Украйна изгуби следите на жената с Немцов в момента на убийството

Руските власти държали 23-годишната манекенка в апартамент с охрана
1 мар 2015 14:00,
221
Украйна изгуби следите на жената с Немцов в момента на убийството
Снимка: БТА

Украинските дипломати изгубиха следата на своята съгражданка Анна Дурицкая, придружавала руския опозиционер Борис Немцов в момента на убийството му през нощта срещу събота в Москва, пише електронният в. "Лента".

Още по темата
Консулът на Украйна в Москва Генадий Брескаленко заяви пред радио "Свобода", че не знае къде се намира в момента спътничката на Немцов. Дипломатът разказа, че е отишъл в Следствения комитет на Русия, водещ делото за убийството, за да разговаря с 23-годишната манекенка, но не е успял да се срещне с нея.

"Доколкото Дурицкая има статут на свидетел, няма пречка тя да си замине обратно в Украйна", добави той. Депутатът от Върховната рада Остап Семерак, член на украинската партия "Народен фронт", потвърди пред радио "Свобода", че засега липсват данни за местонахождението на Дурицкая. Според него роднините на момичето казват, че Анна редовно им се обажда, но и самата тя не знае къде се намира.

"Тя казва, че са я закарали в някакъв апартамент. Там има охрана. Не й дават да напусне това помещение", съобщили роднините й. Семерак "уточни, че контролът по въпроса за местонахождението на Дурицкая е възложен на консула на Украйна в Москва", пише "Лента", цитирана от БТА.

Засега няма коментар по този повод от Следствения комитет на Руската федерация. Знае се, че девойката е била разпитана, а сутринта в събота, на 28 февруари, е напуснала сградата на комитета, дoбавя онлайн изданието. Руските правоохранителни органи държат Дурицкая под охрана "в апартамента на един от привържениците на Немцов" и "не я пускат никъде", заяви пред Интерфакс адвокатът на свидетелката Вадим Прохоров.

Според него украинката вече е дала "всички необходими показания" и двамата с юриста са участвали в следствени действия, затова "още вчера" Анна е написала "официална молба до украинския консул, за да й помогнат възможно най-бързо да се върне в родината си, в Киев".

Междувременно записи от камери за видеонаблюдения показаха последните минути на Немцов преди смъртта:

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BG manikenki da se pasat koi im plaschta i s kogo Perspivat e Ama gigantischste plaschtat manikenkite stuardesite med Sestri sa dobro sabavlenie sa mutrite kalkandjieva Maja ilieva Raliza Baleva i dr
79
0
 
7
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
Путин им нашока канчетата на тия от Украйна и сега ревът та се плаче!!!
78
0
 
13
 
! Отговори
хей Обонго! преди 9 години
Немцов беше един от хората, който разрушиха и ограбиха СССР. Той е позор за Русия. Превърна се в най-обикновено американско ***.
77
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цялото това убийство май ще излезе заради женска история. Язък само се подпикаваха и се пенеха писачите на фондациите и отворените общества.
76
6
 
1
 
! Отговори
Руски трол преди 9 години
Всички противници на режима са корумпирани???Какво да кажем да кремълските приятели на Джуджето,от обикновени хора ставали собственици на всичко построено от руския народ.Заводи,фабрики,нефтени рафинерии,газови инсталации,....А за Путин в руските и български сайтове песни се пеят,за най-богатия политик.От заплатата на милиционер.Един казваше-Мафиотска държава.Дали е така???
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво е общото между Немцов,Навални и джихадистите от ИДИЛ.Всички те по едно и също време бяха представяни от висши американски дипломати и медиите в САЩ като "революционери","борци за демокрация","опозиционери".
74
1
 
