Напрежението срещу Путин в Русия скоро може да ескалира

„В страната се води състезание между хладилника и телевизора”, смята анализатор
Обновена: 1 мар 2015 22:29 | 1 мар 2015 22:12, Екип на Bulgaria On Air
621
Напрежението срещу Путин в Русия скоро може да ескалира
Снимка: Reuters

Руската интелигенция и руското общество може да се надигне срещу президента Владимир Путин и неговия режим напролет. Това прогнозира политологът Кирил Аврамов пред телевизия Bulgaria On Air.

Още по темата
Според него военните в Русия не са в състояние да организират държавен преврат. „Промените могат да дойдат единствено от надигащото се общество и осъзнаването на руската интелигенция до какво води режима на президента Путин”, каза Аврамов в предаването „Денят он ер“.

Политологът коментира и санкциите, наложени на Москва от ЕС и САЩ. Той беше категоричен, че те работят и засягат живота и на обикновените граждани. „В Русия се води състезание между хладилника и телевизора”, описа образно ситуацията Аврамов.

Според него руските граждани вече са уморени от начина, по който действа олигархията.

Политологът смята, че рейтингът на Путин е „фетиш“, на който се държи много. Той сравни убийството на опозиционера Борис Немцов и днешното траурно шествие като взаимен страх, присъщ за Русия в края на XIX век.

По-рано днес десетки хиляди излязоха по улиците на Москва, Санкт Петербург и други градове на Русия в памет на убития руски опозиционер.

Полицията в Москва публикува и първото описание на убиеца му – той е висок мъж, постриган късо и с нормално телосложение. Стрелецът е избягал със сребриста кола ВАЗ-21102 с осетински регистрационен номер, което накара наблюдателите да заговорят за осетинска връзка в убийството на политика.

Беше обявено и възнаграждение от 3 милиона рубли, или малко над 60 000 евро, за всяка ценна информация по случая.

Цялото интервю чуйте във видеото на Bulgaria On Air

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


621
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
американските цион са бясни че китаи и русия не им се подченяват а супер гавра си правят със сащ. китаи е открил база в Аржентина след няколко години ще се почуства удара по сащ $
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гладна кокошка просо сънувава
26
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напрежение сещу Путин няма да има.Ще има напрежение на *** при посещение на WC - то.Лягайте си спокойно.Ако не можете да спите има хапченза за успокоение.Путин ще чете новината във вестника за смърта на Сорос на сутрешния си чай.
25
16
 
6
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
И руските хора имат право да са човеци.Време е да задуха, вятъра на ПРОМЯНАТА.
24
3
 
16
 
! Отговори
l преди 9 години
в последните години Русия има положителен прираст на населението Това за какво ви говори а Де и в България да е така ама не е Хората имат управници който мислят за тях В Русия жените се пенсионират на 55 год Ще ми внушават глупости безсрамници
23
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На света му е нужна силна Русия, щото иначе янките са безконтролни. А на Русия и е нужен силен водач, сиреч Путин /щото Сталин не е жив, уви/.
22
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво Кирчо, браво мойто момче. Какъв патос, какъв плам! Много ми хареса сравнението с Шарли Хебдо. Това момче направо разгроми Путин и митвете за висок рейтинг на диктатора Е такива хора като теб са нужни на центровете за либерални демокрация и отворени общества. С прости думи обясни, че руснаците мразят Путин който съсипа Русия и докара народа си до дъното на мизерията. На всеки е ясно сега, че България избра правилния път с Америка и ЕС. Браво мойто момче.
21
3
 
26
 
! Отговори
жорката преди 9 години
Тази телевизия е на собствениците на сайта, в който се намирате в момента. Четете в Гугъл и не се оставяйте да ви заблуждават. И да ме изтриете, все тая. Блудкав водевил сте!
20
5
 
28
 
! Отговори
бг франсе преди 9 години
Гледам западните телевизий колко задълбочено отразяват случващото се в Русия...Колко много се тревожат западните демокраций ...облизват се хиените че падне ли Путин лапачка ще има на ресурсите руски ама яка лапачка ...за да могат хамериканските кифлета да се перчат с платинените си кредитни карти по Марбея и да се заливат с шампанско по 300евро бутилката...това е проблема разточителния начин на животна западняците ги доведе до изчерпане на ресурсите ..останаха в Русия трябва да се вземат..
19
3
 
20
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
За това ли мътят водата с убийството на Немцов?
18
2
 
40
 
! Отговори
:) преди 9 години
Путин изобщо не е цвете, но в момента е най-доброто за Русия. Ако дойде някоя мека китка, западняците ще се впият в Русия като пиявици, както стана с България, а руснаците ще умират от глад. А и какво говорим изобщо.. Путин има 80+ процента подкрепа. Питайте каква е подкрепата за Обама, Меркел или някой друг лидер. И това са данни от западни агенции, не от някоя пропутиниска медийка.
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С Жигули ли е избягал убиецът бре? МъхахахахааА тоя *** с ризката плаче наистина за разстрел.Нещастен сососоиден български ***.
16
2
 
27
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Русия трябва да се управлява с...твърда ръка.Всяка...седераска демокрация нашенски...тип,е вредна за тази държава и ще доведе до междуособици,раздробяване и разпад.Путин си е баш на мястото,в този исторически момент.Да не ги мислим,да мислим за нашенските многознайковци...демоклати,които така са ни...заклатили 25 години,че свят ни се зави и парите на държавата в тази въртележка,анихилират като в...черна дупка.А народ без пари е като жива...сила на открито.Но пък имаме най...усмихнатия президент.
15
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в автономия ЕУСКАДИ в град БИЛБАО е имало митинг срещу задържането от еспанската полиция на доброволците воюващи на страната на новорусия поклон пред баският народ за правилната позиция която заема и на доброволците от цяла еспания воюващи срещу фашисткият режим в украина подкрепян от ционсткият режим в сащ
14
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха ха ха ха ха напоследък все смешни статии чета, особено заглавията:)))Ще им се на някои като въпросния "политолог" и плащачите му, обаче не ще ги огрее. Срещу Путин можеше да избухне обществен бунт ако се беше провалил в Донбас, ако беше харизал на НАТО, Крим та да си сложат там флота. Но при сегашните обстоятелства, дори още сто такива като Немцов да застрелят, американците бунт против Путин няма да направят.
13
1
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
Я пак повтори. Фантазията ти дружее задминала и тази на Жул Верн.
12
1
 
5
 
! Отговори
дрсго преди 9 години
Ако са много умни или по не малко ще разберат кои стои зад фсичко
11
5
 
13
 
! Отговори
зловещо преди 9 години
Ха, каза един анонимник, че това не било кабеларка, а официална телевизия на Брюксел в България и чак определяла политиката на България!Че то *** и политика ли има още?А кенефистанците и в момента драскат небивалици!
10
4
 
30
 
! Отговори
SD преди 9 години
Гладна кокошка - просо сънува.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скоро! Където е текло - пак ще тече.