Погребаха Немцов в Троекуровското гробище

Хиляди се стекоха на опелото на руския опозиционер
Обновена: 3 мар 2015 20:08 | 3 мар 2015 16:31, Камелия Цветанова
148

Снимка: Reuters

Руският опозиционер Борис Немцов, убит в нощта срещу 28 февруари, бе погребан в московското Троекуровското гробище, съобщи БТА като цитира ТАСС.
Още по темата
За да го съпроводят в последния му земен път, дойдоха членове на неговото семейство, съпредседателят на партията на Немцов РПР-Парнас Михаил Касянов и много хора, непознаващи лично политика, но уважаващи неговите възгледи.

По-рано Немцов бе опят, както повелява православният обичай.

Преди опелото имаше гражданска панихида, на която последно сбогом с Немцов си взеха представители на федералната и регионалните изпълнителни власти, депутати, общественици и
правозащитници.

От партията на Немцов ПАРНАС съобщиха, че руският президент Владимир Путин е изпратил венец.
За да се прости с Немцов е отишъл вицепремиерът Аркадий Дворкович, пише Lenta.ru.

Вчера стана ясно, че на траурните мероприятия няма да присъстват президентът Владимир Путин, премиерът Дмитрий Медведев, както и представители на парламентарното ръководство.

Най-малко двама влиятелни европейски депутати, поискали да присъстват на погребението, не са допуснати до руска територия.

Богдан Борусевич, председател на полския Сенат, заяви от Варшава, че руските власти са му отказали входна виза за Русия. Бившата латвийска министърка на външните работи Сандра Калниете, която е европейски депутат, пък заяви, че гранична полиция не я е допуснала да влезе в Москва от московското летище Шереметиево в понеделник вечерта. Така парламентаристката е била принудена да прекара нощта на летището. Обяснено й било, че правото да влезе в Русия й е отказано на основание член 27, алинея 1 от руския наказателен кодекс. Калниете поискала да й разяснят какво точно гласи този текст, но никой не можал да й обясни, предаде Франс прес.

Говорителят на руското следствие Владимир Маркин заяви днес, че по всички версии за убийството на Немцов се водят следствени действия, разпитват се свидетели, иззети са веществени доказателства, прегледан е запис от охранителна камера, назначени са редица съдебни експертизи, сред които медицински, балистични и др., предаде ТАСС.

Свидетелката по случая, приятелката на Немцов, украинската манекенка Анна Дорицкая е получила разрешение от разследващите да напусне Русия и тя още вчера е пристигнала в Киев, каза адвокатът й Вадим Прохоров, който увери, че клиентката му е взела активно и доброволно участие в следствените дейности и е готова да оказва доброволно допълнително съдействие на разследването, предаде ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: погребениеопелоНемцов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЩО НЕ МУ НАПРАВИХА ЕДИН МАВЗОЛЕЙ НА ТОЗИ БЕ?!!!
38
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До украинец Я лъжльото се появи-Научили законите на Украйна и кой и кога забрани ползването в Украйна на българският език.
37
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До от Лвов Яко лъжеш.Кой и защо пусна самолета над територия с военни действия ? Защо по това време до него има самолет на украинските ВВС ? Та най вероятно е да е свален от украинската армия доколкото е известно с такива ракети разполага Украйна.
36
7
 
16
 
! Отговори
украинец преди 9 години
Най-голямата грешка е да се пренебрегват украинците.Да се наричат украинците слаби и неумеющи да воюват.Украинците винаги се връщат.Те се връщат и си взимат своето.Но когато украинците се връщат,те не са способни вече да преценяват силата си пропорционално-те унищожават всичко живо по пътя си.Така че не обиждайте украинците-иначе когато се върнат украинците на земята където са погребани техните деди,то живеещите на таз земя ще завиждат на мъртвите ! -- Джухар Дудаев
35
3
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До Анонимен 53Аз не се еб***вам с теб... - а те еб***вам...
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО Та сой и кога уби Борис Березовски ?Той бе намерен мъртъв след ката реши да се върне в Русия и бе получил разрешение . Една седмица лондонската полиция кри смъртта му и накрая след месец го обявиха за самоубиец.
33
6
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До от Лвов... - и южнокорейския с 360 пътници през 1983 година...
32
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разгледах подробно снимките. Пропуснали са да му сложат надуваема кукла...
31
6
 
