Русия проверява три версии за убийството на Немцов

Те са политическа дестабилизация, ислямско-екстремистка и битова версия
Обновена: 1 мар 2015 19:38 | 1 мар 2015 19:26,
134
Русия проверява три версии за убийството на Немцов
Снимка: Reuters

Три са версиите, около които работи разследването на убийството на Борис Немцов. Те са - провокация с цел дестабилизация на политическата обстановка, ислямско-екстремистка версия, свързана с вътрешноукраинските събития, както и битова версия, свързана с търговската дейност на Немцов, съобщи БНР.

Още по темата
От следствения комитет на Руската федерация заявиха днес, че са разпитани очевидците на престъплението, преглеждат се записите от видеокамерите по целия маршрут, по който е бил следен Немцов.

Следствието е на мнение, че убийството е било внимателно планирано и неговите извършители са били осведомени за това откъде ще мине политикът.

Междувременно се появиха кадри от улична камера, на които се вижда убийството и как предполагаемият стрелец се качва в колата, с която е избягал.

Полицията в Москва публикува и първото описание на издирвания стрелец, но без фоторобот. Според тях нападателят е мъж, висок около 170-175 см, с нормално телосложение и късо подстригана тъмна коса. По време на убийството той е бил облечен със сини дънки и кафяв пуловер.

Според свиделските показания убиецът е избягал със сребриста кола ВАЗ-21102 с осетински регистрационен номер, който също е известен.

Беше обявено и възнаграждение от 3 милиона рубли, или малко над 60 000 евро, за всяка ценна информация по случая.

Докато разследването се опитва да разплете убийството десетки хиляди руснаци излязоха на шествия в различни градове на страната в памет на опозиционния лидер. Те носеха плакати с лика на Немцов, както и такива с надписи: „Героите не умират” и „Не ни е страх”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: убийствоНемцовверсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе ако бяха възложили на някоя от сянките на нашето перхидролен джудже да изъплни задачата то с радост щеше да иде ,защото българските слугинажи и *** са на разположение! само им дай заповед и няма да спят ,те са си зомбита !
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ami ...... Kreml proveryava.
32
1
 
9
 
! Отговори
кирчо чичков преди 9 години
Митингуващите са американски подстрекатели и извънбрачни деца на Сорос. Путин е свещен, той е Божество, бащата на всяка добродетел, той ще ги оправи тези всичките !!!!!!
31
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ТРИТЕ ВОДЯТ КЪМ ПУТИН ! ПРОСТО ТОВА Е НЕГОВИЯТ ПОЧЕРК !
30
3
 
6
 
! Отговори
ОСВЕДОМЕН преди 9 години
ДОСТА ТЪПО Е НЯКОЙ ДА СИ МИСЛИ,ЧЕ ЗАД ТОВА ДЕЯНИЕ СТОИ ЗАПАДА...ВСЕ ПАК НЕМЦОВ БЕШЕ ЗАМ.НА ЕЛЦИН,КОЙТО ЗАПАДА САМ СИ ИЗБРА...НЕ Е РАБОТА И НА ВЛАСТТА...АНАЛИЗИТЕ ПОКАЗВАТ,ЧЕ СЛЕДАТА ВОДИ КЪМ БЛ.-ИЗТОК И ОАЕ-ОБЕДИНЕНИ АРАБСКИ ЕМИРСТВА...ГОТОВИ НА ВСИЧКО ДА ДЕСТАБИЛИЗИРАТ РУСИЯ,А ЧРЕЗ НЕЯ НЕМИНУЕМО И СМЪРТНИЯ СИ ВРАГ-ИРАН..
29
1
 
9
 
! Отговори
Коня ми преди 9 години
Казаха, че мацето го е прикоткало да ходят да се разхождат по моста. Той там с години не бил стъпвал. Има значи и к.рвенска следа, още от Троя е така.
28
1
 
5
 
! Отговори
Чичо преди 9 години
Е и какво? Човекът си отишъл защото е бъркал по места където не му е било работа. Бля Путин, бля. Запада е насъскван срещу Русия и какво, да не би да почнат да набират войници в Германия? Там служба няма, само в Русия си има редовна армия. Нищо няма да се промени и зад Путин стоят други, които са готови да продължат войната, това е положението. Мийте си зъбите и си лягайте!
27
1
 
5
 
! Отговори
до 23 преди 9 години
Извинете, каква дрога сте си забъркали?.
26
8
 
4
 
! Отговори
Пу Тин преди 9 години
Аз съм смешен с мойте 86% одобрение, бай Тошо взимаше 99% без да се напряга. Ама ние диктаторчетата се учим докато сме живи - забраних чуждите медии в Русия, май е време да резна интернета.
25
3
 
7
 
! Отговори
Прозаично преди 9 години
Адам Смит ,опорната точка на капитализмът дълго е мислил , за да съчини измислицата за невидимата ръка , пазарната икономика и други подобни безумия.Мислил , мислил и накрая стигнал до извода: В действителност Бог е на страната на най-големите банкови сметки.Но е спрял където нетрябва и не е добавил , че всеки които се докосне до големите/ а при нас и до всякакви други капитали/ пари се изживява като Бог.Война за газта , властта , големите пари, плячката , а в случая и за разврата като следствие от тях, в това е прозаичната истина.
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ревност, Макаров, Жигула таралясник..... Селска чест, древна история, излишен шум!
23
1
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
До АнонименАми, не я коментирай!
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А къде беше Сертов?
21
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отвратен съм от това което се случи в Русия. Не съм допускал, че на този човек ще посегнат. Още по-чудовищното е, че както се говори над 80% от руското общество се радва на това убийство. Ако това наистина е така не ми се коментира за тази нация.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Членска карта 7От друга страна убийството е извършено доста аматьорски. Убиецът е знаел маршрута по който се прибира всеки ден от ресторанта с приятелката си, знаел е навиците му и го е застрелял от упор на тротора и избягал с ладата. Но професионалните убийци никога не избират такива оживени места.
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А стига бе! То за ,,първият демократичен ,,президент на България,нямаше толкова много сълзи и заклинания . Излиза, че всеки който не е в Парламента-хеле в Русия- е ,,опозиционер,,И ако беше толкова велик ,защо не са го избрали за депутат?Нали е направил ,,много добри неща ,,за народа си. Защо тогава , народа му бил шута и не го подкрепил ?Или всичката истерия е заради това че е от ,,богоизбраният народ. Просто това беше ,техният Иван Костов !
18
2
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
до 20Битов скандал не може да задвижи такава организация... Или ако е така, то си е направо чист късмет за изпълнителите. Късметът не е изключен, но е много малко вероятен.
17
5
 
23
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
Това, че на никой не му пука за Немцов се оказа изненада и за самия него. Едва ли е предполагал каква роля му е отредена... Озова се в положението на сарафовския атентатор.И тази истерия ще ви мине, както забравихте за боинга... Ще предъвквате темата неделя две, ще свършат целевите средства и ще зачакате нов краварски сценарий. И така докато не ви бъдат извадени отровните зъби, тоест не ви прогоним от печатницата за долари.
16
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Русия проверява три версии за убийството на Немцов".............- прAвAкация срещу товарищ путин- ЦРУ прAвAкация срещу товарищ путин- еврейская прAвAкация срещу товарищ путинабе на кой му пука за Немцов ето прAвAкация срещу товарищ путин !!!
15
16
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
А четвъртата версия - Кремъл, защо не се проверява...