Погребаха Немцов в Троекуровското гробище

Хиляди се стекоха на опелото на руския опозиционер
Обновена: 3 мар 2015 20:08 | 3 мар 2015 16:31, Камелия Цветанова
148

Снимка: Reuters

Руският опозиционер Борис Немцов, убит в нощта срещу 28 февруари, бе погребан в московското Троекуровското гробище, съобщи БТА като цитира ТАСС.
Още по темата
За да го съпроводят в последния му земен път, дойдоха членове на неговото семейство, съпредседателят на партията на Немцов РПР-Парнас Михаил Касянов и много хора, непознаващи лично политика, но уважаващи неговите възгледи.

По-рано Немцов бе опят, както повелява православният обичай.

Преди опелото имаше гражданска панихида, на която последно сбогом с Немцов си взеха представители на федералната и регионалните изпълнителни власти, депутати, общественици и
правозащитници.

От партията на Немцов ПАРНАС съобщиха, че руският президент Владимир Путин е изпратил венец.
За да се прости с Немцов е отишъл вицепремиерът Аркадий Дворкович, пише Lenta.ru.

Вчера стана ясно, че на траурните мероприятия няма да присъстват президентът Владимир Путин, премиерът Дмитрий Медведев, както и представители на парламентарното ръководство.

Най-малко двама влиятелни европейски депутати, поискали да присъстват на погребението, не са допуснати до руска територия.

Богдан Борусевич, председател на полския Сенат, заяви от Варшава, че руските власти са му отказали входна виза за Русия. Бившата латвийска министърка на външните работи Сандра Калниете, която е европейски депутат, пък заяви, че гранична полиция не я е допуснала да влезе в Москва от московското летище Шереметиево в понеделник вечерта. Така парламентаристката е била принудена да прекара нощта на летището. Обяснено й било, че правото да влезе в Русия й е отказано на основание член 27, алинея 1 от руския наказателен кодекс. Калниете поискала да й разяснят какво точно гласи този текст, но никой не можал да й обясни, предаде Франс прес.

Говорителят на руското следствие Владимир Маркин заяви днес, че по всички версии за убийството на Немцов се водят следствени действия, разпитват се свидетели, иззети са веществени доказателства, прегледан е запис от охранителна камера, назначени са редица съдебни експертизи, сред които медицински, балистични и др., предаде ТАСС.

Свидетелката по случая, приятелката на Немцов, украинската манекенка Анна Дорицкая е получила разрешение от разследващите да напусне Русия и тя още вчера е пристигнала в Киев, каза адвокатът й Вадим Прохоров, който увери, че клиентката му е взела активно и доброволно участие в следствените дейности и е готова да оказва доброволно допълнително съдействие на разследването, предаде ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: погребениеопелоНемцов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
34
 
! Отговори
продажни медии преди 9 години
За Немцов оревахте света, а за застреляния от американската полиция човек една статийка. Малко двойни стандарти прилагаме а, да не би за вас политикът нещо повече ли е от обикновения човек, че му обръщате повече внимание или тоя, който ви дърпа конците не позволява ровене из американските престъпления?
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 24 "бг" : Това което си написал и *** няма да си позволи !
17
0
 
22
 
! Отговори
до 12 преди 9 години
Нещо аз ли немога да разбера или ти нещо не си в ред с разсъжденията.Немцов отказал да приватизира Газпром и как тогава Путин го е нацинализирал.След като Газпром не е приватизиран значи е държавен ( национален)няма нужда от национализация пиши по точно а не колко то да си излееш омразата.
16
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В САЩ четирима полицай разстреляха обезвреден по корем бездомник. Настояваме САЩ да спре да се занимава с чуждите случаи по света и да проведе бързо и ефективно разследване в собствената си държава.
15
11
 
21
 
! Отговори
бг преди 9 години
Хубаво са направили руснаците като са убили поляците в Катин.
14
1
 
18
 
! Отговори
точно преди 9 години
Погребали са го на точното гробище обаче!
13
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до21: За Путин...в Троепутиновото.
12
2
 
26
 
! Отговори
дови преди 9 години
Какво са няколко хиляди за 12 милионна Москва.
11
1
 
28
 
! Отговори
Жълта преса преди 9 години
Спътницата на убития се оказала любовница на командира на полка на националната гвария "Днепр-1" и депутат в радата Юрий Берза.Урката се оказала ревнива!Тия непрофесионалисти затова ли са пропуснали ""свидетелката?
10
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убийството на Немцов е индиректно даказателсво за участието на руски военни в Донбас.
9
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кремълската клика е в делириум - убива руснаци.
8
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за държавни предатели винаги има възмездие , и все пак мир на праха му
7
16
 
25
 
! Отговори
РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО преди 9 години
Спокойно другари, - товаришчь Путин ще докаже, че ЦРУ е поръчител на убийството на Немцов; както доказа, че ЦРУ са убили: Анна Политковская, Александър Литвиненко, Борис Березовски, ген.Александър Лебед, Надежда Савченко, Лео Троцки и 22000 поляци в Катин . . .
6
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 7Не - който копе гроб другиму, сам пада в него.
5
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 5Русия се дига - вече не и казват какво да прави. Тя казва какво да се прави!А ние пак сме от отбора на загубеняците....
4
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Престъпниците убиха Човека.
3
20
 
21
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Със сигурност вече и Русия не е същата.Въпрос на време е руснаците да си вкарат живота в правилния път.
2
6
 
21
 
! Отговори
броеница преди 9 години
Едно прасенце паднало на моста, остават още стотина...
1
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убийци !