Все още няма информация за поръчителите на Немцов

Опозицията е обезглавена, коментира дъщерята на политика
Обновена: 9 мар 2015 09:22 | 9 мар 2015 09:15,
126
Все още няма информация за поръчителите на Немцов
Снимка: Reuters, архив

Московски съд наложи вчера мярка за неотклонение "задържане под стража" на петима заподозрени по делото за убийството на Немцов, пише "Комсомолская правда".

Заур Дадаев, един от обвиняемите в убийството, се призна за виновен. Другият обвиняем Анзор Губашев заяви пред съда, че е невинен. Съдът остави в ареста още трима, заподозрени в съучастие - Хамзад Бахаев, Тамерлан Ескерханов и Шагид Губашев.

Чеченците братя Губашеви и братовчед им Заур Дадаев никога не са попадали в полезрението на правоохранителните органи. Майките на заподозрените заявиха, че не знаят подробности за живота на синовете си и не вярват да са замесени в убийството на руския политик, пише на сайта си "Комсомолская правда".

Вестникът помества интервю за едноименната радиостанция, дадено от Луиза Губашева - роднина на тримата. Тя заявява, че никога не е обсъждала с тях политически теми и смята, че са умишлено набедени. "Винаги хвърлят вината върху чеченци, кавказци, хора от Кавказ, само да стане нещо. Глупости", казва Губашева.

Федералното следствие официално уточни, че Заур Дадаев и Анзор Губашев са били не само изпълнители, но и организатори на убийството. Според източник на Интерфакс от правоохранителните органи, все още активно се проучва версията, че престъплението е поръчано от чужбина, отбелязва "Взгляд".

Засега няма официална информация за мотивите или за поръчителите на убийството, пише мрежовото издание.

Съратници на Борис Немцов изразиха в събота надежда, че следствието е заловило истинските престъпници, добавя то и цитира Иля Яшин от партията на Немцов РПР-ПАРНАС, настоял за "по-подробна версия от страна на следствието и тайните служби".

Украинският модел Анна Дурицка, придружавала Немцов в момента на убийството и представяна за основен очевидец, не успя да осигури на следствието каквото и да било описание на убиеца, преди да се завърне в Киев, припомня "Взгляд". Още не се знае дали Дурицка ще пристигне пак в Москва, за да разпознае престъпниците, се казва в материала.

Най-голямата дъщеря на Немцов - Жанна, заяви в интервю за германския в. "Билд ам зонтаг", че се съмнява дали ще бъдат заловени истинските убийци на баща й, допълва "Взгляд". "Убедена съм, че убийството е било политически мотивирано", каза тя, като добави, че в Русия не са останали вече опозиционни политици и опозицията е "обезглавена".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Холанците са дали доклада за кататсрофата на MH17:"""МH17 е свален с ракета Бук, изстреляна от руска установка и, най-вероятно, от руски екип. Същият този Бук е докаран от Русия в Украйна малко преди трагедията."""Коментиращите експерите по-долу пишат, че не било "Бук", а ракета Р-60/73. И допълнително е стреляно по кабината на MH17 с самолетно оръдие докато. Горките холанци, нямат такива велики експерти като нашите.
58
1
 
