Северна Корея е готова за война, ако САЩ я провокират

Пхенян: Военните учения в Южна Корея са агресивна акция
2 мар 2015 11:29,
113
Северна Корея е готова за война, ако САЩ я провокират
Снимка: Архив Reuters

Северна Корея смята започналите американско-южнокорейски военни маневри "Кий ризолв" и "Фоул ийгъл" за "агресивна акция в рамките на стратегията на САЩ, насочена към сваляне на социалния строй в народната република". Това заяви днес говорител на външното министерство в Пхенян, предаде ТАСС.

Още по темата
Дипломатът предупреди, че "при най-малката провокация от страна на САЩ (по време на учението, бел. на ТАСС) КНДР е готова в отговор да започне велика война за ново обединение на родината".

Чрез военен натиск САЩ "се стремят да отнемат от КНДР възможността да фокусира вниманието си върху икономическото строителство и повишаването на народното благосъстояние, да не допуснат нормализация на отношенията между Севера и Юга на Корейския полуостров", твърди Пхенян.

С тази цел САЩ "създават напрежение на Корейския полуостров, за да оправдаят увеличаването на американския военен потенциал в целия Азиатско-Тихоокеански регион", се казва в изявлението.

Тази година Северна Корея заяви, че е готова да обяви мораториум върху ядрените опити срещу временен отказ на САЩ и Южна Корея от редовните мащабни военни учения, и предложи преговори по въпроса, напомни говорителят.

Американското правителство обаче отхвърли тази инициатива, а президентът Барак Обама заяви, че има решение за нови санкции срещу КНДР. Северна Корея "е готова за всякакъв вид война със САЩ", а "народната армия ще реагира на враждебната политика на Вашингтон със справедливи удари за възмездие", увери дипломатът.

Учението "Кий ризолв" се осъществява чрез компютърна симулация. В него участват 10 000 южнокорейски военни и 8600  американски военни. За първи път ръководната роля в него е поверена на южнокорейския генерален щаб. Ще се включат също военни от Великобритания, Австралия, Дания, Канада и Франция.

В учението "Фоул ийгъл" участват 200 000 южнокорейски военни и 3700 американски военни. Това са реални маневри с участието на сухопътни войски, военновъздушни и военноморски сили, също и на военни разузнавачи.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: войнаСАЩПхенян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а в Герберистан всички преяждат нали да ви е..а скапаната ционистка пропаганда
46
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво Ким !!! Бой по пиндосите !!!
45
13
 
10
 
! Отговори
до 72 преди 9 години
Ми отивай там да живееш бе.Още по добре ,България да се прочисти малко от ***.Само че ако решиш да ползваш това което ползваш в момента (интернет) .Ще ре разстрелят публично да площада
44
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми кой ще ги провокира....Ученията са в Южна Коея:-) :-) :-) .Тия са изперкали ..как да си запазат режима..и плашат Южна Корея.Тия *** там ми приличат на някакви ***-гамени ,завиждащи на супер проспериращите си комший./също като тях Корейци/но не ***.Е как да докажеш като гледаш тези два свята-Южно и Северно Корейския.че комунзма е по-добър.Ха-ха-ха-
43
1
 
5
 
! Отговори
до 73 преди 9 години
объркано е южнокорейско кино с северно корейско .
42
3
 
9
 
! Отговори
ЗА СЕВЕРНА КОРЕЯ преди 9 години
КОЙТО ГЛЕДА СЕВЕРНО КОРЕЙСКИ ФИЛМИ ЕДВА ЛИ Е ОЗАДАЧЕН ОТ ПРИЗНАНИЕТО ЗА МЪЖЕСТВЕНОСТА НА СЕВЕРНОКОРЕЙЦИТЕ ЗА ТЕХНИЯТ ДУХ И ЧЕСТНОСТ ,ДОСТОЙНСТВО. ААА ГОСПОДА СЕВЕРНА КОРЕЯ СЕ Е УВЕЛИЧИЛА ДВОЙНО СЛЕ ХАМЕРИКУНСКАТА ИНВАЗИЯ АМИ НИЕ СЛЕД ПОДКРЕПАТА?
41
7
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Комунизма и социализма беше като един тумор в съвременното управление ,слава богу личим но с цената на много животи и страдание.Смятам че великите сили не трябва да бягат от отговорност а да помогнат на СК на да се излекува въпреки че няма с какво да им се отплати като се има на предвид че е бедна държавица лишена от природни блага и развита инфраструктура.Все пак не всичко е пари
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До славнин-явно е че си велик !,,Ум,,-белия делфин:-) :-) :-) Ти северно корейците ли сега защитаваш:-) :-) :-) Ясно е че си ***...Не се вързвайте на този ***,не му отговаряйте..оставете го сам на себе си да пише.и да си отговаря
39
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
63 коментар,ти знаеш ли на сметката на Русия колко войни има,или някой ти казал че само САЩ водят войни.първо се образовай русофил и тогава дрънкай колко са невинни "братушките"
38
8
 
8
 
! Отговори
Биволъ преди 9 години
Хайде другарю Ким Чен Ун почвай войната и ще станеш велик революционер , ако си жив разбира се . Може да извикаш за ортак Другаря Мадурин от Венецуела ..
37
8
 
6
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Ако южна Корея даде ориз на северно корейската армия,тежко и горко на американците. За сега са гладни но строят социализма.
36
4
 
11
 
! Отговори
до 61 преди 9 години
Афганистан не беше Виетнам, Ирак не беше Афганистан Либия не беше Ирак.разликата между САЩ и тези държави е че манипулативната им машина работи безотказно. При първата провокация от страна на Русия всички страни се вдигнаха срещу нея, докато при САЩ всички я подкрепят.
35
2
 
9
 
! Отговори
иван преди 9 години
след 100 години,когато комунзма бъде забравен интересно ми би било ,кой тогава,ще бъде виновен?Българите пак комунистите ,че преди 150 години са им направили много голямо зло.Американците-Владимир Путин-клонирали го били на цяла обединена и щастлива Европа-Българите и техните роми на ,който са длъжни да им плащат тока това племе което само лае ,ще бъде на същото ниво тогава. икономически и въобще както е сега по форумите.
34
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре че западняците са цивилизовани, иначе ако бяха диваци като руснаците отдавна да бяха изравнили със земята тази комунистическа клоака.
33
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на тоя нищо не му пречи , ако реши ще прати ядрени ракети към сащ , а Русия ще му помогне
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде, грухи, действай, на думи всеки е голям.Точно сега е момента да разкажеш играта на мръсните капиталисти от Ю.Корея и САЩ. :))))))))))))))))))))
31
4
 
6
 
! Отговори
st преди 9 години
Klouna shishi kim
30
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По всичко личи ,че Северна Корея е избрана от боговете да унищожи сатанинската седерастия.
29
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Където има комунизъм е бедствие,трябва да забранят този мизерен строй.и всички комунисти да се разстрелят.
28
9
 
23
 
! Отговори
до 49 преди 9 години
Пропуснахте да напишете. Където няма комунизъм, има наркоманизирана гей парадираща седерастия.