Въоръжаването на Украйна би засилило натиска над Путин

САЩ: Страната иска "нещо, което може да спре руски танк"
4 мар 2015 07:50, Анисия Иванова
200
Въоръжаването на Украйна би засилило натиска над Путин
Командващият американските сухопътни сили в Европа ген. Бен Ходжес. Снимка БТА

Няма очакване, че Украйна би могла да постигне военна победа над Русия, ако бъде снабдена с американски оръжия, но те биха  могли да "добавят мускули" на дипломатическите усилия, заяви в Берлин командващият американските сухопътни сили в Европа ген. Бен Ходжес, цитиран от Асошиейтед прес.

Макар да подчерта, че САЩ продължават да търсят дипломатическо решение на кризата, Ходжес заяви, че подпомагането на Украйна с оръжие би увеличило вътрешния натиск над президента Владимир Путин. 

"Когато майките започнат да виждат синовете си да се връщат мъртви у дома, когато тази цената се вдигне, вътрешната подкрепа започва да се свива", каза той.

Правителството на Обама все още обмисля дали да достави смъртоносни оръжия на Украйна, опасявайки се, че подобна стъпка може да насърчи Русия да ескалира намесата си там.

Ходжес не уточни какви оръжия биха могли да бъдат предложени, но по думите му Украйна иска разузнавателни, зенитни средства и "нещо, което може да спре руски танк". 

"Ако нямате нещо, което да даде мускули на дипломацията, на икономическия аспект /санкциите/, те няма да бъдат ефективни", каза Ходжес.

Според него Русия сега има 29 000 войници в Крим и 12 000 в Източна Украйна. По думите му засега отделни американски планове за обучаване на три украински батальона са отложени, докато се разбере дали прекратяването на огъня, договорено в Минск, ще бъде изпълнено изцяло.

Генералът съобщи, че като част от новите сили за бързо реагиране на НАТО в отговор на руските действия в Украйна, САЩ са решили да върнат в Европа бронирана бригада, раполагаща с 220 танка и бойни машини "Брадли".

Той препоръчва те да бъдат разположени в балтийските страни, Източна Европа и Германия, за да бъдат на разположение за бърза употреба при нужда. Препоръката още не е одобрена. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още по темата: УкрайнаСАЩвъоръжаване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам дали могат да спрат руски танк,обаче съи сигурен,че Русия може да спре империята на САТАНАТА.
133
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има клип в тубата с американския танк Абрамс също закъсал в калта. :)Abhrams stuck in mud :)И най - добрите се издънват
132
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а целият свят иска пълното унищожение на сащ то4ка по въпроса.колкото по скоро толкова по добре за мира и просперитета на 4ове4еството !!!!
131
15
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Относно какво спирало руските танкове, напишете в Ютюб "Т-90 застрял в грязи", да видите какво жалко возило е руския танк. Също може да видите посещение на Кобзон в донецка болница при обгорели руски танкисти.
130
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господа американци,натовци и европейци сигурен съм,че можете да спрете руски танк дори и 1000..Но дали можете да спете РУСИЯ???Не се захващайте за нещо което не можете.
129
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези американци нямат никакъв разум. Не се поучават нито от историята, нито от грешките си. Жаждата за пари и влияние е по-силна от всичко. Постоянно и по всякъв начин се мъчат да разпалят световна войнал Не ми се мисли обаче, какво ще стане с всички нас, когато търпението на руснаците се изчерпи.
128
1
 
16
 
! Отговори
обонго преди 9 години
Атъй научете ги да правят ***,по американски то само за туй ви бива,армия 85% травестити туй е сащ
127
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Притискайте Жижин яко!
126
34
 
5
 
! Отговори
украинец преди 9 години
Нито руския,нито българския,нито който и да е език са забранявани в Украина.Войната в Украина започна когато джуджето изпрати диверсанти КГБ-исти,които почнаха да убиват украински патриоти.Е,в Донбас успяха,ама в Одесса не.
125
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ сенатът не слушат старите и опитни кучета като Бжежински и Кисинджър и това ще им излезе скъпо. И нас в това число.
124
18
 
3
 
! Отговори
Мда преди 9 години
Руски танк го спира 5 кг. Тротил Кумулативен подкалидрен снаряд и РПГ-29 "Вампир"
123
10
 
4
 
! Отговори
$ОРО$ преди 9 години
Всичко съм платил и уредил, скоро ще орежа средствата на Волен обаче...
122
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те и американците ще искат нещо,което може да спре руски танк, но ще е късно. Много късно!
121
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До UKRAINEC Кога Украйна забрани руският и българският език ? Научили на после дали е истина ? Кога започнаха протестите в източна Украйна ?
120
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До украинецЛъжльо марш да учиш законите което приема Радата и тогава пиши тук.
119
0
 
1
 
! Отговори
kakvoto povikalo преди 9 години
До Анонимен 114Tochno taka! Nkama neshto po-bezpomoshtno ot pijan ukrainets. ZA te sa vechno pijani. Kakvo da gi pravish - Perushanloo ne im dava bonboni, a na prazen tumbak dolnoprobnijat alkohol bednaga svalja. Non ti ne znaesh tova, zashtoto bashta ti ne iztreznjavashe i ti zatova se rodi ***.
118
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страната иска "нещо, което може да спре руски танк"-----------Кашони с водка!Само за кашон с водка може да спре Руски танк ... за няколко часа.
117
6
 
41
 
! Отговори
ПРАВОСЛАВЕН преди 9 години
Който българин тръгва срещу Русия, тръгва срещу своя народ, история и вяра! България винаги е била и винаги ще бъде с Русия, и Русия винаги ще бъде с нас! Какво общо може да имаме ние с бандеровците?!Ние дадохме на руснаците писменост и култура, а те воюваха за наща свобода!Да живее България!!!
116
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 130...Много здраве, ще имаш другарю червеногерберист и евроГеец.Средната заплата беше на учителите в долари,даже не 800 а 1000 и от 1 февруари ги вдигнаха с 30% . И там пазаруват в в рубли . И важното е какво можеш да си купиш.И пенсиите им вдигнаха с над11% и от 1 април пак ще ги вдигат по ново изчисление . С една дума ,,цунаха баба Меца по дупето,,Ти гледай тука, как червенодупестият от Банкя и БКП-ГЕРБ как ни навряхя в *** зад...к.
115
30
 
4
 
! Отговори
войник преди 9 години
Войната трябва да се пренесе в Русия. В противен случай ушанките могат да воюват 200 години на чужда територия.