1
 
! Отговори
нямам време да ти об преди 9 години
До ***--не е само Ходарковски лежал в затвора--много са.Пресен пример.На 8 март-вчера арестуваха губернатор в подозрение за курупция.Ходорковски е само пиар на запада--просто чрез него се демонизира Русия-демек той им играе по свирката на западняците.А Березовски е убит по същата причина,по която убиха и Немцов--да се очерни и дестабилизира политическата обстановка в Русия.Очакваха опозицията да направи поне нещо---НО виж снимките в нета"Как опозиция поменае Немцов"---и смех и грех.....
57
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 80Пак опорни точки без покритие.1. Официално казаха има дупка в двигателя(БУК не среля по двигателите но Р-60/73 базирани на самолети точно там се целят) тоест поразен е от ракета въздух въздух. Сега ми кажете че тогава руски самолети ей така са си хвъркали на Украйна безконтролно.2. Официално казаха че се е разцепил на височина под 2км(Бук ако уцели лайнера на височина 10 км ще го пръсне в диаметър от 30км)3. Стреляно е с оръдие по кабината тоест пак от самолет
56
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Умници в РФ има над 100 националности от Православни,Мюсулмани до такива дето не сме ги чували. Навсякъде правилото е Руски език и Местен език независимо от Религията. Ако на дадено място дойде нова религия то тя е равноправна на другиъте докато не почне да прави зулуми. Тоес имаме си заспал Кавказки Мюсолманин дето отвреме на време и си попийва с руснаците и идва един Буден талибански мюсолманин с пачки пари(от КЪДЕ и от КОЙ?) и почва да въвежда държава на Шериата. Последното няма да го бъде.
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Холанците са дали доклада за кататсрофата на MH17:"""МH17 е свален с ракета Бук, изстреляна от руска установка и, най-вероятно, от руски екип. Същият този Бук е докаран от Русия в Украйна малко преди трагедията."""ТАСС мълчи, защо ли???
54
1
 
1
 
! Отговори
аз преди 9 години
Този който цял живот е крадял и е живял на гърба на цял един народ,рано или късно си получава заслуженото!
53
1
 
1
 
! Отговори
фоб преди 9 години
до 76Ех , хвана ме , ами сега :) Бегом в централата за медал .....да се смея ли или да плача....жалки сте другарю жалкииии
52
2
 
0
 
! Отговори
морски преди 9 години
Каква оппзиция е тоя Немцов?Мафиот и престъпник,ощетил руската държава с 370млрд.рубли,впил се през 90-те г.като кърлеж да смуче от руската икономика.
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До фоб- фоб е украинец, кво е туй пускай, от злоба забрави да се дегизира напълно, ха,ха,ха
50
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 72 "главорезите на Дудаев - има голяма разлика!"И каква е разликата ? Освен че Путин налива милиарди на Кадиров, за да потиска чеченците и поддържа ред. И да храни зверовете от частния си зоопарк с недоволните. Какво пише на огромните плакати в Грозни? Аллах е велик" ! В "православна" Русия.Да ти пусна линк с Кадиров ? Да видиш как ЛИЧНО реже глави на руски войничета.Русия е воняща мракобесническа диктаторска държава.
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Убиеца" и като "дизайн" отговаря на представите на руснаците за омразния чеченец, сякаш КГБ ченгетата са го избирали на конкурс.
48
4
 
2
 
! Отговори
фоб преди 9 години
до 71:) Пускай си тогава поредното клипче в Тубата за червената армия и конспирацията на пирамидата с окото , *** !
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 70главорезите на Дудаев - има голяма разлика!
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До фоб-та нато на евро ли премин? Долари явно не печатат вече,,,дърта мижитурка,хич не ми пука за твойте злобарски излияния,кво страх те е че ще ти приберат милионите червените? и да си наясно аз не съм за нито една партия, аз съм за спокоен и сигурен живот защото той е пред мен
45
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Немцов нали беше незначителен, г-н Никой ? Сега натопиха главорезите на Кадиров. Съшито с бели конци.
44
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как мина вчера празника ви, путинофилчета? Днес пак на работа, лошо...
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как стана така, че омразните чеченци убиха омразния за Путин Немцов пред вратите на Кремъл !!!?
42
5
 
6
 
! Отговори
фоб преди 9 години
НАТО дава 7,7млн. евро за нов комуникационен център във Варна .Малко ви остана руски *** , скоро ще дойде и вашият ред ПРЕДАТЕЛИ
41
4
 
3
 
! Отговори
фоб преди 9 години
до 65Боли ме за такива като теб, живеещи в миналото , забравени от всички ! Стягай се защото история не се яде ! русията е пред фалит ..червен фенер...
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Гошу-да не признаваш че Костов е бивш комсомолски? А за чий тогава сте викали сдс та сдс ?ние сме в европа та в европа,,,България винаги е била европейска даже в соца,,,а сега стандарта ни е спаднал-пак има всичко ама не можеш да си го купиш и да платиш щото или си без Работа или под страх че утре ще си без нея