В Москва се прощават с Борис Немцов

Путин няма да присъства, изпрати венец
Обновена: 3 мар 2015 11:27 | 3 мар 2015 09:52, Елка Василева
110
В Москва се прощават с Борис Немцов
Снимка: Reuters

В Москва започна церемонията по прощаването с политика Борис Немцов, който беше убит през нощта срещу 28 февруари на метри от Кремъл, предаде ТАСС.

Ковчегът с тялото на Немцов е изложен в зала в центъра „Сахаров“. До него стоят членове на семейството на застреляния опозиционер, сред които и майка му и децата му.

Още по темата

От партията на Немцов ПАРНАС съобщиха, че руският президент Владимир Путин е изпратил венец. За да се прости с Немцов е отишъл вицепремиерът Аркадий Дворкович, пише Lenta.ru.

Вчера стана ясно, че на траурните мероприятия няма да присъстват президентът Владимир Путин, премиерът Дмитрий Медведев, както и представители на парламентарното ръководство.

Множество хора чакат на опашка, за да се поклонят пред тленните останки на Немцов.

След заупокойната церемония в центъра "Сахаров" Немцов ще бъде погребан следобед на Троекуровското гробище в Москва, посочва ДПА.

Единственият действащ чужд министър, който ще присъства на тези прояви, е литовският външен министър Линас Линкевичус. Очаква се германското правителство да е представено от специалния си представител за връзките с Русия Гернот Ерлер.

Най-малко двама влиятелни европейски депутати, поискали да присъстват на погребението, не са допуснати до руска територия.

Богдан Борусевич, председател на полския Сенат, заяви от Варшава, че руските власти са му отказали входна виза за Русия. Бившата латвийска министърка на външните работи Сандра Калниете, която е европейски депутат, пък заяви, че гранична полиция не я е допуснала да влезе в Москва от московското летище Шереметиево в понеделник вечерта. Така парламентаристката е била принудена да прекара нощта на летището. Обяснено й било, че правото да влезе в Русия й е отказано на основание член 27, алинея 1 от руския наказателен кодекс. Калниете поискала да й разяснят какво точно гласи този текст, но никой не можал да й обясни, предаде Франс прес.

Говорителят на руското следствие Владимир Маркин заяви днес, че по всички версии за убийството на Немцов се водят следствени действия, разпитват се свидетели, иззети са веществени доказателства, прегледан е запис от охранителна камера, назначени са редица съдебни експертизи, сред които медицински, балистични и др., предаде ТАСС.

Свидетелката по случая, приятелката на Немцов, украинската манекенка Анна Дорицкая е получила разрешение от разследващите да напусне Русия и тя още вчера е пристигнала в Киев, каза адвокатът й Вадим Прохоров, който увери, че клиентката му е взела активно и доброволно участие в следствените дейности и е готова да оказва доброволно допълнително съдействие на разследването, предаде ТАСС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: РусияБорис Немцов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изобщо не ми пука за този гей. Един *** по малко, по малко зло по света.
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Начело на групата разследващи бе назначен специалист по действията на радикалните националисти в руското МВР и вероятно в тази посока ще върви и самото разследване.
57
2
 
2
 
! Отговори
МАРЖЕРИ преди 9 години
НЕ УБИВАЙТЕ ФРАНЦУЗИ, ЛОШО Е. ФРАНЦИЯ НЕ ПРОЩАВА НА ВРАГОВЕТЕ!
56
0
 
2
 
! Отговори
Ники преди 9 години
От 71 да 73Пич, ако "снегорин" може да се нарече пистолет "Макаров" прав си снегорин е!
55
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 71: Георги Марков бе убит с "чадър", а Немцов със "снегорин".
54
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия не са ги допуснали , защо да ги допуснат , да не са се виждали преди да го убият , само гледат да трупат дивиденти американските ***
53
11
 
23
 
! Отговори
Ники преди 9 години
Немцов го расстреляха украинските олигарси по нареждане на цру.. С цел, Изостряне на Украинската криза... Немцов е свитнат от някой киборг... Та Путин няма нищо общо... Да не е луд да сипва масло в огъня точно сега, когато напрежението е огромно.. Този, който мисли, че Путин го е поръчал е ЛУД!!! Все пак За Много Пари става на въпрос!
52
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
че за какво да присъства Путин , на погребението на един евреин -женкар . полседната му любовница , защо не присъства , тръгнала е за нов спонсор , или е тръгнала в Киев , да си получи комисионната , на практика само тя е знаела къде отиват в 23:50 през нощта
51
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКой поръча Немцов? Кой мрази братството между руснаци и украинци? КОЙ?
50
0
 
5
 
! Отговори
До 63 преди 9 години
Тоя па, тоя па!!! Не се учудвам, че има такива майдани по света, явно нивото на култура, възприятия, мисловни процеси и умозаключения ви е останало на нивото на орангутаните, от които сме произлезли. Или най-много на нивото на индианците, които ги измамиха със огледалца и стъклени герданчета. Ум царува.....
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой поръча Немцов ?
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 60Украинската мафия така твърди, обвиняват Русия
47
1
 
12
 
! Отговори
До 60 преди 9 години
Кой ти каза че камерите са били изключени? Ааааа, чул си го от онези, "обективните" западенски медии, на които и нашите в пълен хор пригласят. Те досега се извъртяха какви ли не кадри от всякакви камери, ти нищо не си "видял". Ама че *** блогери сте, постоянно сте пред компютъра явно, що поне нещо смислено не напишете.Фу, жалки сте!
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин трябва да вземе мерки да не допуска повече такива инциденти. На всяка цена трябва да се пази живота на руските политици!
45
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РУСКИ ПОЛИТИК Е УБИТ ДОКАТО СЕ РАЗХОЖДА С УКРАИНСКАТА СИ ПРИЯТЕЛКА. КОЙ БИ ГО МРАЗИЛ ЗАРАДИ ТОВА, КОЙ МРАЗИ БРАТСТВОТО МЕЖДУ РУСНАЦИ И УКРАИНЦИ?
44
2
 
9
 
! Отговори
До 40 преди 9 години
Е това ако е "анализ", здраве му кажи! Хи, хи, хи! Така е, когато те тресът комплекси, злоба, психически фобии и напълно изкривено чувство за реалност почваш да правиш такива "анализи"!!!!!! Да кажеш на накой, когото две години подред Форбс обявява за най-влиятелния човек на планетата че е "невзрачен дребен човечец"???? Май такова малоумно състояние не е още описвано, няма си наименование, надминава признаците на всички психически разтройства. Трябва нова класация. Като за такива, триполовите.
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пациента не е убиеца ...имал неоспоримо алиби !
42
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
как така към момента на убийството всички охранителни камери около кремъл са били изключени
41
0
 
4
 
! Отговори
Poslanik Teft преди 9 години
Кто там ещ Шарли - шаг вперд!!!...
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кой би мразил един руски политик, затова че е имал любовница украинка? КОЙ МРАЗИ БРАТСТВОТО МЕЖДУ РУСИ И УКРАИНЦИ, КОЙ?