Не пускат спътницата на Немцов извън Москва

Анна Дурицкая не е видяла убиеца на руския политик
171
Не пускат спътницата на Немцов извън Москва
Снимка: Reuters

Следователите не разрешават на Анна Дурицкая - свидетелката на убийството на руския опозиционен политик Борис Немцов, да напусне Москва, в името на собствената й сигурност, предаде ТАСС.

"Следователите ми казват, че за мен не е безопасно да напускам Москва", заяви Дурицкая пред руски медии. Тя добави, че иска да се върне у дома при майка си, която е много болна и в тежко психическо състояние.

Още по темата
Самата Дурицкая, която е украинска гражданка, няма да отиде на погребението на политика. "Много ми е тежко. Не мога никъде да излизам. Най-вероятно няма да отида на погребението", заяви тя. Дурицкая призна, че също се намира в тежко психическо състояние и не иска нито да говори за убийството, нито да си го спомня.

Борис Немцов ще бъде погребан утре, 3 март, след като беше застрелян на 27 февруари. Дурицкая, която беше с него, не пострада при атаката. Тя се познава с политика от три години, но отхвърли версията за убийство от ревност. "Не са получавани никакви заплахи", подчерта тя, но призна, че няма версия за мотивите за убийството.

Дурицкая заяви още, че не е видяла нападателя, нито колата, с която той е напуснал местопрестъплението. Младата украинка твърди, че убиецът се е намирал зад тях на моста, а не се е качвал на моста по стълба, както съобщиха някои медии.

След като убиецът стрелял в гърба на Немцов, младата жена изтичала до шофьора на спряла машина за почистване на сняг и извикала полицията. Полицаите пристигнали след 10 минути. Преди това Дурицкая не е забелязала никой да ги следи, посочи самата тя, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Pusnaha ja.
108
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 99/141Чеченеца Осмаев обича Мунин и за това е убил най големия му конкурент Немцов!Браво велики сте ушанковците по правдоподобна версия нема..опитал по рано да убие Мутин ,а сега му помага,бравас,машаалла,аш кусун по убава партенка не мое да има!
107
1
 
1
 
! Отговори
до ха ха ха 140 преди 9 години
Батка най скъпата е Кабаева !
106
0
 
4
 
! Отговори
99 преди 9 години
Аннушка Дурицкая преди полунощ излетя за Киев. Следствието установи главният заподозрян - Адам Осмаев.
105
2
 
6
 
! Отговори
Ха-Ха-Ха преди 9 години
Манекенката Анна Дурицкая, може да се окаже най-скъпоплатената манекенка... За дефиле с политик.
104
0
 
18
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
до 137Нещата натам отиват. Сега видях - установено е, че е била лябовница и на Юрий Береза - командир на полка Днепр-1 от Националната гварзия на Украйна и депутат от Рада-та. Да не се окаже от свидетел - съучастник...
103
0
 
10
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
,, Манекенката " Анна Дурицкая службите да я сложат при пилотката Савченко, след ден, два ще и е минало всичко и ще може да дава ясни и верни показания.
102
1
 
12
 
! Отговори
me преди 9 години
Естествено, че няма да я пускат. Все пак не искат някой доброжелател да я свитне и нея и да предизвика международна интервенция за защита на правата на човека. В тая Русия вече трябва службите да пазят не само управляващите, а и опозицията и всякакви знайни и незнайни любимци на народа. Да не се окажат и те разстреляни, защото щели да изнесат супер-важна информация за Украйна. Информация, която всички знаят, но пък която със сигурност щеше да доведе до нови санкции. Но и сега ще има санкции
101
0
 
21
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Компаньонката, която се е представяла за модел не е била модел в действителност. Всички проучвания сочат, че не е имала никакви такива ангажименти, а албума, който е показвала бил аматьорски - такъв има всяка кифла в София например. Направо си е била труженичка от най-древната професия. Известно е също така, че повечето от луксозните *** събират информация за някоя служба или даже за повече от една. Да видим.
100
0
 
32
 
! Отговори
5522 преди 9 години
Напишете нещо за това кой източи милиардите от КТБ и защо народът ще трябва да връща гарантираните влогове?Оставете го Немцов, не промивайте мозъка на простите зомбирани скотове...
99
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бе фамилията на девойката да не е от старославянската дума-ДУРАК, сиреч ***/ глупакова/?
98
0
 
18
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
През последните години Немцов се превърна в политически труп, зад когото стояха 20-30 хиляди човека, мрзерия за огромна Русия. Сега вече е и физичвски такъв. Опозицията ще се опита да го превърне в знаме и да се обедени, но всуе! А украинската пеперуда с партизанския псевдоним- манекенка да престане да чупи стойки и да си спомни филма ,,Москва не вярва на сълзи". Бързо ще и олекне. И да си намери нов балама.
97
1
 
3
 
! Отговори
СТАР СЛЕДОВАТЕЛ преди 9 години
КОЛЕГИТЕ ОТ РУСИЯ ДА НЕ СИ ГУБЯТ ВРЕМЕТО В КАВКАЗ,АМИ ДА ОТИВАТ В ОАЕ И САУДИТИТЕ...ТАМ Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО ПРЕРЯЗАЛО ГРЪКЛЯНА НА НЕМЦОВ...А ДА..И ДА ТЪРСЯТ ПОМОЩ ОТ ИРАН...МОЛЛИТЕ ИМАТ ХОРА В ОАЕ..
96
0
 
24
 
! Отговори
комит преди 9 години
Нищо чудно тя да го е завела на мястото на убийството. Все пак е украинка. Но ще си каже всичко което знае.
95
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Утре всички на митинга при другаря Карпов.
94
0
 
31
 
! Отговори
Ушанков преди 9 години
Като убиха КЕНЕДИ,ВИНОВНИ бяха от СССР,Чарли Чаплин искаше да посети Америка,не го пускаха,защото бил ляв.Сега "някой" уби НемцоВ пак Русия е виновна.Те запада и Америка нокога не са виновни,те войните са демократични,техните убийства на цели народи са демократични,то да се чуди човек как са се наредили толкова много демократични страни в този "ЕС",а бе те са най умните,най подготвените, другите ряпа да ядат.Ами ако заработи електронното оръжие,лазерното,атомното и др.Изобщо НЯМАТ МОЗЪЦИ.
93
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде стига с тия камери бе. Като гледате проамерикански телевизии, нищо няма да разберете. Нали видяхме снимки, с колата и убийството. Най-малкото една камера е работила.
92
1
 
31
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Е ,как ще я пуснат като тя се държи странно ? Има на много въпроси да отговаря ... .
91
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато излезе интервю на Анна Дурацкая по Дожд-ТВ и Цензора го блокира. Тубата казва извинявай.
90
22
 
2
 
! Отговори
citizen преди 9 години
Чудно как сред толкова българофоби-русофили, дето денонощно дежурят тук, как единствената партиика на хранилка от мАсква едвам издрапа в парламента.Ама то гласуването не е като лаенето по сайтовете..