Напрежението срещу Путин в Русия скоро може да ескалира

„В страната се води състезание между хладилника и телевизора”, смята анализатор
Обновена: 1 мар 2015 22:29 | 1 мар 2015 22:12, Екип на Bulgaria On Air
621
Напрежението срещу Путин в Русия скоро може да ескалира
Снимка: Reuters

Руската интелигенция и руското общество може да се надигне срещу президента Владимир Путин и неговия режим напролет. Това прогнозира политологът Кирил Аврамов пред телевизия Bulgaria On Air.

Още по темата
Според него военните в Русия не са в състояние да организират държавен преврат. „Промените могат да дойдат единствено от надигащото се общество и осъзнаването на руската интелигенция до какво води режима на президента Путин”, каза Аврамов в предаването „Денят он ер“.

Политологът коментира и санкциите, наложени на Москва от ЕС и САЩ. Той беше категоричен, че те работят и засягат живота и на обикновените граждани. „В Русия се води състезание между хладилника и телевизора”, описа образно ситуацията Аврамов.

Според него руските граждани вече са уморени от начина, по който действа олигархията.

Политологът смята, че рейтингът на Путин е „фетиш“, на който се държи много. Той сравни убийството на опозиционера Борис Немцов и днешното траурно шествие като взаимен страх, присъщ за Русия в края на XIX век.

По-рано днес десетки хиляди излязоха по улиците на Москва, Санкт Петербург и други градове на Русия в памет на убития руски опозиционер.

Полицията в Москва публикува и първото описание на убиеца му – той е висок мъж, постриган късо и с нормално телосложение. Стрелецът е избягал със сребриста кола ВАЗ-21102 с осетински регистрационен номер, което накара наблюдателите да заговорят за осетинска връзка в убийството на политика.

Беше обявено и възнаграждение от 3 милиона рубли, или малко над 60 000 евро, за всяка ценна информация по случая.

Цялото интервю чуйте във видеото на Bulgaria On Air

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


621
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Маалии,ако руснаците се вдигнат....мали ако военните кажат стоп,путин го чакат много лоши неща.
267
6
 
23
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
До мечо грухЗначи все пак признаваш, че американците са в основата на бъркотията! Чудна работа, богати, щастливи, а все ги тегли към чуждото... Путин не е вечен, ще си отиде един ден! За не говите наследници изкушението ще е голямо да обърнат резбата и да се къпят в злато и сребро, служейки на лихварите... Но мисля, че и следващият лидер на Русия ще направи правилния избор да търси лидерство за Русия, а не да управлява второстепенна държава.
266
1
 
10
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
До ГошуЩо сте толкова напрегнати тогава!?? На следващите избори го сменяте и толкова.
265
10
 
23
 
! Отговори
Дани преди 9 години
През няколко месеца ходя в Русия, режим и напрежение не съм видял, танкове и гаубици по улиците, няма. Вечерен час също няма, опашки за бензин и купони за храна също няма. Хората си подкрепят Путин, и според медиите и според това което аз съм си говорил с тях. Убеден съм че въпросния пишман политолог не е стъпвал в Русия, а си дрънка наизуст глупости. Или може би говори за олигарсите, които имаме и тук? За една клика представляваща 0.0001% от хората. Кирил Аврамов, ти си платен ***!
264
6
 
17
 
! Отговори
ДО ЗАПАДНИЯ СВЯТ преди 9 години
ЕЙ, *** ЗА КАКВИ ОТКРИТИЯ ГОВОРИШ ПОСРЕДСТВЕНО СЪЩЕСТВО ТАКОВА. Я САМО ВИЖ КАК УНИВЕРСИТЕТИТЕ В РУСИЯ СА СЪЗДАДЕНИ ПРЕДИ ДА СЕ ПРЪКНЕ ЛЮБИМАТА ТИ КРАВЕФЕРМА.
263
2
 
10
 
! Отговори
старшията преди 9 години
Този Кирил Аврамов трябва да знае че всички записи с коментари от екрана се пазят.
262
9
 
25
 
! Отговори
Руснак преди 9 години
Пак лъжа! Няма никакво напрежение! Напрежение има само в във вашите седалищни мускули!
261
4
 
