България трябва да сближи Русия, ЕС и НАТО, смята Калфин

Вицепремиерът убеден, че от Москва не произлиза заплаха за София
Обновена: 4 мар 2015 21:16 | 4 мар 2015 21:15,
69
България трябва да сближи Русия, ЕС и НАТО, смята Калфин
Снимка: архив Булфото

Вицепремиерът Ивайло Калфин обяви, че ролята на България е да търси възможности за взаимодействие между Русия, ЕС и НАТО. Той заяви това в интервю за руската радиостанция "Комерсант ФМ", цитирана от ТАСС и БТА.

Още по темата
"В последно време политическите отношения се усложниха.България е член на НАТО и на ЕС и споделя общите позиции в тях", обясни вицепремиерът. "Но аз винаги съм мислил и мисля, че ролята на България е да търси различни възможности за взаимодействие, и то не само двустранно, но и за взаимодействие между ЕС, НАТО и Русия", каза още Калфин.

Според него не само България, но и други членове на ЕС силно се надяват, че този труден период ще отмине колкото може по-леко и по-бързо.

Вицепремиерът обясни още, че преодоляването на трудностите в отношенията зависи от процеса, който се развива в Украйна. Калфин изрази убеждение, че отслабването на санкциите "трябва да бъде перспектива на отношенията" в случай, че Минските споразумения се изпълняват.

Вицепремиерът призна, че руският отговор на санкциите, наложени от ЕС, се е оказал "много чувствителен" за България.

"Когато бизнесмените говорят за инвестиции, за дългосрочни програми, те имат нужда от политическа стабилност и перспектива. Ето защо  санкциите се отразяват отрицателно", каза той.

Според него през последните години много български бизнесмени са полагали усилия да се върнат на руския пазар, който бе загубен преди 25 години.

Калфин не смята, че от Русия произлиза някаква заплаха за България, добавя ТАСС, съобщи още БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: натоКалфинРусияЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ний сме си достатъчно близки с тях. Сега остана само извънземните да ни опънат и сме дружка за всички.
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има една Българска поговорка: "От два стола та на земи падаш" Та така и ние!
40
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-далече отсредновековната диктатура!Само така може да станем европейска държава."дружбата" с тази акохолизирана нация ни докара до последно място в Европа,
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко по близки да сме с европейския съюз и сащ.Трябваше да кажеш само за Русия защото като ви гледам само не сте и обявили война смешници.
38
0
 
2
 
! Отговори
Neli преди 9 години
To zatova nikoi nikoga ne ni e obichal. Zashtoto nikoga niamame iasna pozitsia I vinagi se staraem da badem neutralni. Da, ama po tozi nachin pobedeniat shte ni prezre, a pobediteliat shte ni namrazi. Mnogo ti se iska, GRAJDANINO Kalfin, I agneto tsialo, I vakat - sit. Iska ti se, ama ne stavaaaa. Uvajenieto se postiga, kogato imash iasna pozitsia po vaprosa. A ne "huk-muk, I tako-i vako". Izvineniata sa mi predelno iasni - ot politicheski tip, ot ikonomicheski tip....Ne stava po sredata, Kalfin
37
1
 
12
 
! Отговори
от русия с любов преди 9 години
Посланикът на САЩ в Южна Корея Марк Липерт е бил ранен при нападение с бръснач в четвъртък в Сеул. Това е начина. Де що видим американски посланик бой с камъни а нпо служителите направо на кол! ПО ЦЯЛ СВЯТ ГИ ОБИЧАТИ ЛЮБОВТА РАСТЕ!
36
1
 
10
 
! Отговори
прав е преди 9 години
*** те от герб митов чухлю бб цц не мислят така. Още утре ще те пратят да оглави ш първа пехотна дивизия срящу русия ако не слушаш
35
3
 
4
 
! Отговори
Az преди 9 години
BG tryabva da sblizhi Rusiya s ES, a NATO tryabva da se razpadne. Na Evropa i tryabvat sobstveni vuorazheni sili.
34
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нато е гарант за независимостта на България.
33
0
 
15
 
! Отговори
Vans преди 9 години
България да си гледа собствените интереси
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е ТОЯ ОТКРИ ФОРМУЛАТА НА ТОПЛАТА ВОДА ХАХАХАХХААА ЗНАЧИ ХЕМ С РУСИЯ, ХЕМ С НАТО Е ТОВА Е ТАРИКАТ
31
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-голямата опасност за Бъгария е Кремъл.
30
3
 
3
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
До Анонимен 40хаха, да, следовниците на новия Апостол - а.к.а. голяма част от перото "други" на бюджета на руското посолство са пословични имбечилета.
29
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не искаме война! Вън НАТО от България! Не сме пушечно месо!
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KLETA MAJKA BALGARQ
27
1
 
13
 
! Отговори
ХХ преди 9 години
ТОЯ НЕ МИ СЕ ВЯРВА ДА Е ОТИШЪЛ ЗА ХУБАВО В МОСКВА .КОЙ ТЕ ЗАПЛАШВА ОТ МОСКВА БЕ ПАПУР,ЧЕ ПОДПИСА ЗА НАТОВСКИ БАЗИ .ПРЕДАТЕЛЯ Е КАТО ХАМЕЛИОНА САМО ОКРАСКАТА СМЕНЯ,
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименNE GIVEIA VAV VECNATA ROMA
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Джедай МастърИмаш плюс от мен понеже дори да не съм съгласен с това, което написа, оценявам тона на интелигентна дискусия който е новост тук, на фона на канските ревове на провинциални атакисти.
24
2
 
6
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
До АнонименАми не, не е свестен, и аз смятах така до някъде, но е същият червен ***. Това Калфин е готин, за разлика от Р. Петков са приказки от 1001 нощ. Като е свестен, защо не си подаде оставката като одобриха заема с помощта на турците? Ще ми се прави ала Боко на ощипана мома - Горанов обещал, че няма да теглят заем, въпреки че същият орева орталъка, как всички българи ще умрем в противен случай и понеже обещал ей така - Калфин и АБВ клекнаха. Нещастници.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Джедай МастърЗначи аз съм от тоя клон на семейството, дето не станаха комунисти. Първанов, Станишката, Маяма, хич не ги харесвам. Ама Калфин е свестен, за разлика от прежденазованите. Ние категорична позиция сме заели--с Европа и НАТО. Друг е въпроса, че руснаците са странна порода и някои истини може би чакат да ги чуят и от нас.