18
 
! Отговори
РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО преди 9 години
Спокойно другари, - товаришчь Путин ще докаже, че ЦРУ е поръчител на убийството на Немцов; както доказа, че ЦРУ са убили: Анна Политковская, Александър Литвиненко, Борис Березовски, ген.Александър Лебед, Надежда Савченко, Лео Троцки и 22000 поляци в Катин . . .
30
1
 
23
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Интересно,ако теглят куршума на Иван Костов(примерно),колко ли добри думи ще чуем за него!?Смъртта действа много пречистващо....Не ми се мисли какво щеше да стане с Русия(а и със светът),ако тоя беше станал мин.председател и после президент!
29
11
 
19
 
! Отговори
до 43 преди 9 години
Никой не твърди, че Путин е натиснал спусъка. Самата атмосфера в Русия уби този човек. Толкова помия се изля върху него. Има достатъчно нахъсани елементи в Русия, които биха го убили. Това е един съвсем земен и нормален човек демократ, който не се нравеше на много хора. Какво като е имал младо гадже. Това престъпление ли е, да излизаш с млада жена в Русия?
28
7
 
17
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До АТАКИСТ--------------Човек,който във фашистка-диктаторска страна като Русия има смелоста да каже:"Русия се управлява от психично болен милиционер,който води страната към пропаст"--такъв човек е герой.За всички по света е ясно кой го е убил-правилния въпрос е -кой е следващият ?
27
19
 
20
 
! Отговори
Десен Сектор преди 9 години
Това убийство си е типично за психо-джуджетоТо така застреля 300 деца в Беслан,така остави 130 моряци от Курск да се задушат,така отрови 200 човека в Норд-Ост театъра,така свали полския самолет с цялото полско правителство,така застреля Политковская ит.н. и т. Пред очите на целия свят,нагло и безочливо-Демек вижте ме-аз съм джуджи от кремал-владетеля на света !!!
26
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На еевропейците много им се иска убийството да е политическо, а и ако може Путин да е стрелял. Лека му пръст на Немцов, но в последните минути от живота си е бил с 23 годишна дама. Да не излезе,че е объркал сметките на някой не толкова известен младеж, а и стрелбата с Макаров и патрони произведени през различни години.....
25
0
 
17
 
! Отговори
Спас преди 9 години
Пардон, грешка, поправка В 35 "ДА СЕ ЧЕТЕ" ТРОЕКУРОВСКО, ВМЕСТО ТРОЕКУРИНСКО ГРОБИЩЕ!!!!
24
2
 
27
 
! Отговори
НАЙДЕНОВ преди 9 години
И КЪДЕ СА ТЕЗИ УЖ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ДОШЛИ ДА ГО ИЗПРАТЯТ???? НА СНИМКАТА Я ИМА Я НЯМА СТОТИНА! ТО АКО БЯХА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ВСИЧКИ ГОЛЕМИ ЗАПАДНИ МЕДИИ ЩЯХА ТРЕСКАВО ДА ПРЕПРЕДАВАТ ОТ ЩАБ В ЩАБ СНИМКИТЕ С ТАКОВА ОГРОМНО МНОЗИНСТМВО! АМА ТАКОВА НЯМА!!!! ЗНАЧИ МАЛЦИНА СКЪРБЯТ ЗА НЕМЦОВ! А И ЗА КАКВО?
23
2
 
28
 
! Отговори
hazar преди 9 години
До 11Немцов не е руснак, а еврейн, странното е православния кръст. Голямо лицемерие............
22
3
 
21
 
! Отговори
бг преди 9 години
Вижте ги какви *** са поляците.Такива са били и преди 70 години.
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много са леваците дето се бъзикат с името на путин. Сега и аз да кажа, че не ми пука, ако ще този да са го погребали и на Двоекуринското гробище, а не на Троекуренското!!!! Само за този пишете от дни, а други новини няма ли? Пишете какви са цените на продуктите в Украйна! Да знаем как се мъчи братския украински народ под геноцида на хунтата!!!
20
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо не мога да разбера - защо хората толкова лесно се връзват на медийни пропаганди... 99% от хората коментиращи Немцов, не са го и чували преди да го убият, а тук водят какви ли не спорове и за да не говоря празни думи ще дам факти- *** 30 годишна манекенка, на която е купил BMW за над 100к, два пъти е приеман при президента на САЩ, имал е няколко фондации и т.н... направо света вода ненапита бореща се срущу корупция и къде намира смърта си пред един от най - тузарските ресторанти. Морал!