0
 
! Отговори
Иво Димов преди 9 години
До АнонименИ ти да си и ти ще ***.
73
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като премиер и марионетка на САЩ Борис Немцов вкара Русия в блатото на мизерията. Русия беше стигнала дъното, всичко беше готово за мултинационалните компании да влизат и да грабят с пълни шепи от богатствата. Нооо, появи се правилната личност на правилното място. При управлението на Путин за едно десетилетие само Русия от нулата стана петата световна икономика и безспорен военен хегемон.
72
1
 
10
 
! Отговори
до 91 преди 9 години
Друг въпрос е също какви са правилата на Русия - там има диктатура и няма как да знаеш какво иска руският народ, нали?-Путин има одобрение на 87 % от народа! За каква диктатура говориш? Обонго американците не го одобряват, но той е пуделът на американската олигархия и управлява - там има диктатура на олигархията над народа!
71
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Нема да закачате Путин!!!!Той баща и майка на народа!!!Ще си прережа вените ако падне от власт!!!!
70
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе не е проблема в това ,че тоя 55 годишен разгонен нерез е боцкал някаква 22 г манекенка.Проблема е ,че се е оставил тази девойка да го заведе на улицата дето да го гръмнат като глиган .А иначе за 98 % от руснаците Немцов не е никакъв герой, а виновник за срима на Русия при пияния Елцин ,където Немцов си разиграваше коня и продаде всичко без пари на западняците и американците.И честно казано се радват ,че са го очистили
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 44 до 54Руският народ мога да те уверя на 100%, че не иска да живее като свободна и демократична България.
68
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички тук добре знаем, че Путин ръководи войната в Украйна!!!За да няма война в Украйна, ще е само възможно когато Путин е или в гроба или извън властта в Русия!
67
9
 
2
 
! Отговори
44 до 54 преди 9 години
"Русия иска само да бъде оставена да си живее по нейните правила"ОК, обаче светът днес е така взаимообвързан, че твоите смрадливи правила осмърдяват и къщата на съседа. Талибаните и Садам също искаха "само" да си живеят по правилата им, но нападаха различните около тях и наводниха света с тероризъм и дрога, оскъпиха петрола...Друг въпрос е също какви са правилата на Русия - там има диктатура и няма как да знаеш какво иска руският народ, нали?
66
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Следствието е ясно.Ленин пращаше в първите конц-лагери другомислещите,Сталин прати десетки милиони в ГУЛАГ,следващите ,,по-хуманни'' изпращаха инакомислещите в психиатрични клиники и в затворите,последния нищо ново не научи,нищо ново не измисли.Следствието приключи под стените на Кремъл,чувството на безнаказаност е най-висшето чувство в Путинова Русия.
65
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Немцов беше един от най-корумпираните политици през 90-те години от кликата на Елцин и Березовски.Човека предаде страната си за жълти центове.След това стана опозиционер финансиран от САЩ,тоест "борец за демокрация"(също както джихадистите от ИДИЛ бяха представяни като "революционери" от САЩ в медиите през 2013).
64
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
щом напишеш нещо против любимия им Путин и веднага дежурните скачат да слагат минуси.минусите няма да ви помогнат драги ... нито пък куршумите ще ви помогнат.Русия загуби ВЕК ... такова изоставане с куршуми не се наваксва
63
6
 
2
 
! Отговори
КЪМ 79 преди 9 години
До АнонименА ВАШЕТО ПЕРХИДРОЛЕНО ДЖЕДЖЕ КОЛКО САМО ЗАКОННИ СЪПРУГИ Е ИМАЛ И КАТО ПРИБАВИШ И НЕЗАКОННИТЕ ,ТЕЗИ ДЕТО ГИ ВОДИ НА ВОАЯЖИ ЗА СМЕТКА НА БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ ?
62
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Но и в Русия колелото се върти.
61
9
 
2
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Не си правете илюзии, че в Русия е възможна демокрация. Цялата тази огромна империя се държи най-вече със силата на оръжието. Това е Византия на 21 век с император г-н Путин. Още повече тя сега е във необявена война със запада и Украйна. Всички хипотези за убийството са равновероятни. Но цяло чудо е, че руснаците още не са в Киев.