Не пускат спътницата на Немцов извън Москва

Анна Дурицкая не е видяла убиеца на руския политик
171
Не пускат спътницата на Немцов извън Москва
Снимка: Reuters

Следователите не разрешават на Анна Дурицкая - свидетелката на убийството на руския опозиционен политик Борис Немцов, да напусне Москва, в името на собствената й сигурност, предаде ТАСС.

"Следователите ми казват, че за мен не е безопасно да напускам Москва", заяви Дурицкая пред руски медии. Тя добави, че иска да се върне у дома при майка си, която е много болна и в тежко психическо състояние.

Още по темата
Самата Дурицкая, която е украинска гражданка, няма да отиде на погребението на политика. "Много ми е тежко. Не мога никъде да излизам. Най-вероятно няма да отида на погребението", заяви тя. Дурицкая призна, че също се намира в тежко психическо състояние и не иска нито да говори за убийството, нито да си го спомня.

Борис Немцов ще бъде погребан утре, 3 март, след като беше застрелян на 27 февруари. Дурицкая, която беше с него, не пострада при атаката. Тя се познава с политика от три години, но отхвърли версията за убийство от ревност. "Не са получавани никакви заплахи", подчерта тя, но призна, че няма версия за мотивите за убийството.

Дурицкая заяви още, че не е видяла нападателя, нито колата, с която той е напуснал местопрестъплението. Младата украинка твърди, че убиецът се е намирал зад тях на моста, а не се е качвал на моста по стълба, както съобщиха някои медии.

След като убиецът стрелял в гърба на Немцов, младата жена изтичала до шофьора на спряла машина за почистване на сняг и извикала полицията. Полицаите пристигнали след 10 минути. Преди това Дурицкая не е забелязала никой да ги следи, посочи самата тя, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прави ми впечатление, че световните "медии" забравиха за съществуването на Украйна и сега се интересуват единствено от смъртта на опозиционер на Путин. Ясно е доколко са загрижени за Украйна- докато им върши работа за очерняне на руския президент, а при първа възможност за ново плюене- изоставят Украйна и се лепват за новия случай, точно като пиявици.
8
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Немцов ще се запомни с многото му жени и безкрайните му интервюта.С политика едва ли някой ще го запомни.
7
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смях в залата. Във върлия комунизъм убиха човек в центъра на най-големия град, пълно с полиция и камери и видиш ли "непрофесионалиста", по думи на руските медии, избяга без никакъв зор. Счупиха *** съветските джуджета. И всеки път когато решим, че по-*** няма как да станат, пак ни изнеадват с още тъпотия.
6
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За голямо съжаление на *** и този път гениалният план се провали, майдан няма да има. Поредния неуспешен опит на обезяната от белия дом. На никой не му пука в Русия за този стар женкар, лека му пръстм, напразно го убиха. В Русия вече случаят е забравен. Плъховете тук напразно се напъват и цвърчат.
5
5
 
24
 
! Отговори
хах преди 9 години
поредната американска инсценировка за да набедят Путин. Не мисля че Путин е толкова глупав да извърши толкова показно убийство
4
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като е свидетел на убиството, значи е нужна на следствието. Кое не е ясно?
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като е свидетел на убиството, значи е нужна на следствието. Кое не е ясно?
2
2
 
27
 
! Отговори
до 1-2 преди 9 години
По-скоро следите водят към Бялата къща в Планетата на маймуните.
1
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кървавите следи водят директно до Белия Дом. Тоз път Обама прекрачи червената линия.