Украйна изгуби следите на жената с Немцов в момента на убийството

Руските власти държали 23-годишната манекенка в апартамент с охрана
1 мар 2015 14:00,
221
Украйна изгуби следите на жената с Немцов в момента на убийството
Снимка: БТА

Украинските дипломати изгубиха следата на своята съгражданка Анна Дурицкая, придружавала руския опозиционер Борис Немцов в момента на убийството му през нощта срещу събота в Москва, пише електронният в. "Лента".

Още по темата
Консулът на Украйна в Москва Генадий Брескаленко заяви пред радио "Свобода", че не знае къде се намира в момента спътничката на Немцов. Дипломатът разказа, че е отишъл в Следствения комитет на Русия, водещ делото за убийството, за да разговаря с 23-годишната манекенка, но не е успял да се срещне с нея.

"Доколкото Дурицкая има статут на свидетел, няма пречка тя да си замине обратно в Украйна", добави той. Депутатът от Върховната рада Остап Семерак, член на украинската партия "Народен фронт", потвърди пред радио "Свобода", че засега липсват данни за местонахождението на Дурицкая. Според него роднините на момичето казват, че Анна редовно им се обажда, но и самата тя не знае къде се намира.

"Тя казва, че са я закарали в някакъв апартамент. Там има охрана. Не й дават да напусне това помещение", съобщили роднините й. Семерак "уточни, че контролът по въпроса за местонахождението на Дурицкая е възложен на консула на Украйна в Москва", пише "Лента", цитирана от БТА.

Засега няма коментар по този повод от Следствения комитет на Руската федерация. Знае се, че девойката е била разпитана, а сутринта в събота, на 28 февруари, е напуснала сградата на комитета, дoбавя онлайн изданието. Руските правоохранителни органи държат Дурицкая под охрана "в апартамента на един от привържениците на Немцов" и "не я пускат никъде", заяви пред Интерфакс адвокатът на свидетелката Вадим Прохоров.

Според него украинката вече е дала "всички необходими показания" и двамата с юриста са участвали в следствени действия, затова "още вчера" Анна е написала "официална молба до украинския консул, за да й помогнат възможно най-бързо да се върне в родината си, в Киев".

Междувременно записи от камери за видеонаблюдения показаха последните минути на Немцов преди смъртта:

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЯ НЕМЦОВ Е БИЛ ГОЛЯМ *** И НАПЪЛНО СИ Е ЗАСЛУЖАВАЛ ДА БЪДЕ УБИТ!!!ДВИЖИЛ СЕ Е БЕЗ ОХРАНА А СЕ Е ОПЪЛЧВАЛ ПУБЛИЧНО НА ПУТИН И ПАРТИЯТА МУ!!!НАПЪЛНО ЛУД Е БИЛ И СЕ Е МИСЛЕЛ ЗА БЕЗСМЪРТЕН ПОЛУЧИЛ СИ ГО Е!!!
119
2
 
11
 
! Отговори
Виталий Зайцев преди 9 години
РЯ ЗАПАДНЯЦИ НЕ РАЗБИРАТ.Ч Е АКО МАХНЕШ ПУТИН...ИДВА НЕЩО МНОГО-ПОЛО ОТ ПУТИН..РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ПУТИН ДОРИ Е СТРАХЛИВ И СЛАБ...В СРАВНЕНИЕ С ТОВА КОЕТО ЩЕ ДОИДЕ СЛЕД НЕГО.
118
3
 
7
 
! Отговори
До 148 преди 9 години
Я ,човече ,ние нещо сме пропуснали.До сега си мислехме ,че убийството на Кенеди се води като неразкрито пък ти се оказва ,че знаеш кой го е извършия.Я кажи и на нас да знаем бе
117
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре де, като свалите Шаломов, кой ще сложите? Ходорковски или Коломойски( има и руски освен украински и израелски паспорти)???
116
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И докато вие лаете тук ,американска фирма стана собственик на присатанището в Одеса с благословита на Потрошенко,а преди това газопреносната мрежа също стана притежание пак на американска фирма.Така ,че драги *** ,локумите за демокрация си ги разтягайте другаде
115
3
 
17
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
Немцов си го получи така както си го заслужаваше!!!!
114
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯти си ми любимият *** ))) пиши още...
113
2
 
13
 
! Отговори
До 144 преди 9 години
Човече ,лекувай се докато е време.Ходил съм в Америка и знам много добре кое как е.А когато един Президент на САЩ е спонсориран и избран от оръжейното лоби и действа в техен интерес следват военни конфликти в цял свят .Едната госина подпомагат някакви *** и ги обявяват за борци за демокрация.На следващата година ги бомбардират защото са станали вече терористи.Да ти дам ли набързо двайсетина примера или ще се сетиш и сами
112
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко квичите, соросиии!
111
5
 
6
 
! Отговори
106 до 110 преди 9 години
"В Америка за президент се редуват хора на производителите на ... И действат само и единствено за техните интереси."Може и така да е, обаче забележи: тези хора са станали силни и богати под зоркия поглед на закона и правилата, създадени от НАРОДА! Т.е. те са легитимни - няма ДС/КГБ мафиоти да те управляват с парите и властта, отнети от бащината ти къща! Знаеш ли какви са присъдите в САЩ за "открадната кокошка", а? Отговор: Еднакви - от селяка, до царя!
110
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази украинка която толкова много обичала този старичък евреин много се е разбързала да си ходи .Поне да беше изчакала погребението му.
109
3
 
4
 
! Отговори
до 133 преди 9 години
На болен народ кво да измерваш.
108
5
 
19
 
! Отговори
до некой си преди 9 години
КОГАТО ВЛАСТТА УБИВА ПОЛИТИЦИ КАТО НЕМЦОВ ТОВА ОЗНАЧАВА ,ЧЕ НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ--Значи в Америка има пълна диктатура, защото там редовно отстрелват президенти, сенатори, конгресмени, жерналисти и множество знайни и незнайни деятели!
107
5
 
5
 
! Отговори
ВЛАД ЦЕПЕЩ КРАТУНИ преди 9 години
ВРЕМЕ Е ЗА РУСКИ ВОЙСКИ ВЪВ ВАРНА И БУРГАЗ.ЩЕ ВЗЕМЕМ ВЛАСТТА И ЩЕ ВИ ОПРАВИМ ВСИЧКИТЕ ВАС ЗАПАДНЯЦИ..ТУКА НА МЕСТО.
106
5
 
20
 
! Отговори
до гурбетчия преди 9 години
КОГАТО ВЛАСТТА УБИВА ПОЛИТИЦИ КАТО НЕМЦОВ ТОВА ОЗНАЧАВА--Коя власт? Властите във Фашингтон ли? Да, прав си!
105
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никакво освобождаване! Да и счупят ребрата от бой, да се разбере откъде идва тая работа и тогава...
104
17
 
9
 
! Отговори
Миша преди 9 години
Без гражданска война в Русия няма как да бъде свален Путин, защото изборите винаги ще бъдат фалшифицирани в полза на Путин и партията му!
103
4
 
23
 
! Отговори
факт преди 9 години
Американски агенции също измерваха рейтинга на Путин в Русия, но за техен ужас се оказа, че той наистина е 87 %. На Обонго вече не му го мерят, защото нямало какво да мерят!
102
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Собаките убиха и Немцов, хм.
101
15
 
6
 
! Отговори
Йорик преди 9 години
Всички опоненти на Путин са или в затвора или мъртви!!!!Но Путин и партията му са невинни!!!! :D