В памет на Немцов: Десетки хиляди шестваха в Русия

Според организаторите в Москва са излезли над 70 000 души, според полицията - 21 000
Обновена: 2 мар 2015 06:53 | 1 мар 2015 16:36,
474

Снимка: Ройтерс

Десетки хиляди руснаци се включиха в шествия в различни градове в памет на убития опозиционен лидер Борис Немцов. Според организаторите по улиците на Москва са излезли над 70 хиляди души, предаде АФП от руската столица, цитирана от „Фокус”.

Според полицията пък към траурното шествие са се присъединили около 21 хиляди души.

Още по темата

Масови прояви в памет на Немцов се проведоха и в Санкт Петербург, Вологда и др.

Хората, които участваха в шествието в Москва, носеха знамена, портрети на убития политик и цветя. Начело на колоната имаше огромен транспарант с надпис „Героите не умират, тези куршуми са във всеки от нас“.

В шествието се забелязаха депутатите Дмитрий Гудков, Геннадий Гудков и Михаил Касянов.

Траурната процесия завърши без инциденти до Големия Москворецки мост. Там хората положиха цветя в памет на убития опозиционер.

Междувременно руската полиция обяви награда от 3 милиона рубли (43 677 евро, б. р.) за ценна информация във връзка с убийството на, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Федералното следствие, натоварено с делото, заяви по-рано, че гарантира анонимността на всеки, който се обади, напомня агенцията.

Украинското външно министерство изпрати до руските власти нота с искане да осигурят на Анна Дурицкая - свидетелка на  убийството и украинска гражданка - възможност да замине за Украйна. Това съобщи пред радио "Ехото на Москва" консулът на  Украйна в Москва Генадий Брескаленко.

Днес федералният Следствен комитет заяви, че ще извърши допълнителни следствени действия със спътничката на Немцов.

По данни от руски медии, украинката е отказала да бъде включена в руската програма за защита на свидетелите и иска да се върне в родината си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
1
 
0
 
! Отговори
емо преди 9 години
50 хиляди предатели като нашите демократи -позор
264
1
 
0
 
! Отговори
Ветеран преди 9 години
veteranstoday/2015/02/28/who-killed-boris-nemtsov/"VETERANS TODAY"- Military Foreign Affairs JournalWho Killed Boris Nemtsov?Caught: The CIA at it againveteranstoday/2015/02/28/who-killed-boris-nemtsov/Summary: In all likelihood, the February 27 assassination of Russian opposition leader Boris Nemtsov is part of the CIAs campaign of discrediting Russian President Vladimir Putin and destablizing the nuclearly-armed Russian Federation.
263
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия е 160 милиона, Москва е 16 милиона, протестиращи и митингуващи около 50 000 човека. Разпределете тази цифра към населението и ще видите, че на протестите в БГ когато се събираха по стотина човека напрактика са били повече от тези в Москва. Путин обаче пак е качил рейтинг и от 76% подкрепа вчера е имал 82%. Не съм русофил или русофоб, все ми е тая но демокрацията е точно това мнозинството управлява. Руснаците си искат Путин и никой няма право да им се меси. Даже и САЩ ... за да не ядат ...
262
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боико Борисов подаде оставка за 2 капки кръв на орлов мост със законното си правителство.И каза аз не съм правил асвалт дасе лее кръв и достоино подаде оставка.А вие мръсни комонета ето какво правите избиватесе едни на други,зада може мръсната ви завист и корупция да властва.Вие несте хора товае доказано със стотици години.Ако проговорите за гн Боико Борисов лоси неста стеви е.а ...... извратена.Боико таче и милее и за вас мръсни *** и за всички Българи и хора по света.
261
1
 
6
 
! Отговори
ясно преди 9 години
протестите почват. Сега ще пишат, малко са, платени са,контра протести.
260
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВетеранАхахахахах руски сайт.... Преди малко оставих едно кафяво в тоалетната. Ако потърся нещо приличащо на текст 100 на 100 ще е по-достоверно и смислено.
259
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До сър Пичукте само дето не знаят явно, че със 100 рубли и парче пица не могат да си купят.
258
4
 
3
 
! Отговори
Ветеран преди 9 години
Много интересно! "VETERANS TODAY"- Military Foreign Affairs JournalWho Killed Boris Nemtsov?Caught: The CIA at it againkp.ru/daily/26348.7/3230618/Summary: In all likelihood, the February 27 assassination of Russian opposition leader Boris Nemtsov is part of the CIAs campaign of discrediting Russian President Vladimir Putin and destablizing the nuclearly-armed Russian Federation.
257
12
 
1
 
! Отговори
$$$$ преди 9 години
70 000x100$ на човек е 7млн.$. бълха ги ухапала краварите, щом трябва да дразнят Путин.И като се има в предвид, че не всички са платени, а има и заблудени, а и числото навярно е силно завишено, значи всичко е ОК.
256
8
 
15
 
! Отговори
Бултрас преди 9 години
Кой има полза от убийството му след като популярността му намалява.Сега ще го канонизират западните сили и ще увеличат недоволството на руснаците като го припишат на руските тайни служби.Преди години излезе наяве намеренията на ЦРУ и ФБР за отравянето на 40 хиляден американски град като предтекс за нападение над Куба.ЦРУ построи Бора-Бора като убежище на муджахидините във войната им със Съветският съюз.Бутнаха близнаците за да превземат Ирак.Бомбадировките над Либия и терора в региона създаде ИД
255
11
 
12
 
! Отговори
ААА+ преди 9 години
Дори и да са 70 000 ....това е изключително малко за такъв огромен град като Москва.Самата Москва,с приходящите работници на сезонна работа достига почти 21 милиона човека.......Така че,явно Немцов не е политик от голям калибър,за да смятаме че е унищожен от властите в Кремъл,Явно просто е употребен и унищожен от неговите покровители-класическа схема-нищо ново.
254
1
 
1
 
! Отговори
бг преди 9 години
Нуу даввааайй,идьоомм пешшкооомм.
253
14
 
5
 
! Отговори
абе преди 9 години
Ако са го убили ЦРУ, както тъпите *** мислят, значи ЦРУ е голяма работа щом може в центъра на Москва за 300 метра от Кремлин да организира атентата....ако е така що не са гръмнали направо жужи, ами се хабят с почти неизвестният Немцов ?!?!1
252
1
 
1
 
! Отговори
До351 преди 9 години
Като всички останали , разбира се и ти имаш право на мнение......
251
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КГБ кликата убива всеки който и пречи.
250
6
 
10
 
! Отговори
Илко преди 9 години
Нали майдан , щеше да има? С 15 хилки люде не става! Що не пишете, че имаше плакати с "Пропагандата убива" с лика на Немцов!
249
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Със Путин бъдеще имат шепата негови олигарси които ще стават все по богати,но Русия няма никакво бъдеще.
248
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СПРАВЕДЛИВ 340каква преднина бе балък,там има коалиции,проруската винаги взима най много проценти,но никой не иска да се коалира с нея.Там нема Бела Златака със златно пръстче,всичкиестонски партии са патриотични,а не гледат на Изток!
247
7
 
6
 
! Отговори
xff преди 9 години
До СПРАВЕДЛИВВ Естония още не сас ършили изборите тъпакооо. Няма да спечелят рашките - на второ място са в екзит пола.
246
6
 
8
 
! Отговори
Дълес преди 9 години
До Анонимен--319; Рейтингите на всички диктатори --*** са високи ,по време на управлението им. Повреме на митингите на които говори Хитлер,екзалтирани жени са викали;ИСКАМЕ ДЕТЕ ОТ ФЮРЕРА.