България трябва да сближи Русия, ЕС и НАТО, смята Калфин

Вицепремиерът убеден, че от Москва не произлиза заплаха за София
Обновена: 4 мар 2015 21:16 | 4 мар 2015 21:15,
69
България трябва да сближи Русия, ЕС и НАТО, смята Калфин
Снимка: архив Булфото

Вицепремиерът Ивайло Калфин обяви, че ролята на България е да търси възможности за взаимодействие между Русия, ЕС и НАТО. Той заяви това в интервю за руската радиостанция "Комерсант ФМ", цитирана от ТАСС и БТА.

Още по темата
"В последно време политическите отношения се усложниха.България е член на НАТО и на ЕС и споделя общите позиции в тях", обясни вицепремиерът. "Но аз винаги съм мислил и мисля, че ролята на България е да търси различни възможности за взаимодействие, и то не само двустранно, но и за взаимодействие между ЕС, НАТО и Русия", каза още Калфин.

Според него не само България, но и други членове на ЕС силно се надяват, че този труден период ще отмине колкото може по-леко и по-бързо.

Вицепремиерът обясни още, че преодоляването на трудностите в отношенията зависи от процеса, който се развива в Украйна. Калфин изрази убеждение, че отслабването на санкциите "трябва да бъде перспектива на отношенията" в случай, че Минските споразумения се изпълняват.

Вицепремиерът призна, че руският отговор на санкциите, наложени от ЕС, се е оказал "много чувствителен" за България.

"Когато бизнесмените говорят за инвестиции, за дългосрочни програми, те имат нужда от политическа стабилност и перспектива. Ето защо  санкциите се отразяват отрицателно", каза той.

Според него през последните години много български бизнесмени са полагали усилия да се върнат на руския пазар, който бе загубен преди 25 години.

Калфин не смята, че от Русия произлиза някаква заплаха за България, добавя ТАСС, съобщи още БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: натоКалфинРусияЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Москва не вярва на партийци които за една нощ се пребоядисаха и станаха *** на Вашингтон и Брюксел. Русия се развива и върви по своя път, Русия си има достатъчно партьори и без ЕС, Русия няма нужда от ЕС, а ЕС без Русия ще се върне в каменната ера. И Русия никога няма да се сближава с НАТО, защото НАТО същесвува само и единствено с цел военно противопоставяне на Русия. А България е в блатото от което няма излизане и я чакат десетилетия евроатлантическа мизерия.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А нема нужда