товарищи ние мислим да завземем Мариопул и други важни градове в Украйна, арантирам ви , че пак западняците са виновни за бъдещото сигурно орязване на заплатите. Товарищи, да живеет КПСС и КГБ.
3
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде, закривай!
2
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не го е решил Путин, предложението е от самата администрация. Също така депутатите от Думата решиха да намалят заплатите си с 10%. Това показва, че държавните служители са солидарни на народа си в кризата. При нас в България понеже криза няма и всичко си ни е ОК, чувам, че магистратите (които и без това взимат най-големите заплати) се канят да си ги вдигнат още.
1
6
 
19
 
! Отговори
читател преди 9 години
а в америка бият *** и децата взимат наркотици!!!