11
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
До ха-ха-ха-ха :)))Кое е казал, че ще е лесно на руснаците. Напротив, много ще им е трудно! Реално са във война! Тях не ги мисля, знам, държат на болка и има какво да ги сплоти. Любопитен съм как американците ще понесат болката(щото тя ще стигна до тях, макар и малко по-късно) и какво ще ги държи заедно.
260
15
 
5
 
! Отговори
стоян петров преди 9 години
Пътят е един и той е ясен. Провалът на Путин е видим, а кога точно ще го изритат е без значение. Както казват китайците, на дълъг път се тръгва с малки крачки.
259
3
 
10
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До РумбоЕстествено че Путин ще си отиде някой ден,никой не е вечен!Но не и преди да изведе Русия от трудностите,с тях демократ не би се справил!След като всичко премине,той ще стане излишен.Но не и преди това.Дето се вика,има си мисия и трябва да я изпълни.Агресията на САЩ само го бетонира на поста.
258
1
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
До Илф и ПетровКакто е казал отец Федор Руки короткие!
257
2
 
14
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
Едно време имаше един ням филм Царете на комедията. Там две двойки актьори си правеха гадости, като едните трошаха колата на съседите си, а пък съседите им трошаха къщата им. В края тези с колата нямаха вече какво да трошат и се въргаляха по земята в безсилна злоба, докато другите продължаваха да им събарят къщата монотонно. Днес краварите са в ролята на онези дето вече няма какво да напакостят и изпадат в истерия....
256
3
 
18
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Заглавия като горното четем от близо година!Първо Русия(и Путин в частност) щяха паднат за месец-два,после работата се отложи за три,половин година,вече и година!Бясна пропаганда,санкции,бутане на петрола-нищо не дава желания резултат!Имат още 1-2 коза в ръкава и това е!Ами после?То един Иран оцелява вече 35 години,та Русия ли!Едно нещо трябва да се разбере-Западът вече не представлява Света!Все по-малко страни се примиряват с диктата на САЩ и Русия катализира процеса на еманципация!
255
2
 
7
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
До БлядСъболезнования за шистовите ти инвестиции!
254
4
 
15
 
! Отговори
яя преди 9 години
ОСТАВЕТЕ ПУТИН И РУСИЯ НА МИРА ГЛЕДАЙТЕ ТУК СКЪПОТИЯ УЖАСНА ЧТО НЕ ПИШЕТЕ ЗА ДР ДЪРЖАВИ САМО РУСИЯ АСЕН АГОВ АЛКОХОЛИК КАКВО РАЗБИРА ЗА ПУТИН НЕКА ОТИДЕ В МОСКВА А НЕ САМО ТУК ХИТРИ ОТИВАЙТЕТАМ И КАЖЕТЕ В РУСИЯ НИКОГА НЕ ПИШАТ ИЛИ КАЗВАТ НЕЩА ЗА БГ АКО НЯМА РУСИЯ КАКВО ЩЕ ПРИКАЗВАТЕ ОМРЪЗНА
253
4
 
19
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
До Западният СвятБаща ми и майка ми живяха без вашите постижения! Пълноценно и щастливо. Заобиколени от синове, внуци и правнуци... Да не говоря за прадядо ми и прабаба ми, си по седем-осем деца и десетки внуци... След като вашите атлантически скъпоценности станаха народно достояние се стопихме с една трета и училищата опустяха...
252
2
 
11
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
Някога гледах професор Вучков за да преценя до къде стига простотията в медиите... Сега рядко пропускам Веско Дремджиев за да се посмея на чаша хубаво вино след вечеря!
251
15
 
4
 
! Отговори
Западният Свят преди 9 години
Ако не бяха нашите открития и постижения, щеше още да ходиш с каруцата на работа, товариш.
250
2
 
14
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
Единственото което ескалира е истерията в студиото на тази смешна талавизия. Веско Дремджиев вече трудно се задържа на стола си от възбуда. Законите на гравитацията не го ловят.
249
1
 
11
 
! Отговори
Посокол преди 9 години
По какво си приличат комунистите и демократите в българия? Ами по крайната омраза и желанието чужд идол да им го слага. И стига с тези гадателки, които се правят нае анализатори. Басо тъпите медии в тази държава.