Не пускат спътницата на Немцов извън Москва

Анна Дурицкая не е видяла убиеца на руския политик
171
Не пускат спътницата на Немцов извън Москва
Снимка: Reuters

Следователите не разрешават на Анна Дурицкая - свидетелката на убийството на руския опозиционен политик Борис Немцов, да напусне Москва, в името на собствената й сигурност, предаде ТАСС.

"Следователите ми казват, че за мен не е безопасно да напускам Москва", заяви Дурицкая пред руски медии. Тя добави, че иска да се върне у дома при майка си, която е много болна и в тежко психическо състояние.

Още по темата
Самата Дурицкая, която е украинска гражданка, няма да отиде на погребението на политика. "Много ми е тежко. Не мога никъде да излизам. Най-вероятно няма да отида на погребението", заяви тя. Дурицкая призна, че също се намира в тежко психическо състояние и не иска нито да говори за убийството, нито да си го спомня.

Борис Немцов ще бъде погребан утре, 3 март, след като беше застрелян на 27 февруари. Дурицкая, която беше с него, не пострада при атаката. Тя се познава с политика от три години, но отхвърли версията за убийство от ревност. "Не са получавани никакви заплахи", подчерта тя, но призна, че няма версия за мотивите за убийството.

Дурицкая заяви още, че не е видяла нападателя, нито колата, с която той е напуснал местопрестъплението. Младата украинка твърди, че убиецът се е намирал зад тях на моста, а не се е качвал на моста по стълба, както съобщиха някои медии.

След като убиецът стрелял в гърба на Немцов, младата жена изтичала до шофьора на спряла машина за почистване на сняг и извикала полицията. Полицаите пристигнали след 10 минути. Преди това Дурицкая не е забелязала никой да ги следи, посочи самата тя, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до пешоSamite vlasti na Rusiq kazaxa,che drygite kameri ne sa rabotili.E sega na kogo da se vqrva.Nali te si upravlqvat durjavata.A tozi zapis ot tazi kamera e prosto smeshen.Tam ne se vijda absoljutno ama absoljutno nishto.Izvinqvam se kirilicata ne mi raboti
88
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 111 - Ha-ha . Ami ti s4upi tupomera ve mom4e mlado .Ukraina napadna Rusia ili obratno Rusia si vleze v Ukraina I vze da pravi kakvoto si iska sus jivota I sudbite na zombirania narod tam.Taka 4e fashizma ne e v Kiev , a v Kreml.
87
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снимали Путин как кара снегорин.
86
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин се ползва с широка популярност и подкрепа в Русия, защото народът съзнава, че Президентът им е патриот и държавник, който следва националните интереси! В този смисъл, руснаците са единни в единодушието си, че именно Путин е политическият лидер дето води Русия на прав път към държавен прогрес и стабилитет! Така, че руският президент не може да бъде дискредитиран - нито в Русия, нито пред Света! В Русия авторитетът на Путин е безспорен и несломим, а в международен план постоянно нараства!
85
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещата стават все по-тъжни за Украйна и украинците. Наистина ги съжалявам, но ако искат да престанат експериментите с тях и пълното им сриване, трябва да изгонят с камъни управляващите си.
84
21
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Само факта,че нито една камера не е работила,мисля че е достатъчно показателно.Сигурно сега ще има хора,които да кажат,че Американците са контролирали камерите.Има ли още някой да не се сеща как стоят нещата тук и че разбираш ли "чуждите служби" са надробили тази гнус.Режима там е нещо страшно,но както са казали хората-има начало,има и край.За едни ще е добър,за други не.
83
1
 
14
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
Като споделям с вас, че майката на Анна Дурицкая е отлично изглеждащата и много запазена жена на видима възраст с 10-12 години по-млада от Боря Немцов не я обиждам по никакъв начин.
82
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
$1=62 руб. Стабилизира се отдавна.
81
4
 
27
 
! Отговори
Уточнение преди 9 години
Украинската "труженичка" отказала да дава показания пред детектора на лъжата по съвета на адвоката си. Много била стресирана и детекторът допълнително щял да я стресира. Най-добре да й повдигнат едно обвинение за възпрепятстване на следствието, че да й мине стреса...
80
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Търсят водача на снегорина за спиране на непозволено място !
79
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре де Стрелков го уби.Качи се в колата отиде до Червения площад и го разтреля от упор.Дано да съм успокоил американофилите че ще получат инфаркт.
78
20
 
0
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
А на какво законово основание ушанките задържат чужд гражданин, който не е извършил престъпление?
77
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Намерили колата на убийците с "осетински номера" пред американското посолство в Украйна !!!!!!
76
3
 
22
 
! Отговори
жеко преди 9 години
украинска манекенка как ловко е замаскирано понятието вип компаньонка
75
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снегорина изчезнал...непрофесионално !
74
0
 
3
 
! Отговори
до 80 преди 9 години
Намалете алкохола, вреден е.
73
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали цял свят знае за участието на руски войски във войната за Донбас....защо тогава затриха човека.
72
4
 
18
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
Видях по телевизията "много болната" и в тежко психическо състояние майка. Отлично изглеждащата и много запазена жена нямаше вид на умираща и убита от мъка.
71
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Притеснява се за тежко болната си майка в Украйна, докато прави компания на руски богаташ в Москва, мдааа.
70
5
 
19
 
! Отговори
СВМ преди 9 години
Руските служби ще си свършат работата до край. Ще изкопчат всичко от въпросната киевска агентка, работеща като момиче на повикване. Всичко ще излезе наяве. Укрите са страхливо племе, няма да издържи и ще пропее. Методиката на КГБ е желязна.