Самопризнанията на Кадиров повдигнаха още повече въпроси

Не е ясно кой е организирал убийството на Немцов, пишат западните издания
9 мар 2015 08:54,
75
Самопризнанията на Кадиров повдигнаха още повече въпроси
Снимка: Reuters, архив

Чеченският лидер потвърди връзка с основен заподозрян за убийството на опозиционния руски политик Борис Немцов, пише "Гардиън" по повод изявление на Рамзан Кадиров, публикувано в Инстаграм вчера.

Изданието отбелязва, че връзките на Кремъл с Кадиров отново са попаднали под светлината на прожекторите, както и че свързано с чеченския лидер лице е сред заподозрените /и вече е обвинен/ - Заур Дадаев. "Гардиън" коментира също, че този развой на събитията заплита още повече разследването и повдига повече въпроси вместо отговори.

"Дейли телеграф" акцентира върху думите на Кадиров, че Дадаев е "дълбоко вярващ човек", който бил разгневен от подкрепата на Немцов за антиислямските карикатури от "Шарли ебдо".

"Вашингтон пост" отбелязва, че остава неясно кой е организирал нападението срещу Немцов и защо е бил убит броени дни, преди да оглави протестна демонстрация в Москва.

"Ню Йорк таймс" отбелязва, че нито съдът, нито руските правоохранителни органи не са представили досега ясна картина по случая, включително що се отнася до ролите на заподозрените и евенуталните им мотиви.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
18
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Дали 23Прочети ми моя пост 17 и ми кажи не направи ли инсинуация токи що - тоест не изрече ли нещо за което нямаш доказателства.Има мотив или няма Има въаможност или няма Има приходна и разходна частпопълни всички полета и ще видиш че не е нужно на Путин нито едно убийствоЕдин Убит е МЪЧЕНИК Един в затвора е поредния корумпиран човек хванат от закона (вярно действащ избирателно)
23
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щатския агент го гръмнаха и САЩ сега искат обяснение.
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 4Mnogo pravilno, no s edna dobavka - "finansovo-ikonomichesko". Zashtoto da si "politik" i vissh durzjaven sluzjitel - bohem, "bon-vivan"(spored edna nasha TV) i ... neumorim zjenkar v elitnata ginekologija sa neobhodi mno-o-o-go pari. Zatova e stanal udoben za ubivane kato s edin kurshum - dva zaeka - razchistvane na finansovi otnoshenija i politichesko komprometirane na dejstvashtoto pravitelstvo. Elementarno...
21
10
 
15
 
! Отговори
Дали преди 9 години
Дали е невъзможно като хипотеза: Нареждаме - Кадиров--на чеченеца да извърши това действие, той ще го извърши , защото иначе наказанието е смърт. Когато го извърши, го вкарваме в затвора и после ликвидираме. А Кадиров--никога не би извършил нещо такова ако няма нареждане на ***., иначе наказанието е смърт.------само хипотеза---иначе е абсурд *** да е убиец...питайте Украйна.
20
6
 
17
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До СТРАНДЖАТА 15Показност и показване на сила е вкарването в затвора на другия опозиционен лидер за 15 дни - по бързата процедура.
19
1
 
16
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
Само 73 ----колко е назад в сравнение със Сталин и Хитлер, Пол Пот и Йенг Сари, Ким Ир Сен и Ким Чен У...........далече си брато..........
18
13
 
18
 
! Отговори
ХА ХА преди 9 години
Картинката е ясна! Имаме "виновен"! Руските служби за сигурност са много "бързи"! Този си е "признал", иначе щеше да се "самовзриви", като другия заподозрян! Нищо че нямат мотив и няма смисъл в твърденията им! За руските промити мозъци обяснението е достатъчно достоверно!***, едно време в КГБ повече си избарвахте нещата! Излагаш се!
17
11
 
19
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До кавказНе надценявай искреността тия 73 процента подкрепящи ***... - когато диктаторът падне от власт - те ще са първите, които ще се прегръщат и целуват по площадите...
16
2
 
21
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Кадиров преди е бил полеви командир на Чеченците. След това Руснаците го привличат на своя срана и с помоща на неговите хора омиротворяват Чечня. Естестваено с него ще са свързани всякакви главорези. Да ама Писачите тези факти ще ги изкривят. Най накрая ще излезе че Путин през Кадиров през незнам кой си ще поръча убийство.Доказано е че може да те свържат с терорист през не повече от 3 познати един на друг хора.Така че това е поредната ИНСИНУАЦИЯ
15
7
 
32
 
! Отговори
кавказ преди 9 години
Странджата, ти *** ли си или да! Какво сплашване, каква опозиция! Путин има над 73% одобрение от народа си, (признато и написано от западни, а не руски медии), а опозицията, ако може да се каже че има такава няма никаква подкрепа освен от задокеанските си ментори. Според теб Путин е извадил на умряло куче нож пред дома си, за да плаши другите умрели песове. Стигам до извода, че не само акъла, но и логиката ти не са ти силна страна.
14
14
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До zeusНаясно съм... - и ти баш русофилът признаваш, че *** може да се отърве от всеки, който му пречи... - но тука става дума за показност, демонстрация на сила... - целта е само една... - сплашване и потушаване възможни протести още в зародиш... - това е ясно като бял ден...
13
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СТРАНДЖАТА---не се излагай--прекалено си първичен и елементарен.
12
3
 
41
 
! Отговори
zeus преди 9 години
До СТРАНДЖАТАПутин е последния човек, който има полза от това убийство, опозиция с един процент гласове не е заплаха за него. Ако Путин искаше да премахне Немцов щеше или да намери за какво да го вкара в затвора, а то си има, или просто въпросния Дон Жуан щеше да изчезне. От това убийство полза имат само САЩ, които се чудят как да компрометират Путин.
11
17
 
18
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Троцки го намериха и убиха чак в Мексико... - че сега пред Кремъл ли... - Каспаров защо стои в Щатите...
10
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички знаят,че Киев подкрепяше главорезите във чеченската война--ето я връзката.Още повече,че офицялни лица на Киев,призоваваха Кавказ да започне атентати и разтрели в Русия-това е истината!!!!!!Просто украинците са се възползвали от глупостта на тези чеченци.
9
16
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До zeusТелето си е точно под кравата... - тоя път...
8
23
 
19
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Истината е само една... - подло, показно убийство организирано от *** за сплашване на опозицията... - когато убият самия ***... - тогава да се търси чеченска връзка...
7
2
 
26
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Не разбрах каква им е връзката, освен че и двамата са дълбоко вярващи, май пак се търси под вола теле.
6
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какви ли не глупости ще изпишете само и само да внушавате.
5
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оста на убийството е----испълнител от Кавказ----поръчител от Киев-----заповед от Вашингтон и ЦРУ......