Украйна изгуби следите на жената с Немцов в момента на убийството

Руските власти държали 23-годишната манекенка в апартамент с охрана
1 мар 2015 14:00,
221
Украйна изгуби следите на жената с Немцов в момента на убийството
Снимка: БТА

Украинските дипломати изгубиха следата на своята съгражданка Анна Дурицкая, придружавала руския опозиционер Борис Немцов в момента на убийството му през нощта срещу събота в Москва, пише електронният в. "Лента".

Още по темата
Консулът на Украйна в Москва Генадий Брескаленко заяви пред радио "Свобода", че не знае къде се намира в момента спътничката на Немцов. Дипломатът разказа, че е отишъл в Следствения комитет на Русия, водещ делото за убийството, за да разговаря с 23-годишната манекенка, но не е успял да се срещне с нея.

"Доколкото Дурицкая има статут на свидетел, няма пречка тя да си замине обратно в Украйна", добави той. Депутатът от Върховната рада Остап Семерак, член на украинската партия "Народен фронт", потвърди пред радио "Свобода", че засега липсват данни за местонахождението на Дурицкая. Според него роднините на момичето казват, че Анна редовно им се обажда, но и самата тя не знае къде се намира.

"Тя казва, че са я закарали в някакъв апартамент. Там има охрана. Не й дават да напусне това помещение", съобщили роднините й. Семерак "уточни, че контролът по въпроса за местонахождението на Дурицкая е възложен на консула на Украйна в Москва", пише "Лента", цитирана от БТА.

Засега няма коментар по този повод от Следствения комитет на Руската федерация. Знае се, че девойката е била разпитана, а сутринта в събота, на 28 февруари, е напуснала сградата на комитета, дoбавя онлайн изданието. Руските правоохранителни органи държат Дурицкая под охрана "в апартамента на един от привържениците на Немцов" и "не я пускат никъде", заяви пред Интерфакс адвокатът на свидетелката Вадим Прохоров.

Според него украинката вече е дала "всички необходими показания" и двамата с юриста са участвали в следствени действия, затова "още вчера" Анна е написала "официална молба до украинския консул, за да й помогнат възможно най-бързо да се върне в родината си, в Киев".

Междувременно записи от камери за видеонаблюдения показаха последните минути на Немцов преди смъртта:

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Принц Уилям посети пострадал от трус и цунами район в Япония....Прочети още на: dnes.bg/world/2015/03/01/princ-uiliam-poseti-postradal-ot-trus-i-cunami-raion-v-iaponiia.256072:)
99
5
 
14
 
! Отговори
факт преди 9 години
Каква демокрация има в Америка след като там всеки ден разстрелват по няколко души? И на никой не му пука!
98
10
 
7
 
! Отговори
перхидролено човече преди 9 години
"Тоз който падне в бой за свобода никога не умира"-Сега *** ще умира всеки ден от страх..........Немцов и мъртъв ще свали диктатора от власт.
97
12
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Едуард Сноудън избяга от един престъпник та се натресе на друг!!!За Едуард Сноудън ако иска да остане в Русия където е най-защитен има само вариант да защитава касапина Путин иначе е свършен вече....
96
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От кого я пазят? От Сидеров ли?
95
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бившият служител на американските спецслужби Едуард Сноудън написа на страницата си в мрежата:Те започнаха да отстраняват онези, които храниха множество години. На тях не са им нужни онези, които не можаха да изпълнят техните планов, както и онези, които знаят техните тайни. Държавният департамент на САЩ няма да се спре само с Немцов, те ще продължат нататък".
94
0
 
1
 
! Отговори
motto perpetuo преди 9 години
*** ни пишат, политиката си върви....
93
4
 
7
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Може да се пените колкото си искате но Русия е президентска република на Путин! Неговия мандат си го гласува не 4 а 6 години и ще управлява до средата на 2018-та а дотогава бая народ ще измре противници нагли!
92
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Василев Америка плаща ли на протестърите в България ? Повод 20-ата годишнина от демократичните промени през 1989г. посланик Макълдауни съобщи с какви пари администрацията на САЩ е подпомагала демокрацията . Та тя съобщи сумата 750 000 000 долара. Тук не влиза фондацията на Сорос, норвежките, холандските помощи и т.н. Всяка година Америка за България дава по 10 милиона долара.
91
0
 
0
 
! Отговори
до 94 преди 9 години
Обаче Украинския народ иска.
90
1
 
3
 
! Отговори
Еди въпрос преди 9 години
До ВасилевТи адекватен ли си?
89
8
 
3
 
! Отговори
91 до 108 преди 9 години
"Всеки път, когато народът в Америка се опитва дори да претестира, го разгонват с полиция и разстрелват."Глупости, протестират една шепа неудачници, и не ги пипат докато не посегнат на полицай или имущество.
88
1
 
1
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
Путин е напълно прав да не желае да се въведе контрол на изборните резултати като СОРА!Това са приоми на САЩ и ЕС искащи да го дискредитират!! Никакъв контрол не трябва да има !!!!
87
1
 
6
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Естествено че ще я пазят!Трябва да са напълно луди да я изтърват!Едва ли ку.вата е съучастник,но е видяла много!То и ако бяха отворили "черните кутии" на Боинга в Русия,под международен контрол много интересни неща щяхме да научим!Но в знак на добра воля и съгласно законите ги предадоха на холандските власти непокътнати.
86
4
 
4
 
! Отговори
91 до 94 преди 9 години
"Руският народ мога да те уверя на 100%, че не иска да живее като свободна и демократична България."Това казвам: няма как да ме увериш, след като в цялата история на Русия не е имало ЕДИН ден демокрация - те не са имали един ден легитимна власт!
85
3
 
3
 
! Отговори
НЦИОМ преди 9 години
Той и наш Борисов имаше одобрение 89%-та!!!Не са обявили 99%-та одобрение за Борисов само, защото щеше да изглежда прекалено фалшиво :D
84
1
 
7
 
! Отговори
До 106 преди 9 години
Без майтап.Смини си дилъра ва дрогата бе ***.В америка управлявал народа.В Америка за президент се редуват хора на производителите на оръжие и на петролния бизнес.И действат само и единствено за техните интереси.Иначе според изследване направено и публикувано в Америка Путин има по-голямо одобрение от Обонгото
83
1
 
10
 
! Отговори
ха ха ха преди 9 години
в Америка управлява народът, и то с желязна ръка, между другото.--По-голяма дивотия отдавна не бях чел! Всеки път, когато народът в Америка се опитва дори да претестира, го разгонват с полиция и разстрелват.
82
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Всички които са против добрия Путин са против Русия!!!!Путин е Русия а Русия е Путин!За родино за Путино ! За родино за Путино!!!
81
9
 
3
 
! Отговори
91 до 97 преди 9 години
"Путин има одобрение на 87 % от народа"Е и? Ким Чен Ун има 99,99% одобрение.А Обонго е само един служител, в Америка управлява народът, и то с желязна ръка, между другото.